Korvasieniä!!!!!!

Löytyy ainakin

täältä Tampereen ympäristöstä..
-hus, metsään siitä, tai oikeamminkin, pari vuotta vanhoille hakkuu aukioille.. hus, hus ,-))
-tuo herkku on vallan verraton...

6

6569

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • korvasieniä

      mutta, muistetaan että ovat erittäin myrkyllisiä. Japanilaisilla on pallokala ateria ja suomalaisilla korvasieni soossi. Kummassakin tapauksessa raaka-aineen maku ei ole mitenkään niin taivaallinen.....parempia sieniä saadaan sitten syssyllä.

      Tieteellisen tarkasti harkiten, korvasientä on pidettävä arveluttavana ruokana...elikä kuuluu samaan lokeroon sen pallokalan kanssa. Korvasienen keittäminen ja kuivaaminen on tapahduttava erittäin hyvin tuuletettussa tilassa....koska sienen myrkky on vesiliukoinen ja se jää keitinveteen, sekä höyryt sisältävät paljon myrkkyä.(Jos käsiteltäessä sieniä, tulee esim. päänsärkyä ja pahoinvoinnin tunnetta....olet saanut myrkytyksen....tuuletusta lisättävä)

      Korvasienen sisältämä myrkky on gyromitriini nimistä, sen vaikutus on.....5-8 tunnin kuluttua myrkytyksestä, maha- ja suolisto vaivoja sekä myös hermosto oireita.(huimausta, uupumusta, hikoilua, esineet näkyvät kahtena ja lihaskouristuksia) Myrkky aiheuttaa myös maksavaurioita ja punaisten verisolujen rikkoontumista. Gyromitriini hajoaa mahalaukussa metyylihydratsiiniksi, josta myrkytys johtuu. Useimmista myrkytys tapauksista on selvitty ilman jälkiseuraamuksia, mutta kuoleman tapauksiakin on ollut. Vakavammin otettava vaara myrkystä on pitkäaikaiset haittavaikutukset....myrkyn on todettu olevan mutageeni. (aiheuttaa mutaatioita, mikä tarkoittaa syöpäriskin kasvua)

      Korvasieni kannattaa aina valmistaa huolella.....kuivatut korvasienet on käsiteltävä niin kuin tuoreetkin, keitettävä kahteen kertaan vähintään 5 minuuttia ja huuhdeltava hyvin keittämisen jälkeen. (Kuivatessa korvasienistä häviää osa myrkystä, haihtuvan veden mukana.....määrä riippuu sienien vesipitoisuudesta.)

      Elikä....kokin ammattitaidosta riippuu se, kuoleeko ruokailia ja täytyykö kokin tehdä sepuko(vai mikä se oli)....vai niittääkö hän mainetta ja kunniaa

      • harakiri,joo..

        -olen syönyt aina keväisin korvasienisoosia, jo 40 vuoden ajan, enkä kärsi minkäänlaisesta maksasairaudesta.. Joten, älähän viitsi peloitella.
        -2 x 10 min ryöppäys(vesi välillä tietenkin vaihtaen) riittää hyvin, kunhan ei tee soosia siihen liemeen. SE HEITETÄÄN AINA POIS!!!! ÄLKÄÄ KUIVATKO KORVASIENIÄ ! Myrkky ei niin siitä lähde, vaan ainoastaan kosteus.
        -Ryöppäyksen jälkeen kosteat korvasienet vielä varmuuden vuoksi pyöritellään kuumalla pannulla ilman rasvaa, kuten esim.suppiloillekin tehdään. Sen jälkeen on korvasieni valmistettavissa maukkaaksi kastikkeeksi.
        -Kokeile: Korvasieniä pannun pohja täyteen, saman verran sipulihaketta, pippuria muutama pyöräytys myllystä, ripaus suolaa, VOITA vielä pannuun. Paistele viitisen minuuttia samalla sekoitellen. Sen jälkeen 2 dl OIKEATA kermaa seokseen. Hämmennä toinen viisi minuuttia, että kerma hieman kiehuu "kasaan"... Pippuripihvit ja perunat tämän sienisoosin kera on ruokailun juhlaa.
        -Tietämätön,,, vertaa korvasientä pallokalaan!


      • vaan ihan
        harakiri,joo.. kirjoitti:

        -olen syönyt aina keväisin korvasienisoosia, jo 40 vuoden ajan, enkä kärsi minkäänlaisesta maksasairaudesta.. Joten, älähän viitsi peloitella.
        -2 x 10 min ryöppäys(vesi välillä tietenkin vaihtaen) riittää hyvin, kunhan ei tee soosia siihen liemeen. SE HEITETÄÄN AINA POIS!!!! ÄLKÄÄ KUIVATKO KORVASIENIÄ ! Myrkky ei niin siitä lähde, vaan ainoastaan kosteus.
        -Ryöppäyksen jälkeen kosteat korvasienet vielä varmuuden vuoksi pyöritellään kuumalla pannulla ilman rasvaa, kuten esim.suppiloillekin tehdään. Sen jälkeen on korvasieni valmistettavissa maukkaaksi kastikkeeksi.
        -Kokeile: Korvasieniä pannun pohja täyteen, saman verran sipulihaketta, pippuria muutama pyöräytys myllystä, ripaus suolaa, VOITA vielä pannuun. Paistele viitisen minuuttia samalla sekoitellen. Sen jälkeen 2 dl OIKEATA kermaa seokseen. Hämmennä toinen viisi minuuttia, että kerma hieman kiehuu "kasaan"... Pippuripihvit ja perunat tämän sienisoosin kera on ruokailun juhlaa.
        -Tietämätön,,, vertaa korvasientä pallokalaan!

        oikea asiantuntia.....en minä pelottele, sykää vaan korvasieniä, niin minäkin teen.


      • korvasieni fani

        Korvasienen maku ei ole taivaallinen...lienee sinun mielipiteesi...täytyy sanoa että ei ole montaa ruokalajia, jota himoitsisin niin paljon kuin korvasienikeitto tai muhennos...varsinkin kunn se on oikein ja hartaudella tehty...älä unohda sitruunaa ja sokeria.!!!!!
        Jokainen lienee tietoinen riskeistä mitä liittyy olemiseen ja elämiseen...korvasienen syönti oikein käsiteltynä ei liene elämän riskeimmistä asioista????????


      • kunnon
        korvasieni fani kirjoitti:

        Korvasienen maku ei ole taivaallinen...lienee sinun mielipiteesi...täytyy sanoa että ei ole montaa ruokalajia, jota himoitsisin niin paljon kuin korvasienikeitto tai muhennos...varsinkin kunn se on oikein ja hartaudella tehty...älä unohda sitruunaa ja sokeria.!!!!!
        Jokainen lienee tietoinen riskeistä mitä liittyy olemiseen ja elämiseen...korvasienen syönti oikein käsiteltynä ei liene elämän riskeimmistä asioista????????

        sienestäjä nauttii korvasienetkin juuri poimittuina...


      • markus
        kunnon kirjoitti:

        sienestäjä nauttii korvasienetkin juuri poimittuina...

        Voithan tietysti kokeilla korvasieniä tuoreeltaan, jos haluat jännitystä elämään.
        Taidatkin olla oikein huumori-ihmisiä, heh heh.

        On paljon sieniä joita maistan jos en tunne, mutta eihän niitä tartte syödä...ne kaksi on eri asoita. Ja jos et tykkää sienistä tai niiden keruusta ti tunne sieniä, niin ymmärrän kyllä kantasi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen jotenkin

      Epävarma ulkonäöstäsi
      Ikävä
      219
      5973
    2. Minun rakkaani.

      Haluaisin käden mitan päähän sinusta. Silleen, että yltäisin koskettamaan, jos siltä tuntuu. Olen tosi huono puhumaan, m
      Ikävä
      26
      3744
    3. Koska näet seuraavan kerran

      Kaivattusi? Onko päivä tiedossa vai sattumasta kiinni?
      Ikävä
      82
      2587
    4. Ootko nainen jotenkin

      itseäs täynnä? Mars laihduttamaan. 🫵🏽 K
      Ikävä
      39
      2121
    5. Hyvästi.....

      En vain enää jaksa.....
      Ikävä
      33
      1902
    6. Hyvää yötä

      Mm❤️
      Ikävä
      45
      1868
    7. Ongelma Ibizalla

      Mistä saada triatleetin jalkaan mahtuva kenkä häitä varten?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      107
      1765
    8. Eelle

      Huomenta,ajattelen sua..
      Ikävä
      21
      1656
    9. Hauskaa nimipäivää rakkaalle!

      On kova ikävä. Rakastan sua ikuisesti ❤️🤗😘
      Ikävä
      27
      1502
    10. Tappajamanne kiinni

      Herätys koko Mikkeli! Nyt tietoa kehiin, että saadaan tämä tappaja kiinni!
      Mikkeli
      33
      1468
    Aihe