Erikoinen pakkomielle

?..

Mulla on omituinen pakkomielle keräämisen suhteen, ollut jo monta vuotta. Tarkoitus on
silläkin, tiedän että se liittyy mm.menneisyyteen. En pääse siitä eroon, se vain tuntuu tärkeältä.
En edes kehtaa kertoa tässä sen tarkemmin mitä
kerään. Ehkä on muitakin jotka keräilee ties mitä?
Vaikka käyn terapiassa, pakkomielle ei ole hävinnyt.

6

2200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...jollet kerääkään

      "sitä" juttuasi ?? Mitä siitä seuraisi, ettet keräisi? Mitä saavutat sillä, kun keräät? Mitä saat tuolloin, aineellista tai henkistä? Onko se keräämäsi juttu semmoinen isokokoinen, mikä sitten myös ahdistaa sua, kun vie tilaa? Vai, onko tilaa vievä juttu, iso vai pieni? Vaikuttaa, kuin et haluaisi lopettaa tätä keräämistäsi. Ei siihen terapia auta, jollet käy asiaan kovalla kädellä käsiksi, sehän on sinun asiasi...

    • läheinen

      ... keräät?

      Mun isäni keräilee kaikkea eikä kykene heittämään pois... Pakkasesta olen heittänyt pois mehuksi keitettyjen marjojen kuoret, kalan perkuujätteitä... Kertakäyttöpakkauksia löytyy jos jonkinmoista kaappien kätköistä... Ostoskuitit hän säilyttää ihan ruokaostoksistakin, johtuu ilmeisesti siitä, että joitakin kuitteja tarvitaan verotusta varten X) Mutta kun niitäkään ei tarvitsisi yli 7 vuotta säilyttää...

      Onneksi en ole vuosiin asunut vanhemmilla mutta silti puutun näihin asioihin kuin siellä asuisin ja koitan siivota ja heittää menemään aina kun omalta elämältä ehtii.

      • keruumies

        Itse asiassa kaikenlaisia keräilijöitä on todella paljon. Todella vakavia keräilijöitä vastaavasti vähemmän, mutta joka tapauksessa on. Keräilemisessä ei ole mitään outoa sinänsä. Ja vaikkei oman keräilynsä syytä tiedostaisikaan, ei siitä pidä tuntea syllisyyttä tai tuntea itseään oudoksi. Liian syvällinen analyysi saattaa jopa viedä koko keräilyn tuottaman ilon.

        Keräily on pakkomielteistä vasta, jos sitä ei pysty rajaamaan lainkaan, tai se alkaa hallita elämää siinä määrin että elämä todella vakavasti vaikeutuu.


      • Läheinen
        keruumies kirjoitti:

        Itse asiassa kaikenlaisia keräilijöitä on todella paljon. Todella vakavia keräilijöitä vastaavasti vähemmän, mutta joka tapauksessa on. Keräilemisessä ei ole mitään outoa sinänsä. Ja vaikkei oman keräilynsä syytä tiedostaisikaan, ei siitä pidä tuntea syllisyyttä tai tuntea itseään oudoksi. Liian syvällinen analyysi saattaa jopa viedä koko keräilyn tuottaman ilon.

        Keräily on pakkomielteistä vasta, jos sitä ei pysty rajaamaan lainkaan, tai se alkaa hallita elämää siinä määrin että elämä todella vakavasti vaikeutuu.

        ... keräily on ongelma jos siitä kärsii läheiset. Esim. äitini on apatisoitunut tilanteeseen ja varmaan myös masentunutkin. Jos "keräilyn" vuoksi koko asunto on jäteastiaa muistuttava tila, jota kukaan ei hallitse, ei asia ihan harmiton ole.

        Kuinka pyyhkiä pölyt hyllyistä, joissa on pino papereita, jotka ovat "tärkeitä" ja joita ei saa siirtää? Ja jos yhtä tärkeitä paperipinoja on ympäri asuntoa, joka ikisellä tasolla? Ja kun tasot loppuu, niin tuodaan saunajakkara olohuoneeseen. Ja kun kyse ei ole edes papereihin rajatusta keräilystä vaan ihan kaikkeen kohdistuvasta. Ilman logiikkaa.

        ... Hmm. Tai itseasiassa on tietyllä tavalla. Tosi moni keräilty asia on jollain tavalla selitettävissä, vaikkakaan käytännössä se ei toimi alkuunkaan. Ja toisaalta isä on pirun järjestelmällinen joissain asioissa. Esimerkiksi papereita EI ole keittiön pöydällä ettei niihin kosketa vahingossa rasvaisin sormin X) Neuroottinen vissiin.


    • apua löytyy

      moi, en tiedä auttaako tämä mitään, mut laitan tähän oman tarinani, miten selvisin masennuksesta,ahdistuksesta ja peloista. ja on muuten olemassa sellainen kuin "hoarding syndrome" se on yks ocd alalaji, googlaa vaikka, siitä paljon keskustelua ja tietoa netissä, et ole ainoa joka kärsii tästä!jos haluat kokeilla jotain luontaishoitoja lääkkeiden sijaan, niin ne ovat todellakin auttaneet monilla, älä luovuta, toivoa on! silloinkin on ollut apua kun masennuslääkkeet eivät auttaneet, joten aina kannattaa kokeilla! tässä se on;

      mä sain apua eri luontaishoidoista, jotka auttoi masennukseen, ahdistukseen, pelkoihin,pakkoajatuksiin yms, kun en uskaltanut masennuslääkkeitä käyttää, ja luin paljon mitkä luontaistuotteet auttaa mielenterveyden ongelmiin, tässä kaikki jutut mitä käytin (ja nämä ihan oikeasti auttoivat): mäkikuismaa (masennukseen) valeriaanaa ja kärsimyskukkaa (ahdistukseen, jännitykseen, pelkotiloihin, rauhoitti ja rentoutti). E-EPA-kalaöljyä (myös pellavansiemenöljy on kuulemma hyvä, siinä samoja omega 3-öljyjä) ja sinkkiä, magnesiumia ja dolomiittia (tutustuin ortomolekulaariseen lääketieteeseen jossa mielenterveyden ongelmia hoidetaan vitamiinein, mineraalein ja rasvahapoin, ja näin tasapainotetaan ja hoidetaan aivoja ja hermojärjestelmää ja näin mieli paranee) ja bachin kukkatipat olivat mulle tosi suuri apu: bachin kukkatippoja on 38 erilaisiin ongelmiin, kuten masennukseen, pelkoihin, päättämättömyyteen, ahdistukseen, vihaan yms ja niiden käyttö on tosi helppoa; 2 tippaa jokaista valittua kukkatippaa (samanaikaisesti voi käyttää 5 eri tippaa) lasiin vettä ja pari kulausta päivän mittaan. esim. mimulus ja aspen auttavan pelkoihin, rock rose kauhuun, cherry plum kun pelkää tulevansa hulluksi ja menettävänsä kontrollin ja tekevänsä jotain mitä ei halua, kun ei vaan kestä enää, white chestnut mieleen tunkeutuviin epämielyttäviin ajatuksiin, joista ei pääse eroon, mustard syvään masennukseen, gentian ja gorse toivottumuuteen jne. näitä tippoja saa luontaistuotekaupoista, noita yrttejä ja E-EPA:aa saa apteekeista. lisäksi jätin kaiken kofeiinin ja suurimmaks osaks sokerit, lisäaineet ja valkoiset vehnäjauhot (ortomolekulaarisessa lääketieteessä vitamiinien yms. ohella suositellaan myös gluteenitonta dieettiä, koska gluteiini aiheuttaa joissakin paitsi fyysisiä, myös psyykkisiä oireita, jos gluteeniallergia on voimakas, esim. autismista kärsiviä gluteeniton dieetti on auttanut paljon, se on suosittu ja hyväksikoettu apu). oon lukenut paljon netistä ja kirjoista mielenterveyden ongelmien luonnonmukaisesta hoidosta, ja toivottomissakin tilanteissa ovat monet apua saaneet. kirja joka auttoi mua tosi paljon oli tommy hellstenin "saat sen mistä luovut" se helpotti oloa ja toi levollisuutta ja rauhaa. toivon sulle joka tapauksessa kaikkea hyvää ja että elämä hymyilisi sulle, joku sanoi joskus että kun on ollut tarpeeksi sadetta, on auringon aika.

      • Kohtuus kaikessa

        ... myös luontaistuotteissa?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2295
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1940
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1735
    4. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      160
      1678
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1641
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1619
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1524
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1357
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1218
    Aihe