Minkä ikäisen koiran

kanssa uskaltaa mennä?

Minulla on 4kk vanha koiranpentu ja saa huomenna toisen rokotuksensa eli parin viikon päästä voisi sen puolesta mennä koirapuistoon. On ollut tuttujen koirien kanssa paljon tekemisissä ja niiden kanssa pärjää hyvin, muutenkin on todella sosiaalinen ja reipas.

Luettuani näitä keskusteluja olen kuitenkin ruvennut miettimään asiaa uudestaan... Koirani painaa n.10kg eli ei ihan minikaveri ole joten en usko sen jäävän jalkoihin mutta mitä jos siellä on niitä koiria jotka eivät ole ollenkaan omistajansa hallinnassa ja saavat tehdä mitä lystäävät kenenkään puuttumatta. Tietysti aion kysyä ennen puistoon menoani, että millaisia koirat ovat ja jos siellä on todella suuria koiria, en sinne mene. Pienten ja suurten puolta ei siellä ole.

Asumme kaupungissa kerrostalossa joten koirapuisto olisi todella hyvä keino päästä purkamaan energiaa. Uskaltaakohan kuitenkaan ottaa sitä riskiä kun kaikenlaisia koiranomistajia tuntuu olevan... Mitä mieltä? Missä iässä itse olette aloittaneet koirapuistoilun jos olette?

Siskon koiran kanssa olen useasti ennen tätä omaa koiraani käynyt puistossa ja sieltä on tullut pelkästään positiivisia kokemuksia. Ylivarovainenkaan ei viitsisi olla ja koirani nauttii kun saa telmiä muiden koirien kanssa. Tosin jos tulee se yksikin huono kokemus tässä iässä on tuloksena pahimmassa tapauksessa elinikäinen pelko muita koiria kohtaan. Vaikeaa tämä :)

8

919

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitten vain koirapuistoon

      Joo, kunhan on rokotukset kunnossa niin voi viedä koirapuistoon. Käynti siellä on aina omalla vastuulla. Itselläni on 18 viikkoinen Jack Russell Terrieri, mutta hyvin on mennyt. On vain vikkelämmäksi tullut ja ei jää isoimpien jalkoihin. Jos hyvin raisuksi on leikki mennyt niin lähden pois koirapuistossa. Aluksi kannattaa vaikka aidan ulkopuolella kiertää puisto ja käydä kun puistossa on hiljaista. Eli ei viedä ekaa kertaa silloin kun koiria on paljon. Meinaan koirilla on tapana tulla laumana tervehtimään ja se saattaa olla pennulle aika stressaavaa...

    • vastuuseen

      Voit aivan hyvin vaatia tollon häirikköomistajan vastuuseen ja huolehtimaan, ettei koiransa kiusaa muita. Voit pyytää apua muilta paikalla olijoilta, jos ei tyhmyri muuten usko.

      Säännöt on selkeät: agressiiviset koirat pois puistosta, jos siellä kilttejä koiria paikalla. Jatkuvaa alistamista/nylkyttämistä ei tarvitse kenenkään sietää. Juoksuaikaiset nartut eivät saa tulla puistoon. Älä leiki leluilla koirasi kanssa, jos siellä muita koiria. Huolehdi koirasi jätökset niille kuuluvaan astiaan. Älä roskasta.

      Pentusi on vielä pieni ja useimmat koirat antavat pentujen olla rauhassa, mutta viimeistään sen täytettyä puoli vuotta alkavat muut kohdella sitä aikuisena.

    • aamuisin jne

      Hiljaiseen aikaan vaan ensin, ja vaikka tuttujen kanssa sovituin treffein.
      vaikkei puistossa sunnuntai-aamuisin olisikaan ketään, pelkkä haistelu ja spurtit ovat ihania.

      nuori koira voi järkyttyä vaikkapa kahden uroksen konfliktista, jota se vain kauempaa katselee.
      Varjele ikäviltä kokemuksilta vielä muutama kuukausi ja tarkkaile puistossa jatkuvasti pennun olemusta!

      • diibu

        Vein (kääpiö)koiraani aluksi tyhjään k.puistoon haistelemaan muutaman kerran. Sitten puistoilimme vain kun koiria oli vain muutama. Nykyään puistoilu vähentynyt, neitillä pari bestistä joiden kanssa remutaan. Huonoja kokemuksia ei oikeastaan ole omalle kohdalle sattunut, mutta huomaa kyllä heti jos nähdään tappeluita sivusta, seuraavan kerran koira lähestyy puistoa varovaisemmin.


    • Conolon

      Tarkkana saa totisesti olla...Sitä energian purkua voi tosin muutenkin harrastaa kun laittaa koira koirapuistoon,ja suomessa kai ei ole vielä semmoista kaupunkia missä vois ihan luonnossakin kävellä koiran kanssa.Itselläni vaan on aika synkät mielipiteet noista puistoista vaikka en ole eläessäni koiraa sinne vienyt,pelkästään lukenut juttuja.
      En vaan ymmärrä sitä että joku ihmettelee/hämmästelee kun jonkun koira on hyökännyt koirapuistossa oman koiran kimppuun??Eikös se ole aika luonteista melkein joka rodulle,jos siis on kyseessä samaa sukupuolta olevat ja vahvasti omaa puoltaan pitävät koirat.
      Mutta varmaan ne puistot on ihan jees,kannattaa vaan olla varovainen.Sinne tuskin kukaan tulee tahallaan pahennusta aiheuttamaan mutta siellä syntyvistä ongelmista on täysin vastuussa pelkästään koirien omistajat...Anteeksi avautuminen=)

      • aloittaja

        Juu ollaan tietysti käyty pennun kanssa metsässä ja maalla missä on saanut olla vapaana ja kuluttaa energiansa, samoin mökillä ja uimassa. Pian on tarkoitus aloittaa koulutuskurssit ja myöhemmin sitten agilitykurssi kun pentu on vanhempi. Kaupungissa kun asuu ja ei ole autoa käytössä, ei kuitenkaan aina ole mahdollista mennä metsään juoksemaan, kun sellaista ei ihan lähellä ole. Siksi siis koirapuistot olisivat hyviä. Mutta alotellaan nyt tuttujen koirien kanssa puistoilu. Pentu on niin innoissaan muista koirista, että nauttii varmasti kun saa telmiä niiden kanssa puistossa :)


    • koiraasi

      puistoon. Minä en ole koskaan vienyt koiriani puistoon, vaikka ovatkin lempeä luonteisia.
      Turha ottaa riskiä koirien, tai koiranomistajien puolesta. Meillä on tässä 20 km. päässä metsäalue, joka on maanomistajilta vuokrattu koirakäyttöön. Meitä on reilu 10 koiran omistajaa kimpassa.
      Tämä systeemi on toiminut hyvin useita vuosia.
      Se on kuivahkoa mäntykangasta, joten siellä ei linnutkaan pesi, voidaan käyttä läpi vuoden.
      Eikä ole ollut sanomisia maanomistajien, eikä koiranomistajien kesken. Koirista suuri osa on isoja, mutta on mukana muutama pikkukoirakin.
      Tämä systeemi on hyvä, jos löytyy yhteishenkeä.

    • russelin elättäjä

      No se on jokaisen itse päätettävä viekö ja luettava koiraa tykkääkö se koirapuistosta. Itselläni on toinen koira ja ensimmäistä käytin 1 vuotiseksi asti koirapuistossa ja sen jälkeen ei tullut toimeen urosten kanssa, joten en käynyt sen kanssa. (aloitti usein itse tappelut)

      Nyt on 19 viikkoinen Jack Russell ja olen käyttänyt tätäkin koirapuistossa ja hyvin viihtyy... vauhti on kova kun koirapuistoon on matka. Kummankaan kanssa en ole saanut huonoja kokemuksia koirapuistoissa. Yleensä räyhääjät ei (eka koiranikin) pennuista välitä.

      Selkeä sääntö jos koira ei tule toimeen muitten kanssa niin ei puistoon. Puisto yleensä on alue jota kukaan koira ei omi ja siksi ne ovat ihan hyviä paikkoja sosiaallistaa koiria. Aina tosin joukkoon mahtuu mätiä omenoita = omistajia.

      Siis tervetuloa vain koiruuden kanssa puistoon. Alkuun kannattaa mennä kuin on pieniä koiria ja hiljaista. Eli tutustuttaa pikkuhiljaa, niin hyvä tulee...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe