Goa vai Gambia?

Lapsi mukana

Kumpaa paikkaa, Goaa vai Gambiaa, voisit suositella ja miksi, kun mukana reissussa on 3,5-vuotias poika? Mitä kaikkee pitäis ottaa huomioon matkaa varatessa ja lähtiessä? Näilä näkymin oltas menossa matkayhtiön kautta, vaikka mielellään paikan päällä tehdään yksin reissuja.
Ei kiitos kommentteja, joissa kehotetaan kanarialle tai jäämään kotiin.
Ajankohta on helmikuu.

9

1153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta ei lapsia mukana

      Olen käynyt Gambiassa, eikä lapsituristeja juurikaan näkynyt. Maa on hienolla tavalla erilainen, joka pitää nähdä myös kiertelemällä ympäriinsä. Siinä tulee tosin vastaan huono hygienia (ei kunnon vessoja, juoksevaa vettä..) sekä turvattomat automatkat (taksit, linja-autot ym sekä huonokuntoiset tiet). Ruokakauppoja ei muistaakseni ollut, vaan ruoka ostettiin toreilta (en kovin suosittele, paitsi keksejä tai kuorittavia hedelmiä). Itse söimme ravintoloissa ja hotellilla, mutta ruoka oli makoista :)
      Rannat ja hotellit (suurin osa) on hyviä ja ihmiset ystävällisiä. Lastenaltaita löytyy myös.
      Senegambian alueella on mm. apinapuisto, joka on mukava lapsiperheillekin. Apinat tulevat kädestä syömään.
      Pidin todella paljon Gambian tarjoamista elämyksistä. Parin päivän Senegalin retki oli hieno, mutta lapsiperheelle ei ehkä kovin mieluinen. Vaikka kävimmekin safarilla ym kivaa, ajomatkat ja kuumuus voi olla pojalle tuskaista..
      Jos kuitenkin päätätte lähteä Gambiaan, muista kaikki rokotukset mukaan ainakin käsidesiä, kosteuspyyhkeitä (kuuma!), korkea suojakerroin ja avointa mieltä!
      Voisin kirjoittaa vaikka monta sivua, mutta löydät lisää kokemuksia matkailu -sivuilta.

      • siellä käynyt

        Goassa hygieniasta on huolehdittava kanssa tarkoin, ja rokotukset oltava voimassa. Autoilua en sanoisi sielläkään turvalliseksi - tiellä on sikin sokin autoja, mopoja ja pyöriä ja lisäksi norsuja ja lehmiäkin - onnettomuuden sattuessa ei välttämättä olla kovin länsimaisia syyllistä haettaessa eli kannattaa tosiaan olla varovainen! Sähkökatkoja voi esiintyä eikä kadut todellakaan ole täkäläisittäin hoidettuja tai edes valaistuja iltaisin. Ruoka on hyvää mutta tulista, maha joutuu koetukselle, tosin länsimaistakin ruokaa on ja länsimaisia ravintoloita. Hotellit ovat eritasoisia, ranta on aivan ihana ja sielläkin kiertelee lehmiä :) lapselle voi olla elämys? Rannalla voi bongata delfiinejäkin, bongausretkiä järkätään. Jos lähtee retkelle, niin voi päästä esim. vesiputoukselle, jolla kesyt apinat tulevat syömään kädestä pähkinöitä.

        Itse lähtisin Goaan ehkä isomman lapsen kanssa, toisaalta jos valkkaatte hyvän hotellin ja olette todella huolellisia KAIKESSA, miksei siellä pärjää tuon ikäisenkin kanssa. Meillä kyllä oli ihan aikuisten voinnissakin huolehtimista, vaikka käsiä pestiin ja desinfioitiin tuon tuosta ja syötiin "oikeaoppisesti". Ihana paikka joka tapauksessa, uudestaan mennään kunhan lapset ovat muutaman vuoden vanhempia (nyt ovat 3v ja 5v).


    • gambiassa käynyt

      Mielestäni 3,5 vuotias pärjää hyvin ainakin Gambiassa. Itse olen ollut siellä aiemmin 1 vuotiaan pojan kanssa ja viime vuonna 2 vuotiaan toisen pojan kanssa. varsinkin ns "valmismatkalla" ei tarvitse huolehtia, kun hotelleissa on juokseva lämmin vesi, vessat, lastensängyt, uima-altaat jne. Marketeista saa ostettua ihan tuttuja elintarvikkeita. Riippuu tietenkin miten avarakatseisesta perheestä lapsi tulee. Suosittelen > Katchikally; krokotiilipuisto jossa kesyjä krokotiileja, Reptile Park, missä matelijoita; käärmeitä, pelikaaneja, lintuja ym. häkeissä heh, ei vapaana, Marketit jossa vaikka mitä kiintoisaa ja tietenkin loputtomat beachit!

      • Nimetön

        kerrotko lisää? sellaisista en ole kuullut enkä tottavie nähnyt. miten ne eroaa ei kesyistä krokotiileistä :)


    • vinkkejä

      Jos haluat olla varma ettei tule turistiripuleja tai muita tauteja niin lennä jonnekin Karibian saarelle, vaikkapa Kuubaan. Kokemuksesta, kaikkia juomia juoneena, jääpaloineen päivineen, ostereita ja jäätelöä buffetista syöneenä voin sanoa, että ei mitään ongelmia. All inc. on hyvä jos matkustaa lapsen kanssa, aina löytyy purtavaa.

      Noi ehdottamasi matkakohteet on valitettavasti aika "saastuneita", varsinkin Goa. En koskaan menisi sinne ainakaan lapsen kanssa.

      • sama!

        Juupa juu, minä pikkuisena sain kuukausia kestäneen salmonellan Karibialta,joten ei se ole sen kummoisempi paikka kuin vaikkapa Intia tai Afrikka!
        Olimme Gambiassa 4 alle kouluikäisen lapsen kanssa ja reissu oli aivan mahtava! Lapset tykkäsivät kovasti, kierreltiin ympäriinsä, ei ollut vatsatauteja tms. Paikalliset ovat todella lapsirakkaita ja paikallisista lapsista saa aina leikkikavereita.


      • Nimetön

        Intiassa asuu "aika paljon" lapsia ja hymyileviä, puhtaita, terveitä...
        Kulttuurinvaihdos tekee hyvää meidän ihanille ylettömään siisteyteen tottuneille taaperoille. Mukavaa matkaa ja avointa mieltä mukaan.


      • pahin ripuli..

        Meidän perheen pahin ripuli on saatu Rodoksella. Goalla ei tullut mitään.


      • Krokotiilit
        pahin ripuli.. kirjoitti:

        Meidän perheen pahin ripuli on saatu Rodoksella. Goalla ei tullut mitään.

        Gambiassa on krokotiilipuisto, jossa ihmiset ja krokot liikkuvat samalla alueella. Altaaseen ei pääse kuitenkaan itse uimaan.. :), siinä on aitaus. En tiedä, miksi ne krokot on kesyjä, ehkä tottunut ihmisiin. Enimmäkseen n. 1,5 metrisiä, mutta isompiakin oli.
        Mukana on aina henkilökuntaa (ja opas). Krokotiilit pääasiassa olivat jähmettyneinä paikoillaan ja niitä sai silitellä. Hlökunta kävi niitä välillä vähän tökkimässä, että liikkuisivat vähän turistien iloksi. Kannattaa käydä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe