Keskitysleirit kiinnostaisi

elllllllllliiii

On vähän suunnitelmissa ollut, että tulevana kesänä lähtisin käymään Puolassa.. millaisen matkan päässä ovat Auswitch tai Stutthoffi? Ovatko kaukana toisistaan, jos kävisi molemmissa? Viikko olisi tarkoitus olla reissussa. Mitkä kaupungit ovat noiden kahden keskitysleirin lähellä? MIllainen hintataso Puolassa muuten?

11

4587

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • konna2

      Auschwitz on noin 60km:n päässä Krakovasta ja sinne pääsee helposti esim. bussilla. Stutthof taas on reilu 30km:ä Gdanskista.

    • majnadekissa.

      • konna2

        majnadekissa=Majdanek


    • kävin

      Auschwitz-Birkenaussa Krakowasta käsin bussilla. Linja-autoasemalta lähti ja ajoi Auschwitzin portille ja takaisin muistaakseni tunnin välein. Edestakainen lippu oli n 6€/hlö. Auschwitzin portilta on ilmainen bussikuljetus Birkenaun tuhoamisleiriin, joka sijaitsee n. 3km päässä. Leireihin on vapaa pääsy. Puolaksihan kylien nimet ovat Oswiecim ja Brzezinka eli Krakovasta lähtevän bussin keulassa lukee Oswiecim.

    • samoin

      Auschwitzissä. 9.15 junalla Oswicimiin ja Bussilla takaisin Krakovaan. Juna lähtee pääärautatieasemalta (Glowny) ja bussi takaisin Leiri 1 kioskin läheltä. Kävelin ensin Birkenauhun, koska siellä on laajat alueet katsottavana ja sitten leiri 1:een ilmaisella bussilla. Kyltit aemalta lähtien opastavat n varttitunnin matkan. Suomenkielisen opppaan saat 3:lla zlotylla kioskista, joka myy kirjoja, videoita jne. Se on se isompi kioski oikealla leiri 1:ssä.
      Siitä oppaasta selviää kaikki olennainen. Muille leireille ei tarvitse enää mennä, jos ei nyt ihan välttämättä halua. Olin Auschwitzissä koko päivän itekseni. Et tarvitse muuta opasta kuin tuon kirjasen. Onhan siellä myös opastustaulut englanniksi.

      • samaa mieltä,

        kyllä leireihin tutustumiseen kannattaa koko päivä varata, kannattaa mennä ajoissa, siellä käy paljon isoja ryhmiä. Aukioloajat on 8.00-19.00 elokuun loppuun asti. Löysin myös sen suomenkielisen opasvihkosen joka oli verraton. Paikkahan on aika ahdistava, silti se on pakko nähdä.


      • Sepi

        Kävin toissa talvena Auschwitzissä. Pikkubussilla ajeltiin Varsovasta ees taas. Oli aika riipaisevaa olla ainoa ryhmä Birkenaussa, kun aurinko laski ja usva nousi.

        Aiemmin olen käynyt Dachaussa ja Yad Vashemissa. Harvoissa paikoissa tulee yhtä positiivisesti ahdistunut olo. Käytyään noissa paikoissa ajattelee elämäänsä uusiksi.

        Treblinka, Majdanek ja Chelmno pitäisi ainakin vielä kiertää.


      • leiri
        Sepi kirjoitti:

        Kävin toissa talvena Auschwitzissä. Pikkubussilla ajeltiin Varsovasta ees taas. Oli aika riipaisevaa olla ainoa ryhmä Birkenaussa, kun aurinko laski ja usva nousi.

        Aiemmin olen käynyt Dachaussa ja Yad Vashemissa. Harvoissa paikoissa tulee yhtä positiivisesti ahdistunut olo. Käytyään noissa paikoissa ajattelee elämäänsä uusiksi.

        Treblinka, Majdanek ja Chelmno pitäisi ainakin vielä kiertää.

        Stutthofissakin kannattaa käydä, sinne pääsee nyt helposti ainakin Turun seudulta. Turusta lentää Wizzair kolme kertaa viikossa Gdanskiin, hinta alimmillaan n. 60e edestakaisin. Gdanskista lähtee linja-auto (9.15, 10,15 jne) Sztutowoon (Stutthof), matka kestää noin tunnin ja maksaa alle 10zl (reilut 3e).


    • missäs te olittte

      Kävittekö keskitys leirissä???

      • puolisuomi

        jep.tulin sieltä n.3 tuntia sitten.bussi krakovan asemalta auschwitziin maksoi 12 slotia
        ja kesti reilun tunnin.sisään pääsymaksua ei ollut ja myivät suomenkielisen oppaan,kortteja p ostimerkit.


    • Woi Hywä Tawaton

      Oletko kuullut koskaan kapineesta nimeltä kartta. Se on sellainen paperinen taiteltu läpyskä taikka kirjamuotoon kasattu paketti. Se on kovasti hyödyllinen kapine josta saa kartanlukutaitoinen (henkilö joka osaa tulkita tätä karttaa) vastauksen moniin maantietoa ja liikkumista koskeviin kysymyksiin.
      Karttoja on erilaisia, yleisin on sinullekin sopiva tiekartta. Tiekarttojakin on erilaisia. On kaupunkikarttoja ja karttoja joissa sitten mittakaavan mukaan on enemmän informaatiota ja pienempi alue taikka vähemmän infoa ja suuri alue, jälkimmäistä kutsutaan usein yleiskartaksi.
      Näistä eri kartoista sitten valitaan matkalle sopivat yleiskartat sekä tarkemmat tie ja kaupunkikartat.
      Hanki kunnon kartat ja heitä se napikaattori nurkkaan niin eipä sitten tarvitse olla enää avuton.
      Ensiavun uusavuttomuuden poistoon tarjoaa google maps. Sen löytämiseen tarvitset tietokoneen ja internetyhteyden. Käytössä varmaan vanhemmat osaavat auttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2523
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2031
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1403
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe