Kortisoni

ei sovi

lainkaan, mikä avuksi. Lääkäri ei tunnu uskovan koko asiaa! Pienikin kortisoniannos (100 mikrogrammaa päivä) saa pulssin nousemaan yli 130 kertaan minuutissa, verenpaine kohoaa aikalailla tappaviin lukemiin n. 180/120, ilman kortisonia pulssi 80 ja verenpaine 120/80. Pää menee tosiaan jo noista lapsen annoksistakin aivan sekaisin ja käytös muuttuu suorastaan raivoisaksi, valittavana on siis joko raivohullu tai suurinpiirten liikuntakyvytön? Hengitys ei kulje kovinkaan mainiosti ilman lääkitystä, puhalluksetkin vain 40% normaalitasosta. Onko jollakulla muulla kortisonin sopimattomuuteen löytynyt jotain ratkaisua!

14

12691

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huolestunut x

      Mikä olikaan kortisonisi annos/vrk? Et varmaankaan tarkoittanut 100 mg, ethän? Jos näin on, ei ihme jos pulssi nousee ja olo on raivoisa. Tarkista ihmeessä annoksesi oikeellisuus, jos se on todella noin valtava.

      Itselläni on monesti ollut parin viikon ajan 40 mg ja pitkissä kuureissa siitä laskeutuen 30, 20, 10, 10 joka toinen päivä jne.

      Mielelläni kuulen, miten voit kortisonisi kanssa.

      • selkeästi, että

        annos on 100 MIKROGRAMMAA....eli todella, todella alhainen, milligrammoista ei mainittu sanallakaan...


      • Singulair 10 mg
        selkeästi, että kirjoitti:

        annos on 100 MIKROGRAMMAA....eli todella, todella alhainen, milligrammoista ei mainittu sanallakaan...

        mennään, olo ihan siedettävä jos ei ole mitään muita ärsykkeitä. Tosiaan tuo 100 mikrogrammaakin päivässä voi olla liikaa jos on herkistynyt kortisonille.


      • se siis sopii
        Singulair 10 mg kirjoitti:

        mennään, olo ihan siedettävä jos ei ole mitään muita ärsykkeitä. Tosiaan tuo 100 mikrogrammaakin päivässä voi olla liikaa jos on herkistynyt kortisonille.

        Singulair 10mg sai minut taas pelästymään tosissaan. Kirjoitin siitä tuonne alas, muutama päivä sitten, jatkoa SINGULAIR otsakkeeseen.
        Kortisoni ei sovi minullekaan, ja nyt ei sitten tuokaan.
        Kalliiksi tulee ostella kk lääkkeitä, joista sitten 1-2vk kokeilun jälkeen palauttaa apteekkiin hävitettäväksi.
        Etsintä jatkuu, toivoisin myös, että löytyisi ihan kelpo lääkitys, minkä kanssa voisi elellä.


      • valmisteesta saa
        selkeästi, että kirjoitti:

        annos on 100 MIKROGRAMMAA....eli todella, todella alhainen, milligrammoista ei mainittu sanallakaan...

        pilkottua 100 mikrogrammaa? Valmisteet jotka minä tiedän, ovat 5mg ja 20mg???


      • autohaler
        valmisteesta saa kirjoitti:

        pilkottua 100 mikrogrammaa? Valmisteet jotka minä tiedän, ovat 5mg ja 20mg???

        100 mikrog./annos, joka on tarkoitettu pikkulapsille, toimisi todella hienosti tuollakin annoksella sivuvaikutukset vaan on mitä aloituksessa kirjoitin. Singulairin lisänä olen käyttänyt Ventolinea, joka kyllä auttaa kun vaikutusmekanismi on eri. Hengissä pysytään ilman kortisoniakin, todella rajoittunutta vaan on meno.


      • En tiedä et
        autohaler kirjoitti:

        100 mikrog./annos, joka on tarkoitettu pikkulapsille, toimisi todella hienosti tuollakin annoksella sivuvaikutukset vaan on mitä aloituksessa kirjoitin. Singulairin lisänä olen käyttänyt Ventolinea, joka kyllä auttaa kun vaikutusmekanismi on eri. Hengissä pysytään ilman kortisoniakin, todella rajoittunutta vaan on meno.

        miksi oletin jotta puhut tablettilääkityksestä.


      • Tällaisia kuureja annetaan Prednisoloni nimistä steroidia. 40 mg prednisolonia on aika vahva annos, muta erittäin vaikeassa pahentuneessa astmassa voidaan kyllä aloittaa tästä korkeasta annoksesta.
        Nämä synteettiset steroidit prednisoni tai prednisolonia ovat niin vahvoja , että ne ovat 3-5 kerta vahvempia kuin hydrokortisoni tai kortisoni.

        Siis 5 mg Prednisonia voi tehota samaa kuin 15- 25 mg kortisonia.
        Jos otat 30 mg prednisolonia se vastaa 150 mg kortisonia. Ero näissä on se että prednisoni ei pidätä niin suurta määrä natrium(Na ) jonia kehossa kuin kortisoni.
        Se joka pidättää aivan huimasti natriumia kortisonilla, saattaa kuitenkin sietää 5 mg prednisolonitableteita.

        Na on se joni, joka voi kohottaa verenpaineen aivan huikeaksi, koska keho säästää yleensä muutenkin sitä hyvin tarkasti. Verenpaine voi olla aivan kamala, eikä sitä saa alas, ilman että ottaa natriumia alentavaa verenpainelääkettä ja välttää suolaa (NaCl).
        Na kerää mukaansa Cl- joneja ja vesimolkekylejä samalla. keho voi turvota samalla kun verenpaine nousee. Myös aivojen puolella on turvotusoiretta.

        Se 100 mg kortisonia ei ole prednisolonina kuin noin 20 mg Prednisolonia. Laadullinen vaikutus siis eroaa. Kortisoni muistuttaa enemmän kehon omia molekyylejä.

        40 mg Prednisolonia voi vastata 200 mg kortisonia. Niin isoa annsota ei turhan kauan aikaa saa pitää. Se on akuuttihoitoannos. Pitkäaikaishoidossa jää korkeintaan sellainen 5 mg prednisolonia joka toinen päivä ja sekin pyritään vähentämään. Se on diabetogeeninen.


    • TyttönenTyttönen

      Itse söi kortisonia kaksi viikkoa isoilla annoksilla ja meinasin tulla hulluksi. Käyttäytyminen muuttui ja koko ajan oli levoton/ahdistunut olo. Tilanne normalisoitui parin päivän päästä kun olin lopettanut kuurin. Ei sovi minullekkaan js tuskin on olemassa mitään mikä pystyisi laittamaan sen sopimaan.

      • Ihmisen omasta lisämunuaisesta ( adrenal cortex) pystytään havaitsemaan useita kymmeniä erilaisia hormoneja. Pääasiallisin glukokortikoidi ihmisellä on hydrokortisoni. Pääasiallisin mineralokortikoidi on aldosteroni. Kortikosteroniakin erittyy vähän.

        KORTISONI oli ensimmäinen synteettinen lisämunuaiskuoren hormoni mikä pystyttiin tekemään.Se vaikuttaa lähinnä kuten hydrokortisoni mutta on voimakkaampi. Astmaattiseen spasmiin sen teho on smantapainen kuin adrenaliinin. Se vähentää eosinofiilimäärää heti, vähentää (reaktiivisten) imusolujen määrää ja lisää jyväisten valkosolujen määrää.( Tämä on edullinen allergiakohtauksen vähentämisessä). Veren sokeri nousee samalla hieman.Vaikutus on reumassa edullinen. Annoksena voi olla 25 mg 1 x 4 , 4-5 päivää jos se pidetään tärkeänä lääkkeenä. Sitten annos lasketaan puolittamalla tabletteja.

        jotta saa pysymään suolatasapainon hoidon aikana, pitää välttää ruokasuolaa (NaCl) ja leivinjauhetta kuurin aikana ja käyttää runsaammin kaliumia (1-4 grammaa kaliumkloridia (KCl) (tai ehkä sellasita ruokaa, joka on vahvasti kaliumpitoista). Jos on jo verenpainetauti, kaliumia säästävä valmiste on eduksi. Tämän suola-tasapainon järkkymisen haitan takia kortisonia vähemmän käytetään ja valitaan synteettinen steroidi kuten Prednisoloni ( 25 mg kortisonia vastaa 5 mg prednisolonia).


    • Oireeton

      Mulla menee inhalaationa 250mikrogx2/pv ja lisäksi nenäsuihke. Kortisonista ei ole tullut mitään haittaa. Päin vastoin pystyn taas hengittämään. Ventolinesta kylläkin tulee oireita..

      • Limatehdas

        No, heippa kaikki !
        Aloitin just tänään prednisolon kuurin.Kahtena päivänä 4 tabl.x 5 mg, sitten 3 tabl. 5:nä päivänä ja 2 kpl viikko / 7 vrk,. Tämän määräsi reumalääkäri; nivelet kipeät ja limaa "pursuaa" nieluun.Joskus käytän muita astmalääkkeitä.Aeromir,/ ventoline, pulmicort.Kokeillut singulairia; on hyvä suolentyhjentäjä !! Pef.it jopa 500 ! ( 55 v.)Poskiontelot vaivanneet ja leikattu nenää. Syöty antibioottikuureja "jokunen ". Onko joku infektio tai muu pöpö ? Pääsen reumalle kohta, tutkitaan taas mikä mättää. Korva "lumpsaa ja humisee", kaikenlaista ihmeellistä koettu tässä viime vuosina.Vasen puoli päästä "tunnoton", ajottain päänsärkyä. Mittasin verenpaineen äsken levossa 104 / 67 ja syke 77 !Ei vielä ole kortisoni nostanut painetta. Saa nähdä kun kuuri on syöty.Tänään vain yksi panadol; taval. tarvinnut ottaa, korvakin tuntuu joskus aukeilevan. Kyllä olen "kipujen tuttu ".Kait sitä on sitkeää lajia ? "Ketä Luoja kurittaa, sitä rakastaa "!? (vähempikin riittäisi )Jaksellaan päivä kerrallaan !


    • nbnff

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      482
      3485
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3411
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      140
      2986
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2282
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2150
    6. 211
      1562
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1271
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      91
      1270
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1090
    Aihe