Mitä lasten kanssa Kuusamossa kesällä

uga

Suunnittelemme perheemme kanssa kesälomareissua Kuusamoon heinäkuussa. Lapset 7v ja 4 1/2v. Kaipailisin hyviä vinkkejä lapsille sopivista vaellusreiteistä, melonnasta ym. lapsille sopivasta toiminnasta. Olisi kiva yöpyä teltassa tms retkien lomassa. Tietysti meillä on majapaikka olemassa, mutta lapsille olisi elämys yöpyä luonnon helmassa. Rukan sivuilta kun katsoin alaikäraja retkillä oli aina 5v.

6

3458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en ukso

      ja oikeasti 4,5 vuotias melontareissulle Kuusamoon? On takuulla nuorin Karhunkierroksen tekijä sitten?
      Ottakaa paljon itikkamyrkkyä sillä niitä on silloin.
      Eikä matka Särkänniemeen olisi lapsista parempi, tai Korkeasaareen sillä sielläkin on karhuja.

      • uga

        Pitäähän sitä maalaisjärkeä olla hiukan mukana! Emme tietenkään aio koko karhunkierrosta lasten kanssa vaeltaa tai harrastaa koskenlaskua. Pikku pätkiä päivässä - lasten ehdoilla mennään. Kyllä niitä huvipuistoja saa kierrellä vaikka koko loman ja lapset takuulla tykkäävät. Kuitenkin yöpyminen teltassa ja perheen yhteinen aika luonnon ihmeitä tutkiskellen ovat tämän mukavuusyhteiskunnan lapsille elämyksiä. Usein tulee lähdettyä merta edemmäs kalaan, kotimaastakin löytyy paljon ihmeteltävää.


      • hyvä te!
        uga kirjoitti:

        Pitäähän sitä maalaisjärkeä olla hiukan mukana! Emme tietenkään aio koko karhunkierrosta lasten kanssa vaeltaa tai harrastaa koskenlaskua. Pikku pätkiä päivässä - lasten ehdoilla mennään. Kyllä niitä huvipuistoja saa kierrellä vaikka koko loman ja lapset takuulla tykkäävät. Kuitenkin yöpyminen teltassa ja perheen yhteinen aika luonnon ihmeitä tutkiskellen ovat tämän mukavuusyhteiskunnan lapsille elämyksiä. Usein tulee lähdettyä merta edemmäs kalaan, kotimaastakin löytyy paljon ihmeteltävää.

        Varmasti tuo reissu on lapsille paljon mieleen jäävämpi kuin ne Linnanmäen kieputukset ja vemputukset, niihinkin ehtii vielä. Juuri tuo teltassa ja luonnon helmassa oleminen on lapsille tosi mukavaa. Oppivat luonnon kauneutta ja sitä, miten arvokas se luonto on.
        Tosiaan niiden ötököiden varalta kannattaa olla hyvät aineet ja pitkähihaista ja peittävää vaatetusta. Muistan miten aikoinaan raavin itseni melkein verille ja vietin unettomia öitä niiden kamalien puremien takia, kun ei ollut mitään salvaa matkassa eikä saatu hyönteismyrkkyä kun oltiin sellaisessa paikassa ettei kauppaan ihan noin vain lähdetty.
        Eli hyönteismyrkkyjen lisäksi vielä salvaa joka auttaa puremiin!


    • kai..

      Tottakai siellä voi noita mainitsemiasia asioita harrastaa tuon ikäisen lapsen kanssa. Karhunkierron tietenkin on liian pitkä noin pienen kuljettavaksi, mutta lyhyet pätkät sujuu hyvin. Käykää vainna Juumassa Kitkan varrella tai Oulankajoen opaskeskuksessa.

    • paikka!

      Itse matkustin joka kesä Kuusamoon (ja siitä sitten ympäri lappia) lapsena vanhempieni kanssa. Ensi kertaa käydessäni olin neljän vanha.
      Itselleni suuria elämyksiä tuolloin (ja vieläkin)olivat pienen karhunkierroksen riippusillat ja kosket, sekä kalastus!! Suosittelen lämpimästi, Kuusamossa on monia hyviä kalapaikkoja.

      Ja tietysti se itse telttailu oli aina mukavaa, etenkin kun paikalle sattui myös pitkän matkan kulkijoita tarinoimaan kokemuksistaan. Eräänäkin yönä ei meinannut uni tulla silmään, kun eräs vaeltaja kertoi aamulla nähneensä joen toisella puolella karhun...

      Luonnossa ne parhaat elämykset ainakin minulle on tulleet, vaikka kierrettiinkin luontoreissujen lisäksi kaikenmaailman huvipuistot ja eläintarhat ym.

      Hauskaa lomaa!!

    • uga

      Matka on tehty ja todella hyvin se menikin. Kiersimme pienen karhunkierroksen 4- ja 7- vuotiaiden lastemme kanssa noin 4 km päivävauhtia. Matkalla yövyimme siis kahdesti.
      En voi muuta kuin suositella vastaavaa reissua lapsiperheille. He todella nauttivat ja ihmetyksen aiheita riitti koko matkan varrelle. Kertaakaan eivät kysynyneet, joko ollaan perillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5913
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3605
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1913
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1512
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1398
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe