Milloin vauvan kanssa voi lentää?

dosnfo

Kuinka kauan pitäisi/kannattaa odottaa ennen kuin lähtee vauvan kanssa kymmenen tunnin lennolle?

12

2764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jytkyuky

      Vauvan kanssa voi lähteä matkalle ja lentämään milloin vain. Mitään ikärajaa ei ole. Alle 1 kk kanssa olisin vielä kotona tutustumassa kohdunulkoiseen elämään. Esim. pienillä vauvoilla ei korvavaivojakaan koneessa ole. Äidiltä on saanut vastustukyvyn. Oma suoja on pienimmillään noin 3 kk ikäisenä ku äidiltä saatu suoja alkaa heikkenemään ja oma immuunijärjestelmä alkaa vasta kehittymään. Itse oli huhtikuussa kanarialla 2,5 kk vauvan ja sisarusten kanssa ongelmitta. Matkakohteeksi varuiksi valitsisin maan jossa on kunnon luotettava terveydenhuoltojärjestelmä jos jotain sattuu tai vauva sairastuu. Esim. entiset itäblokin maat kiertäisin kaukaa, samoin sellaiset aasian ja afrikan kohteet joissa ei ole kunnon terveydenhuoltojärjestelmää esim. yksityissairaalaa lähellä lomakohdetta. Hyvää matkaa. Suosittelen. Helppoa on kun vauva vielä nukkuu paljon, ruoka on aina mukana ja vauva ei vielä ole lähtenyt liikkeelle.

    • varmaan tulee turpaan

      Minusta alle 6 kk:n ikäinen kuuluu kotiin, ei missään tapauksessa 10 tunnin lennolle jonnekin huitsin nevadaan. Mutta jokainen vastaa itse omista taaperoistaan. Vaikka tissit on mukana, niillä ei suljeta pois sitä stressiä, jonka pieni matkustaja kaikkine aika- ja mahdollisine lämpötilaeroineen joka tapauksessa kokee mennen tullen. Vastuuta vanhemmat.

      • mielipidettä..

        kysynyt, vaan kokemusta siitä milloin vauvan kanssa voi lentää.

        Itseasiassa vauvat 1-6 kk ovat mitä helpoimpia matkakumppaneita, riittää kun on lämmin turvallisen tuntuinen nukkumapaikka, ja ruoka tarvittaessa lähellä. Me matkustimme on esikoinen oli 2 kk, ja kaikki sujui ihan hyvin. (Hankaluudet alkoivat siinä 1,5v iässä ja jatkuivat kolmanteen ikävuoteen, tuon ajan matkailimme kotimaassa,taisimme yhden kesän viettää kotosallakin kun uhmaikäinen ei kestänyt edes automatkailua..)


      • maailmaa nähnyt vauva
        mielipidettä.. kirjoitti:

        kysynyt, vaan kokemusta siitä milloin vauvan kanssa voi lentää.

        Itseasiassa vauvat 1-6 kk ovat mitä helpoimpia matkakumppaneita, riittää kun on lämmin turvallisen tuntuinen nukkumapaikka, ja ruoka tarvittaessa lähellä. Me matkustimme on esikoinen oli 2 kk, ja kaikki sujui ihan hyvin. (Hankaluudet alkoivat siinä 1,5v iässä ja jatkuivat kolmanteen ikävuoteen, tuon ajan matkailimme kotimaassa,taisimme yhden kesän viettää kotosallakin kun uhmaikäinen ei kestänyt edes automatkailua..)

        nii just helpointa on 1-6 kk ikäinen vauvan kanssa matkustaminen, myöhemmin alkaa vähän jo tunnistaa enemmän paikkoja ja osoittaa mieltä että sellasta itse lentänyt espanja lentoja muutaman kerran vauvan ollessa 3-5 kk ja uskokaa tai älkää 6 kuukauden ikäisenä lennätimme hänet kuukaudeksi Ghanaan, eikä mitään hämminkiä. Huom. meidän perheessä neuvolan tädit ei päätä meidän menoista. Ja tähän voitte sanoa IHAN mitä lystäätte. Pyh ja pah ei kannata välittää näistä "elämää nähneitten "kommenteista.
        Minä sanon että reissuun vaan rennosti, ruokaa ja tuttipulloja varaa mukaan ja lämpöinen peitto jos koneesta on loppu ja sitten pari jotain lempilelua/helistintä kans. Nousun ja laskun ajaksi tarjolle imetystä, lämmintä maitoa tai tuttia. Matkustamohenkilökunta ihan mielellään lämmitttää pullot.
        Ja kannattaa esimerkiksi pukea vaikka jotku esim. puolibody alle ja siihen päälle lämpöset sukat, niin nilkatkin pysyy lämpösenä, ja sit vaik jotku josutavat fleecehousut päälle.
        Ja jos vauva alkaa käyttäytyy levottomasti ja meinaa että tylsää on istuskella paikoillaan, niin menkää kävelee käytävälle, jos vauva on vanhempi niin muut matkustajatkin siinä varmasti vähän viihdyttää ja naurattaa vauvaa :)
        Mukavaa matkaa!


