Kissan kanssa matkustaminen

Metskuuu

Ei siis ole mistään suuresta ulkomaanmatkasta kyse, vaan ihan Suomen sisällä. Pitäisi kesällä mennä autolla täältä Vantaalta (Vantaa on siis ihan Helsingin lähellä) Rovaniemelle, eli aika pitkä matka. Olen kuullut, että kissoilla monesti on automatkoilla pahoinvointia, joten rupesin miettimään, miten tuo katti sinne saataisiin. Pakkohan sitä ei ole edes mukaan ottaa, mutta olisihan se ihan kiva siellä seurana ja sais tuo kissakin vähän vaihtelua.
Tuo kissa on vasta pentu, ja tähän mennessä on ollut vain lyhyitä automatkoja, eläinlääkäriin ja kun haettiin kissa. Poitsu olisi n. 4-5 kuukautta vanha kun mentäisiin.

Eli siis:
Pitääkö yhden mennä junalla kissan kanssa, ja eikö se sielläkin joutuisi vaan olemaan jossain eläinvaunussa kantokopassa?
VAI voiko kissan kuljettaa autossa kantokopassa (voisimme hankkia jonkun kantokoppatuulettimen) autossa kesällä (mikäli aurinko paistaa auto olisi luultavasti aika kuuma, ei ilmastointia paitsi ikkunat, jos on pilvistä niin sitten ei ole kuuma. kenties voisimme lainata isältäni hänen uutta autoaan, jossa on ilmastointi, niin ei olisi ainakaan kuuma). Voitaisiin pysähdellä n. tunnin välein että katti saisi kenties syödä ja juoda ja vähän jaloitella.

Ja ai niin, paljonkohan kissasta tulisi lisähintaa junassa tai lentokoneessa? Pitääkö ihan oma lippu ostaa? Ja miten lentokoneessa, pitääkö olla myös jossain ihme kuljetusvaunussa, vai saako pitää kantokopassa/laukussa sylissä/lattialla istuimen edessä?

8

3285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Metskuuu

      Jos sitä tietoa vielä joku kaipaa, siis sekarotunen pitkäkarvainen.

    • ainakin

      kissalle pitää ostaa oma paikkalippu. Jos junalla matkustat(ja vaunu on sellainen vanhempi),kannattaa varata päätypaikka jolloin saat kissan boksin mahtumaan hyvin lattialle. Itse en ole näissä uusissa vaunuissa matkustanut, joten en tiedä millaiset paikat niissä on. Lemmikeillehän on oma lemmikkiosasto, jossa saat kisusi kanssa matkustaa.

      Kaverini osti kissan helsingistä ja matkusti sen kanssa lentokoneella kotiin. Muistaakseni lemmikki saa olla lentokoneesa, jos se mahtuu omistajan syliin. Ysätävänikin osti tätä reissua varten sellaisen pehmeän kankaisen kantokopan, helppo pitää lentokoneessa syllissä. Jos kisu ei syliin mahdu joutuu johonkin muuhun tilaan lentokoneessa.
      Voi toki kissan kassa matkustaa kantokopassa, mutta matka kuulostaa kamalan pitkältä, etenkin jos on lämmin ilma.
      Matkalla ei kannata kissaa syöttää, sillähän voi tulla siitä huono olo, mutta juotavaa toki täytyy saada. Eläinlääkäriltä voit saada rauhoittavaa ainetta matkustamista varten, suosittelen tätä kun kisu on niin vähän matkustellut.

      • Matskuuu

        Siis lentokoneessakin pitää olla oma paikkalippu kissalla, vai oliko kyse pelkästä junasta?
        Pitää sitten mennä varmaan lentokoneella tai junalla =)


      • PorcelainDoll
        Matskuuu kirjoitti:

        Siis lentokoneessakin pitää olla oma paikkalippu kissalla, vai oliko kyse pelkästä junasta?
        Pitää sitten mennä varmaan lentokoneella tai junalla =)

        on sitten ihan pirun kuuma. Oikeasti vaikka on näitä intercity junia niin kuuma siellä on kun saunassa, lisäksi vaunu on tupakkavaunun ja ravintolavaunun vieressä joten ramppaaminen on lähes joka hetkistä. Nyt ei puhuta siis mistään pari ihmistä per puoli tuntia vaan lähes koko ajan ovi käy. Kissan "paikka" maksaa 5 euroa suunta(näin oli siis ainakin joulun aikoihin). Pendolinossa voi olla viileämpää, mutta paikkoja on vähän. Pikajuna on vielä kuumempi kuin intercity. Matkustat sitten junalla tai autolla niin suosittelen sitä koppatuuletinta.


    • matkustanut

      Lentolippua ostettaessa kissa pitää ainakin Blue1:llä varmistaa etukäteen jo lippua varatessa. Sieltä pitää myös erikseen sitten vahvistaa, mahtuuko kissa koneeseen. Koneessa saa olla muistaakseni enintään 2 kissaa / lento, joten hyvin todennäköistä on että saat kissan mukaan koneeseen. Suosittelen varaamaan liput puhelimitse eikä netistä.

      Maksullisuudesta: olen sekä maksanut kissasta (luokkaa 20 euroa) ja se on myös päässyt ilmaiseksi Suomen sisäisellä lennolla. Ilmeisesti Blue1:n virolaisella call centerillä ei ole yhteneväistä käytäntöä tässä asiassa.

      Kissa on kuljetettava lentokoneessa kantokopassa tai pehmeässä laukussa, jonka mittojen on oltava sellaisia että koppa mahtuu edessä olevan penkin alle. Tarkista mitat lentoyhtiön sivuilta. Lisäksi laukun pohjan on oltava vedenpitävä (hätäpissojen varalta). Turvatarkastuksessa joudut muuten todennäköisesti ottamaan kissan hetkeksi kopasta, jotta vartija saa kurkata koppaan.

      Lentokoneessa voi olla hieman kylmä, mutta kun kissasi on pitkäkarvainen niin en usko että tämä on teillä ongelma.

      Autoilusta: olen matkustanut autolla oman kissani kanssa useasti väliä Espoo-Oulu, mutta kesällä se on kieltämättä hieman hikistä puuhaa. Lisäksi, jos kissasi ei tykkää pissiä autossa/meluisan tien varressa, tuo välimatka on aika pitkä kissan pidätellä.

      Suosittelen siis noin pitkälle matkalle ehdottomasti lentämistä, monen tunnin automatkustus kiljuvan kissan kanssa ei ole mitään herkkua. Tosin kun kissa on vielä noin nuori, niin saattaa olla että kaveri matkaakin ihan kiltisti. Mitä enemmän matkustatte kissan kanssa kun se on pieni, sitä helpompaa matkustaminen on myös kun sitten kun se on kasvanut. :)

      • Matskuuu

        Joku oli siis matkustanut kissansa kanssa Espoo-Oulu välin (siis tuo nimimerkki matkustanut), oliko teidän autossa ilmastointia? Ja kuinka usein pysähtelitte, pääsikö kissa jaloittelemaan?
        Kun jos kissa kerran voi tottua matkusteluun, niin olisihan se hyvä mennä autolla, mutta jos kissalla on siellä tukalat oltavat tai pahoinvointia, niin ei sitä sitten viitsisi... Autolla menemistä en kyllä edes harkitse, jos en saa ilmastoitua auto lainaan, mutta luultavasti saan =D

        Ja kissa saattaa siis päästä ilmaiseksi lentokoneella, tai voi joutua maksamaan pientä maksua?


      • matkustanut
        Matskuuu kirjoitti:

        Joku oli siis matkustanut kissansa kanssa Espoo-Oulu välin (siis tuo nimimerkki matkustanut), oliko teidän autossa ilmastointia? Ja kuinka usein pysähtelitte, pääsikö kissa jaloittelemaan?
        Kun jos kissa kerran voi tottua matkusteluun, niin olisihan se hyvä mennä autolla, mutta jos kissalla on siellä tukalat oltavat tai pahoinvointia, niin ei sitä sitten viitsisi... Autolla menemistä en kyllä edes harkitse, jos en saa ilmastoitua auto lainaan, mutta luultavasti saan =D

        Ja kissa saattaa siis päästä ilmaiseksi lentokoneella, tai voi joutua maksamaan pientä maksua?

        Omassa autossani on ilmastointi, mutta itse ainakaan en pidä sitä mielelläni päällä aivan koko aikaa päällä. Kissan oloa se tietysti helpottaa. Kissaa pitää seurata autossa hellekeleillä, eikä sitä luonnollisesti saa jättää kuumaan autoon ikkunat kiinni sillä välin kun itse käy esim. syömässä.

        Yleensä pysähdymme Espoo-Oulu-välillä pari kolme kertaa. Kissa on vähän arempi tapaus, eli se ei halua jaloitella valjaissa ulkona kun yleensä pysähdytään jossain huoltoasemalla vilkkaan ja meluisan nelostien varrella. Monille muille kissoille tämä ei varmaankaan ole ongelma. Kissani on kyllä siitä helppo matkakumppani, että se pystyy pissimään laatikkoon autossa vaikka ajon aikana - voisin kuvitella että ihan joka katilta tämä taas ei onnistu. Näistä on vähän hankala etukäteen sanoa, miten kissa tulee käyttäytymään.

        Jos ja kun ette ole aiemmin matkustaneet pitkää matkaa autolla, sitäkään ei voi mitenkään etukäteen tietää tuleeko kissalle pahoinvointia vai ei. Yksi keino minimoida pahoinvoinnin vaaraa on vähentää ruokamäärää ennen matkaan lähtöä, mutta koska menette Rovaniemelle asti niin jossain kohtaa matkaa kissan olisi kyllä saatava ruokaa. Vettä pitäisi olla koko ajan tarjolla - eläinkaupoista saa pieniä matkavesikuppeja jotka kiinnitetään kuljetuskopan eturistikkoon.

        Tuo maksullisuus lentokoneessa on tosiaan vähän kumma juttu. Joskus olen maksanut kissasta, joskus en. Kannattaa soittaa lentoyhtiöön ja kysyä mikä on heidän käytäntönsä. Yhtiöiden nettisivuiltakin voi löytyä tietoa, en ole viime aikoina tarkistanut.


    • Anonyymi

      Minä asun Keski-Suomessa ja meillä on Lapissa mökki. Opetin kissan jo ihan pentuna matkustamaan autossa ja ei ole ollut mitään ongelmia matkalla. Kissa nukahtaa, kun lähdetään liikkeelle ja nukkuu lähes koko matkan :) Perillä on sitten virkeä, tutkii paikat ja asettuu taloksi. Hyvä kuljetuskoppa on kyllä tärkeä. Bongasin tällaisen artikkelin kissan kanssa matkustamisesta: https://rasykissat.fi/kissan-kanssa-matkustaminen/ Tuolta löytyy hyvää tietoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe