Kova aaltomainen ylävatsakipu

Muilla?

Hei. Onko muilla ollut ikinä tällaista:yöllä herättävä, äkillisesti alkava, aaltomainen, kouristava ylävatsakipu? Aivan kuin sappikivut mutta keskellä ylävatsaa (itselläni sappi leikattu -88). Kestää esim. 5 minuuttia, lientyy vähäksi aikaa ja alkaa taas. Aivan kamalaa...mistä voi johtua?
t. nainen vm-62

8

15822

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oireileva

      ... ovat minulla! Jännää, että kuvailit ne aivan kirjaimellisesti samalla tavalla, kuin itsekin olisin tehnyt. Viime yö oli taas yhtä helvettiä noitten kipujen kanssa. Varsinaisesti en tiedä, että mistä ne johtuu, mutta kaiketi vatsan ärsytyksestä. Jos olet syönyt rasvaisia / grillattuja / mausteisia ruokia, juonut alkoholia reilummasti, tupakoinut, juonut paljon kahvia, syönyt esim. sipulia reilummasti, niin ne voivat käsittääkseni laukaista nuo oireet. Vatsansuojalääke, esim. Antepsin auttaa ainakin minulla. Kerro ihmeessä, jos olet saanut asiasta tarkempaa tietoa tai jos olet vaikka käynyt lääkärissä ja saanut diagnoosin.

      • tyttö15v

        Oisko kellään tarkempaa tietoa mistä johtuu? Itselläni oli monta kk sitten toinen ja viimeyönä toinen. Omalla kohdalla saattaa johtua kovat ylävatsa krampit liiasta syönnistä kesken laihdutuksen kun on tottunut vähempään ruokaan. Hetken kärvisteltyäni hain buranan joka ilmeisesti auttoi koska nukahdin. Kivut tosiaan sellaisia todella kovia aaltoilevia kramppimaisia ylävatsakipuja.


    • 19v nuorimies

      Närästysoireksi ainnakin minulla lääkäri sanoi. Tai ehkä paremmin närästyksen jälkeisiksi oireiksi. Esimerkiksi yöllä on närästänyt ja kun siihen ei ole herännyt, väkevät mahahapot ovat korventaneet ruokatorven rikki joka aiheuttaa kivut. Minulla oireet helpotti litalgin nimisellä lääkkellä, joka vähentää mahan kouristelua, ja sain myös mahahappopumpun salpaaja lääkkeitä, joittenka pitäisi vähentää närästystä.

      Ihan samanlaiset oireet olivat minullakin, kun makailin päivän ensiavun tarkkailuhuoneessa. Buranaa en suosittele kun se rasittaa mahaa entistä enemmän.

    • suvisiili5

      Ihan samanlaisia, ja kovia sellaisia kipuaaltoja oli itselläkin viimekevään ajan, epäili lääkäri ensin sappikiviä, kun ei löytynyt niin vatsahaavaa. Kramppeihin auttoi viimein juuri Litalgin.
      Lisäksi söin somacia monta kuukautta.

      Nyt tilanne rauhoittunut, mutta vahvasti maustettuja en uskalla kokeilla.

    • Mopperi

      Sama juttu viime yönä, ylävatsakipu kauhea, todettu jo kyllä palleatyrä, mutta ei hoitoa. Harmi, että Litalgin-tabletit jossain, enkä siihen hätään niitä löytänyt. Muutenkaan en voi syödä mausteisia ruokia, enkä nytkään. Lisäksi alan öisin yskiä kuivaa yskää monta kertaa. Huh, huh...

    • Anonyymi

      hei. minulla on on tänään koko päivä ylävatsakipua. Olen yrittänyt selvitellä netistä mistä se johtuu. Minulla on välillä huono olo ja oksettaa. Pitäisikö mennä lääkäriin?

      • Anonyymi

        minulla sitä ei ole öisin ollenkaan.


    • Anonyymi

      Minulla samaa viimyöänä! Innostuin kun löysin keskustelun samoista vaivoista, mutta ei sitten löytynytkään syitä täällä. Mietin omalla kohdalla kyseessä olleen sieniallergian oireita, jos söi sieniruokia (nii kuin minä pizzassa)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3370
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2892
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2760
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2668
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2564
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2375
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      211
      1867
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1787
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      38
      1674
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      153
      1522
    Aihe