Kova aaltomainen ylävatsakipu

Muilla?

Hei. Onko muilla ollut ikinä tällaista:yöllä herättävä, äkillisesti alkava, aaltomainen, kouristava ylävatsakipu? Aivan kuin sappikivut mutta keskellä ylävatsaa (itselläni sappi leikattu -88). Kestää esim. 5 minuuttia, lientyy vähäksi aikaa ja alkaa taas. Aivan kamalaa...mistä voi johtua?
t. nainen vm-62

8

15875

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oireileva

      ... ovat minulla! Jännää, että kuvailit ne aivan kirjaimellisesti samalla tavalla, kuin itsekin olisin tehnyt. Viime yö oli taas yhtä helvettiä noitten kipujen kanssa. Varsinaisesti en tiedä, että mistä ne johtuu, mutta kaiketi vatsan ärsytyksestä. Jos olet syönyt rasvaisia / grillattuja / mausteisia ruokia, juonut alkoholia reilummasti, tupakoinut, juonut paljon kahvia, syönyt esim. sipulia reilummasti, niin ne voivat käsittääkseni laukaista nuo oireet. Vatsansuojalääke, esim. Antepsin auttaa ainakin minulla. Kerro ihmeessä, jos olet saanut asiasta tarkempaa tietoa tai jos olet vaikka käynyt lääkärissä ja saanut diagnoosin.

      • tyttö15v

        Oisko kellään tarkempaa tietoa mistä johtuu? Itselläni oli monta kk sitten toinen ja viimeyönä toinen. Omalla kohdalla saattaa johtua kovat ylävatsa krampit liiasta syönnistä kesken laihdutuksen kun on tottunut vähempään ruokaan. Hetken kärvisteltyäni hain buranan joka ilmeisesti auttoi koska nukahdin. Kivut tosiaan sellaisia todella kovia aaltoilevia kramppimaisia ylävatsakipuja.


    • 19v nuorimies

      Närästysoireksi ainnakin minulla lääkäri sanoi. Tai ehkä paremmin närästyksen jälkeisiksi oireiksi. Esimerkiksi yöllä on närästänyt ja kun siihen ei ole herännyt, väkevät mahahapot ovat korventaneet ruokatorven rikki joka aiheuttaa kivut. Minulla oireet helpotti litalgin nimisellä lääkkellä, joka vähentää mahan kouristelua, ja sain myös mahahappopumpun salpaaja lääkkeitä, joittenka pitäisi vähentää närästystä.

      Ihan samanlaiset oireet olivat minullakin, kun makailin päivän ensiavun tarkkailuhuoneessa. Buranaa en suosittele kun se rasittaa mahaa entistä enemmän.

    • suvisiili5

      Ihan samanlaisia, ja kovia sellaisia kipuaaltoja oli itselläkin viimekevään ajan, epäili lääkäri ensin sappikiviä, kun ei löytynyt niin vatsahaavaa. Kramppeihin auttoi viimein juuri Litalgin.
      Lisäksi söin somacia monta kuukautta.

      Nyt tilanne rauhoittunut, mutta vahvasti maustettuja en uskalla kokeilla.

    • Mopperi

      Sama juttu viime yönä, ylävatsakipu kauhea, todettu jo kyllä palleatyrä, mutta ei hoitoa. Harmi, että Litalgin-tabletit jossain, enkä siihen hätään niitä löytänyt. Muutenkaan en voi syödä mausteisia ruokia, enkä nytkään. Lisäksi alan öisin yskiä kuivaa yskää monta kertaa. Huh, huh...

    • Anonyymi

      hei. minulla on on tänään koko päivä ylävatsakipua. Olen yrittänyt selvitellä netistä mistä se johtuu. Minulla on välillä huono olo ja oksettaa. Pitäisikö mennä lääkäriin?

      • Anonyymi

        minulla sitä ei ole öisin ollenkaan.


    • Anonyymi

      Minulla samaa viimyöänä! Innostuin kun löysin keskustelun samoista vaivoista, mutta ei sitten löytynytkään syitä täällä. Mietin omalla kohdalla kyseessä olleen sieniallergian oireita, jos söi sieniruokia (nii kuin minä pizzassa)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe