avoparin ero/asunto

maksajako?

Tilanne seuraava: ero tulossa, muija omistaa asunnon kokonaan, minä pistänyt kämppään n.40000 euroa vuoden aikana remonttiin (tarvikkeet työpalkat) mulla kaikki kuitit yms. tallella ja pystyn ainakin suurimman osan todistamaan että ne mun tililtä maksettu. Meidän piti tehdä joku sopimuslappu mutta ei oo tullut tehtyä? voinko vaatia remonttikuluja itselleni vai pitäskö alkaa repiä tapettia, lautaa yms. irti seinästä;)Mitähän laki sanoo asiasta. Oonkohan ollut vain sinisilmäinen hölmö kun luottanut naiseeni?

10

2906

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • huijattu

   moi jos sulla kuitit tallella, niin varmaan on kyseessä perustettoman edun palautuksesta, siitä laki olemassa ja heikomman suojasta...ehkä vois olla paikalla käynti asianajajalla...ehkä parempi kuin kunnan/kaupungin oikeusavustaja.mulla samasta asiasta vireillä juttu...näyttö tärkeintä ja kuitit ja tiliotteet niitä.onnea sinulle toivotan et asia selviii.....

  • asuinkustannukset?

   Oletko asustellut asunnossa ns. ilmaiseksi? Jos olet maksanut vain puolet sähköstä/vedestä, niin tuo summa menisi varmaan ihan ns. vuokraosuudeksi asumisestasi... Siis noinkin voi ajatella :( Koita hyvä mies saada sopu aikaan. Jos päälle tulee vielä AA-kulut, niin summasta ei jää käteen kovin paljon.

   • ohos mikä tieto

    asuinkustannuksista pitää olla paperi tehty jos niit meinaa pyytää sellanen kuin vuokrasopimus....


   • mieks

    Samaa mieltä sopimisesta. Pitä tuleva eksa tuumaa hommasta vain onko välit niin solmussa, ettei järkevä keskustelu onnistu?


   • vi....aa ja h......sti
    mieks kirjoitti:

    Samaa mieltä sopimisesta. Pitä tuleva eksa tuumaa hommasta vain onko välit niin solmussa, ettei järkevä keskustelu onnistu?

    Aika sama homma mulla kun muija omistaa ja kulut maksettu puoliks, plus tein ite täyden remontin ja näppejäni jään nuolee ja lisäks katuoja taitaa olla seuraava paikka!! Oli viimeinen kerta kun naiseen luotan ilman paperilla tehtyjä sopimuksia!! Vaikka tuskin enää tästä ylös pääsen.


  • ...

   .. yrittämään sopimuksen tekemistä jos suinkin mahdollista.. Oikeuteen meneminen on aina arpapeliä..

  • Nimetön

   Asuntomme omistusosuus 50/50. Erotessa mies jäi asumaan siihen ja minä muutin pois. Nyt mies tekee kaiken maailman "remontteja" minulta lupaa kysymättä esim. kaatelee puita pihapiiristä kielloistani huolimatta! Muista "remonteista" esittelee minulle kuitteja ja vaatii rahaa niistä! Olen kieltänyt remontit, mutta hänen mielestään vanhaan taloon niitä tarvii tehdä. Ei suostu muuttaan pois eikä lunastaan osuuttani. Minulla ei mitään käytännön käyttöoikeutta asuntoon. Neuvokaa viisaammat???

  • runokyyhky

   Asumme vielä erillään. Yhteen muutosta on ollut puhetta. Miehellä vanha omakotitalo - kunnostusta vailla. Minulle hän ei halua osaakaan myydä, mutta remonttiraha kelpaa. Järkikin sen sanoo, että kuitteja kun oikeuteen lähtee viemään, niin sinne meni pikku sentit, niin että sujahti. Minkälainen sopimuksen siis pitäisi olla?
   Tästä on syntynyt monet taistelut.
   Yhteen en muuta, ennenkuin asiat on selkeitä. Ja niinhän se vaan on, että ei liikoja voi luottaa toiseen, mutta välillä miettii, että onko aikuisiällä muita vaihtoehtoja, kuin asua eri osoitteissa. Sekin on välillä aikamoista "työtä".
   Muistakaa ottaa kopiot kuiteista. Osista kun tekstit katoaa nopeastikin.

   • käytännöllistä

    jos et omista, et maksa korjauksia. Kukin huoltaa ja korjaa oman omaisuutensa. Juoksevista kuluista ja asumisesta tietysti sovitaan erikseen, mutta mistään myyntiarvoon vaikuttavasta ei ilman omistusoikeutta tai muita selviä papereita pidä maksaa mitään. Kuluihin toki voidaan sisällyttää "vuokraosuus", jolla omistaja voi tehdä mitä haluaa... Minä olisin näin tyly. Joka tapauksessahan kaksin asuminen on sähkön, lämmityskulujen ym. jakamisen takia halvempaa kuin yksin, eli hyöty on kuitenkin molemminpuolinen.


  • on paperissa

   Yksi esimerkki. Työkaverini (nainen) osti yksin tontin, johon rakensivat omakotitalon. Mies teki talon lähes kokonaan yksin, sen alan miehiä kun oli.

   Mies erehtyi vieraisiin ja tuli lähtö juuri valmistuneesta talosta. Mies lähti aivan tyhjin käsin, ei auttanut selitykset työstä ja tarvikkeiden ostolaskuista. Oikeutta kyllä käytiin.

   Omistusoikeus taitaa valitettavasti aina selvitä papereista ja joidenkin kuittien ja työmäärien selittäminen on ajanhukkaa. Tiedän, että on kohtuullistamispykälä mutta käytössä todella harvoin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   196
   4404
  2. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   442
   2177
  3. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   48
   1149
  4. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1086
  5. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   79
   1076
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   263
   942
  7. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   24
   932
  8. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   87
   916
  9. Sinä siellä

   Kerro vielä oliko se aitoa rakkautta ja olet päässyt eteenpäin
   Ikävä
   102
   909
  10. Eläköönhuuto veteraaneillemme!

   Huomenna 6.12. valtiojohto kutsuvieraidensa kera juhlii jotain olematonta - itsenäisyyttämme, jota ei enää ole! Tuon ol
   Maailman menoa
   305
   906
  Aihe