    • ohje oli

      ja heidän ohjeensa ol iettei alle 6 kk ikäisenä ainakaan pitkälle matkalle. Tuon ikäinen vauva ei itse pysty vielä säätelemään kehonsa lämpöä ja jatkuva lämmön muutos ei ole hyväksi. MUtta kukin tavallaan ja kun oma mukulasion kysymyksessä niin ei edes kiinnosta.

      • ole matkustellut

        Kertoisitko tarkemmin kun en oikein ymmartanyt tuota
        lentamiseen ja lomakohteeseen liittyvaa jatkuvaa lammonmuutosta.

        Lentokoneessa on suomalaisvauvoillekin sopiva lampotila ja jos matkakohde on kovin lammin maanosa, niin julkisissa tiloissa samoin kuin hotellihuoneissa on ilmastointi. Paahtavimpaan aikaan paivasta tuskit muutenkaan menisit ulos vauvan kanssa.

        Suomalaisvauvat ovat toki paljon tottuneempia lampotilanvaihteluihin kuin esim. espanjalaiset. Suomen paukkupakkaset ja kesan helteet ovat karaisseet suomalaiset.


      • maailmaa nähnyt vauva

        no mene nyt jo siitä niitten neuvolan täties kans jooko.Huh Huh.


    • huolestunut81

      ensin tottua kotimaahan, Pitäs varmaan harkita hieman jos ei muutamaa vuotta voi olla matkustelematta lapsen takia. Se vauva tuskin nauttii matkailusta. Olisit ensin matkustellut ja sitten tehnyt lapset, koska lapsihan on etusijalla eikä matkailu. Ja en tiedä mitään hirveempää kuin se paskanhaju koneessa, kitisevät vauvat/lapset ja äitit jotka höösää vauvojensa kanssa ympäri käytäviä, ihan kuin ketään kiinnostaisi heidän sinappikoneensa ja imetys. Toki jos pakko on matkustaa ni sit ymmärrän, mutta turistilentoja en tajuu. ei vauvan paikka ole siellä, se ei ole mikään lelu tai näyttelyesine. Vie vaikka mummolle hoitoon. Joo ja alle 6 kk ikästä lasta ei koneeseen.

      • on ihan

        paskapuhetta, etteikö vauva nauttisi matkailusta. Ei pidä yleistää.


    • kokemusta lentamisesta

      Meilla vauva oli lennoilla mukana yksi kuukautisesta lahtien ja nyt kun ikaa on vuosi, niin ulkomaanlentoja on ollut hanella yli 20 kertaa.

      Alle yksivuotias on mita helpoin matkakumppani, kun se nukkuu, syo ja ihmettelee maailmaa ymparillaan, mutta ei viela kavele.

      Lennot sujuvat hyvin, kun etukateen huomioi kaiken mahdollisen eteentulevan.

      /vauva tarvitsee oman passin

      /vaihda vaippa lentokentalla juuri ennen koneeseen menoa

      /hoitolaukkuun pieni peitto, lakana, vaippoja, kosteuspyyhkeita, pukluliinoja, tuttipullo ja korvike, jos tarvitset, lelu, vaihtovaatteet, roskia varten muovipussi

      /lentoa varatessasi pyyda vauvalle baby basket, joka kiinnitetaan seinaan ja jossa vauvan on mukavaa nukkua

      /pue vauva kiristamattomiin vaatteisiin, esim. body alle ja paalle potkupuku ja paahan ohut puuvillakyparamyssy, jos koneessa on kylma

      /vaihda vaippa riittavan usein, koneessa on wc pytyn ylapuolella lastenhoitopoyta, jos penkkirivilla ei ole mahdollisuutta vaihtaa

      /kun saavutte matkakohteeseen, alkaa kiirehtiko lentokentalla vaan istukaa hetkeksi kahville, seurustelkaa vauvan kanssa ja vetakaa henkea

      /koska matkanne on mennyt hyvin

    • ammattilaisena sanoisin

      että ei suoraan laitokselta:)
      Kannattaa ottaa huomioon rokotukset. Itse odottelin siihen saakka, että pahimpia tauteja vastaan on rokotukset annettu. Riippuu tietenkin mihin maanosaan on matkustamassa. Pelkkä lennon pituus ei ole ainoa kriteeri siinä, mihin vauvan kanssa kannattaa matkustaa.

    • lento tosin vain 3h

      Kyseessä siis paljon lyhyempi lento kuin teillä suunnitelmissa, mutta ajattelin kuitenkin kertoa kokemukseni.

      Eli 3 tunnin lento sujui ihan hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2926
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2490
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2250
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1817
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe