Onko kaaso pakko hankkia

kaasoton

Minulla ei ole ketään sellaista ystävää, jonka voisin pyytää tai jonka haluaisin kaasoksi. Voiko häitä viettää ilman kaasoa? Vai olisiko parempi hankkia vaikka joku puolituttu ihminen kaasoksi, kuin olla kokonaan ilman kaasoa? Oletteko koskaan olleet häissä, missä ei ole ollut kaasoa? Kiitos asiallisista vastauksistanne.

8

1879

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tule

      häihini kaasoa. Pari pientä morsiusneitoa. :)
      Minusta nähden se on ihan morsiamen oma asia haluaako ns. kaasoa siihen. Jos itse saa suunniteltua äitin..tms. kanssa häät niin mikä ettei. Tai voihan ne itsekin järkätä :)

    • ilman kaasoa

      Nykyisten tapojen mukaiset kaasot ovat lainattua hapatusta Yhdysvalloista.

      Noin sata vuotta sitten Suomessa olleet kaasot olivat yleensä kylän vanhoja naisia, joilla oli tietämystä ja arvostusta ja heillä oli varallisuutta. Saattoivat lainata morsiamelle tarvittavat korut jne.

    • Ei minullakaan ollut kaasoa

      Ei tietenkään kaasoa tarvitse olla, mikään "laki" ei niin määrää, enkä ainakaan minä olisi sellaista edes tarvinnut. Äitini auttoi minua pukeutumisessa ja eipä sitä kaasoa oikein muuhun olisi tarvinnutkaan.

      • Äskeinen vielä

        Niin kysyt, että olenko koskaan ollut häissä, joissa ei olisi ollut kaasoa. Valtaosa häistä, joissa olen ollut, ovat olleet "kaasottomia", kaaso on ollut mukana vain parissa häissä, joissa olen ollut.


      • käytännön syistä

        Kaaso on yhtä kuin pukija eli käytännössä sinulla on ollut kaaso, vaikka ette sitä nimitystä käyttäneetkään...

        Kyllä jokaisella morsiamella on hyvä olla häissä yksi naisihminen, joka auttaa pukuasioissa, kuljettaa käsilaukkua ja seuraa vähän että morsiamella on kaikki kunnossa eli voi kiikuttaa nenäliinan tai tuoda vesilasillisen, auttaa hääpuvun asettelussa ym. Minun kaasoni ainoita tehtäviä hääpäivänä olivat: hääkimpun pitely kirkossa vihkiseremonian aikana, käsilaukustani huolehtiminen ja lahjapöydän hoitaminen (mikä tehtävä kesti n. 15 min., kun kaikki tulivat kirkosta samoihin aikoihin). Kaason kanssa oli kiva myös käydä läpi hääsuunnitelmia ennen häitä ja tehdä jälkipuinti häiden jälkeen (kaaso muisti monia asioita jännitynyttä morsianta paremmin..), vaikka en hänelle tuon enempää tehtäviä sälyttänytkään.

        Ei ole todellakaan pakko mennä amerikkalaiseen häähössötykseen mukaan ja tehdä kaasosta orjaa! Avioituvien on syytä järjestää sen kokoiset häät, mitkä pystyvät itse hoitamaan. Pieniä tehtäviä voi toki jakaa sukulaisille ja ystäville (meillä moni kysyi, settä voisiko tehdä jotain), mutta mielestäni tehtäviä kannattaa jakaa useille eri ihmisille, eikä ladata kaikkea yhden ihmisen niskaan.


    • hei halooooo!!!

      Amerikkalaisten tv-sarjojen mukaanko sinä elät??

    • kerhoon..

      Tarvii varmaan taas muistuttaa että jokaisella on oman näköisensä häät, älkää olko kaavamaisia, olkaa OMAPERÄISIÄ ! Tehkää päivästä sellainen kun te itse olette, jos ei siihen kuulu kaasoa/bestmania niin mitä sitten ? Lakatkaa murehtimasta siitä kaikesta mikä jää "perinteisestä" juhlasta ja keksikää tilalle uutta ja ihmeellistä :) Eikös se tee juuri teidän juhlasta silloin uniikin ? Näin me homma hoidetaan ja asia on pihvi ;)

    • rouva64

      Halusin olla omissa häissäni ainut jota ihaillaan ja katsotaan jne. Ei edes pieniä morsiusneitoja (sisarusten lapsia olisi ollut)ollut alttarilla häilämässä.
      Morsiuskimppu oli kädessä vihkitoimituksen aikana ja kauniita kuvia tulikin kun kaunis kimppu oli MINUN kädessäni eikä jonkun kaason.
      Ja sen verran ohjelmaa että homma hoitui hääparin johdolla. Ne olivat Meidän häät eikä mikään sirkus. Ja naimisissa ollaan vieläkin (17v). Kehumista tuli vierailta että kerrankin hääpari kerkesi juttelemaan vieraiden kanssa eikä kaikkea "joutoaikaa" vienyt joku väkinäinen ohjelma.... Uskaltakaa tehdä teidänlaiset häät eikä vieraiden viihdyttämis häät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 103
      1869
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1835
    3. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1834
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1350
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1310
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1296
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1281
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe