onko kokemuksia

mami2

Hei vaan kaikille

Pojallani todettiin keliakia pari viikkoa sitten. Lääkäri sanoi tähystyksessä et suoli on ihan normaalin näköinen ja nukka kunnossa. Koepalojen vastaus keliakia. Lääkärin vastaanotto ens maanantaina. Aika jänskä juttu et on keliakia vaikka ei mitään muutoksia suolistossa. Saattaa olla sitten hyvin alkuvaiheessa. Nyt kuitenkin olen kovasti "opetellut" leipomaan gluteiniittomia leivonnaisia. Leivän teko tuottaa tuskaa. Yhteen leipätaikinaan laitoin psyllium jauhetta. Tuloksena tosi kuohkea leipä mut murenee ihan käsiin. No sitten ostin ksantaanijauhetta josta pitäisi tulla sitko mikä näistä yleensä puuttuu. Tuloksena ihan kauhea tiivis leipä mötkäle. Onko kukaan om´nnistunut leipomaan kuohkeaa ja murenematonta leipää? Siis sellaista suht normi leipää.

3

754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suolikunnossa

      ..aikaa ja opettelua, epäonnistumista ja kokeilua. Kyllä se sitten pikkuhiljaa. Taikina kannattaa jättää mahdollisimman löysäksi, sämpylät onnistuvat helpommin kuin leipä, leipä kannattaa tehdä vuoassa, leipäkoneella saa tehtyä gluteenitonta leipää helposti, ja gluteeniton taikinahan nostatetaan vain kerran eli siis leivotaan heti ja sitten nostatetaan. Tuolta löydät ohjeita joilla pääset alkuun..

      http://www.iosonocirneco.com/erja/gluteeniton.htm

    • Laatumassu

      ...mitä lääkäri sanoo tutkimusten perusteella. Minulla oli ihan vastaava tilanne monta vuotta. Verikokeet osoittivat faktavarmaa keliakiaa, mutta tähystyksessä ei näkynyt mitään normaalista poikkeavaa. Päinvastoin, minulla oli kuulemma kaupungin kaunein vatsalaukku jne., poimutus oli niin sievää, että lääkäriltäkin loppuivat laatusanat sen kauneutta kuvaillessaan. No, mitä sitten tapahtui?

      Söin monta vuotta sen jälkeen ihan tavallista ruokaa, joka sisälsi gluteenia. Kävin vuoden-parin välein tähystyksessä ja verikokeissa. Lopulta tilanne näkyi tähystyksessä, jolloin aloitin gluteenittoman tiukan dieetin. Tämä tapahtui noin 7? vuotta sitten. Nykykäytäntöä en tiedä ja kaikki riippuu lääkäristä. Jos olette kokeneen gastroenterologin puheilla, niin kuuntele ja kysele.

      Asia ei ole yksioikoinen ja keliakia on mielestäni kameleontti-tauti, koska sillä on hyvin monet kasvot ja erilaiset oireet. Kun tätä palstaa olen silloin tällöin lukenut, niin tilanteenne ei ole mitenkään poikkeuksellinen.

    • minnaliisa

      todettiin keliakia reilu kaksi vuotta sitten. Ensin kilpirauhasen vajaatoiminta mutta laihtumisen vuoksi otettiin myös keliakiatesti ja sitten tähystykseen. Tähystyksen jälkeen sanottiin että suoli näytti normaalilta mutta tulos oli kuitenkin keliakia mikä silloin kauhistutti mutta on loppujen kopuksi näin jälkeenpäin kuitenkin suht helppoa toteuttaa toisin kuin esim. diebetes jota myös hänellä epäiltiin. Olen aina ollut huono leipomaan ja nyt entistä huonompi. Ostin leopäkoneenkin tarkoituksenani leipoa itse gluteeniton leipä kun se on niin hinnakasta mutta yhden epäonnistumisen myötä leipäkone seisoo käyttämättömänä. Sähkövatkaimella vatkaamalla leipään saa kuohkeutta. Mikäli hän on keliakia-diagnoosin saanut, kannattaa hakeutua sopeutumisvalmennuskurssille mistä saa verratonta tietoa ja vertaistukea. Leivontaharjoituksiakin siellä oli. Keliakialiiton sivuilta ja keliakialehdestä saa hyvää tietoa myös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe