anorektikko

kysyyy

minulle on lääkärit sanonut että minulla on suuri riski saada osteoporoosi mitä siihen niinku tarkalleen kuuluu? ja joutuuko osteoporoosista sairaalaan, ja vielä tuleeko se vasta tämän anoreksian jälkeen vai koska??

kiitos asiallisista vastauksista!

5

2462

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • infoa

   Osteoporoosissa eli luukadossa luukudos haurastuu vähitellen, jolloin luiden murtumariski suurenee. Pienestäkin kaatumisesta tai kolhusta luu voi murtua. Erityisen laihoilla ja heikkorakenteisilla ihmisillä on suurentunut riski saada osteoporoosi. Sairaus kehittyy vähitellen. Osteoporoosia voidaan ehkäistä parhaiten jo nuoruusiässä aloitetulla säännöllisellä tuki- ja liikuntaelimiä kuormittavalla liikunnalla, joka aiheuttaa luille tärähdyksiä (esim. hypyt). Jos osteoporoosi on jo päässyt kehittymään kovia tärähdyksiä ja hyppyjä tulee välttää luiden murtumisen ehkäisemiseksi. Osteoporoosia voidaan ehkäistä ja hidastaa myös riittävällä kalsiumin saannilla. Kalsiumia saa mm. maidosta, juustosta ja jugurtista.

  • Yksi vaan.

   Anorektikolla luuntiheys jää matalaksi ja osteoporoosi voi olla tai tulla jo nuorena. Silloin pitää aloittaa lääkitys ja katsoa korjaantuuko luuntiheys. Osteoporoosi lisää riskiä luunmurtumiin pienistä kolauksista. Vanhuksilla tavallisesti murtuu nimenomaan lonkka heidän kaatuessaan.

  • eli osteoporoosi

   Luukato todetaan luustontiheysmittauslaitteella.Valitse laite joka mittaa luustontiheyden sekä lanneselästä että lonkasta.Pelkästään kantapäästä mitattaessa tiheysarvot ovat suuntaa antavia mutteivat läheskään kerro koko totuutta perustuen menetelmän epätarkkuuteen.Todetussa osteoporoosissa tai alkavassa sellaisessa eli osteopeniassa jossa luustontiheys on alentunut jonkin verran muttei niin paljoa että voitaisiin puhua osteoporoosista.Liikunta esim juoksu ja hölkkä ovat erittäin hyviä muotoja eheyttää luuston tiheyttä ja tietysti ylläpitää sitä.D-vitamiinin saanti on erittäin tärkeää sekä kalciumin. Osteoporoosissa varsinkin ja riippuen osteopenian syvyydestä on lääke hoito usein tarpeen.Jos sinulla todetaan mahdollisesti osteoporoosi ota yhteyttä asiasta tietävään lääkäriin ja hän määrittää sinulle kuntoutusohjelman lääkkeineen. Jos luuntiheytesi ei ole alentunut, ylläpidä hyvää tasoa liikkumalla oikein ja oikealla ravinnolla. Kalanmaksaöljy on hyvää siinä on d-vitamiinia, kalat, maitotuotteet tietyt d-vitamiini valmisteet. kaloissa ja maitotuotteissa on paljon kalsiumia. D-vitamiinia tuottaa myös iho auringonvaloa saadessaan.Määrä on aika vähäinen, mutta kuitenkin.

  • Hannaeemeli

   Sairastin itsekin anoreksiaa ja silloin todellakan lääkärit puhuivat kasvaneesta riskistä saada ostoporoosi. Kuten on jo kerrottu, osteoporoosi eli luukato on sairaus, jossa luusto haurastuu normaalia enemmän, kun luukudos vähenee ja sen kestävyys heikkenee.

   Itse en enää sairasta anoreksiaa, mutta silti minulla on suurempi risti sairastua osteoporoosiin kuin muilla, sillä seurauksena anoreksiasta ei minulla ole vielä mitään hormonitoimintaa. Anoreksian aktiivivaiheesta on jo yli kaksi vuotta, mutta hormonitoiminta on täysi nolla. Myös tämä lisää riskiä sairastua osteoporoosiin...

   Osteoporoosia voi ennaltaehkäistä takaamalla riittävät D-vitamiini- ja kalsiumannokset. Liikunta ja monipuolinen ravinto ovat terveen luuston edellytyksiä.

   Tosin koska olet anorektikko, en suosittele sinulle liikuntaa, vaan sitä ravintoa! Riskisi sairastua osteoporoosiin vähenee VASTA, kun olet normaalipainoinen ja sinun hormonitoimintasi on normaalilla tasolla.

  • Anonyymi

   Ent. anorektikkona kiinnostaisi tietää miten olette siitä toipuneet ?
   Minkälaisia oireira podette ? Onko teillä sydänoireita ?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   170
   2367
  2. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   129
   1364
  3. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   211
   1114
  4. Hyvä kuolema?

   Niin.. minulta taas raskaamman puoleinen aloitus.. Olen kuunnellut äänikirjaa hyvästä kuolemasta keskiajalla ja siinä o
   Sinkut
   104
   1098
  5. Oot nainen mitä ilmeisimmin INFJ-persoona

   Käsittelet maailmaa hyvin uniikilla tavalla. Nyt mä sen vasta hokasin. Oot harvinainen timantti ja ehdin jo tituleerata
   Ikävä
   57
   903
  6. Haluaisin, että oisit jotenkin minun elämässä

   Tuntuu, että olet sielunkumppanini.
   Ikävä
   45
   873
  7. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   54
   806
  8. Miten tämä

   Päättyy sitä pohdin
   Ikävä
   66
   795
  9. Kuhmon pikku s. Matket

   Eikö. Osata päivää sanoa / tervehtiä.
   Kuhmo
   24
   794
  10. Joko ymmärrät

   Ettei ikäväsi kohde ole sinulle oikea
   Ikävä
   70
   720
  Aihe