Nykynuorten huono kunto

vai sittenkin äly

Nykyään on tullut tavaksi varsinkin "pappojen" keskuudessa valitella, miten nuoriso on huonokuntoista, kun armeijan cooperin testin tuloksetkin vain huononevat. Mutta onko tulosten huononemisessa kyse huonosta kunnosta, vaiko sittenkin (ainakin osittain) nykynuorten ylivoimaisesta taktisesta älystä?



Yksi asia, mitä yleensä ei oteta huomioon varusmiesten tuloksista puhuttaessa on motivaatiotekijä. Varsin monet haluavat selvitä armeijasta lyhyimmällä puolen vuoden palveluksella ja joutuminen AUK:hon/RUK:hon - ja palvelusajan tuplaantuminen - koetaan rangaistuksena. Tällöin luonnollisesti motivaatio ei ole kovin hyvä tehdä maksimaalisia suorituksia niissä testeissä, joissa vuoden mittaiseen koulutukseen porukkaa valikoidaan.



Esimerkiksi omalla kohdallani halusin suorittaa armeijan mahdollisimman lyhyessä ajassa ja siksi mm. cooperin testissä rauhallisesti lönköttelin huomattavasti heikomman tuloksen, kuin mihin olisin pystynyt, jos olisin juossut tosissani. En ollut läheskään ainoa, joka oli perusyksikössäni tällä taktiikalla liikenteessä.



Kun verrataan nykyvarusmiesten tuloksia yli 10 vuoden takaisiin, niin kannattaa muistaa palvelusaikojen muuttuminen. Ennen vaihtoehdot olivat 8 tai 11 kuukautta, nykyään 6 tai 12 kuukautta. Johtajakoulutukseen joutuminen pidentää nykyään palvelusaikaa huomattavasti enemmän kuin ennen. Niillä varusmiehillä, joita ylimääräinen palvelusaika ei välttämättä kiinnosta, on siis aiempaa suurempi porkkana olla tekemättä liian hyviä tuloksia. Tämäkin vaikuttaa varmasti osaltaan joidenkin nykyvarusmiesten testissä osoittamaan ns. huonokuntoisuuteen.



Jos nuorille miehille jaettaisiin vaikkapa rahapalkintoja cooperin testin perusteella, tulokset olisivat varmasti monen osalla parempia, verrattuna siihen että "palkkiona" liian hyvästä suorituksesta on kaksinkertaiseksi pidentyvä asepalveluaika.

4

1288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huonontunut!!!

      Moni kaverini jaksaa juosta cooperissa keveesti 2500-3300m, tämä kävi koulussa ilmi kun juostiin se cooper.. Mutta sitten intissä kun halutaan minimi aika olla siellä niin perseillään koko testi!! Itsellä on kylläkin paska kunto.. Juoksen siinä 12min just 2200m, et sillee.. Eikö tuo cooper muute ollukki joskus 70-luvulla 15minuuttia???

    • palvelusajat..

      ...ovat täysin epäonnistuneita. Tuo puolen vuoden ero lyhimmän ja pisimmän välillä on liikaa ja vaikuttaa selvästi johtajavalintoihin ja niiden laatuun.

      Ennen ei tarvinnut juuri pakottaa ketään (ainakaan -97), tai en ainakaan muista omasta komppaniastani sellaista. Halukkaita oli enemmän kuin AUK:uun otettiin. Se kolmen kuukauden ero ei niin iso ollut, että porukka olisi alkanut pelleilemään pelätessään johtajakoulutukseen joutumista. Sittenhän siinä oli vielä se 9,5 kk koulutus - lääkintämiehet, spollit jne.

      Minusta se systeemi oli hyvä. Miehistölle on kyllä aika lyhyt aika se 6 kk. Ennen tuo 6 kk oli se maaginen raja, jolloin sisäkuri ja muut alkoi helpottamaan. Siirryttiin leireille ja joukkokoulutuskauteen ja siviili alkoi lähestyä.

    • Sivarimajuri

      Uskon, että nuorten kunto on oikeastikin huonotunut, koska nykyään osaamiseen panostetaan laaja-alaisemmin kuin ennen ja niinpä kuntopuoli jää luonnollisesti vähemmälle muiden taitojen tieltä. Kuitenkin uskon, että hyväkuntoisten, eli kärkiporukan, koko on suurentunut ja taso parantunut tiedonsaannin parannuttua. Eli lahjakkaat saavat paremmin tietoa siitä miten tulisi harjoitella, jotta tulokset olisivat mahdollisimman hyviä.

      Kokonaisuutena uskoisin cooper keskiarvon laskeneen hieman, mutta ei todellakaan noin paljon kuin intin tulokset näyttävät. Uskon syyn olevan juuri tuo minkä sinä sanoit. Testeissä lusmuilu on todella yleistä ja typerää jos niitä ei oteta huomioon näitä tuloksia julkistettaessa. Kertoo varmaankin jotain siitä, että ihmiset pitävät inttiä vieläkin sellaisena asiana, joka lähdetään suorittamaan käsi sydämellä, vaikka todellisuus on jotain ihan muuta.

    • Huonokuntoinen.

      Ite oon saanu nyt viime coopperista 2050 kun erittäin huonon raja on 2000. sen jälkeen en pääsy liikkumaan ja pyörrytti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      117
      9416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1386
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe