Suodatin..

pitäisi ostaa.

HEi!
Ostin akvaarion hilavitkuttimineen työkamulta ja nyt kun sitä kasailen niin tuo suodatin näyttää kyllä aikansa eläneeltä.
Mikä olisi hyvä suodatin ja voiko netistä tilata jostain?
Akvaario 80 x 40 x 30 cm.
JA upotetaanko koko suodatin veteen vai pitääkö yläosa jäädä vedenpinnan yläpuolelle...tuossa vanhassa on 2 imukuppia yläosassa ja siitä päältä lähtee sähköjohto...

2

434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoitaja

      Vaikka tämä vanha suodatin näyttäisi aikansa eläneeltä, voi se toimia hyvinkin, vaihdat vaan suodatinaineen (joo, en muista mitä se on oikealta nimeltään). Ja upota se suodatin veden alle, moottori menee pinann yläpuolella rikki. Uusia suodattimia saa esim. akvaarioon.fi:stä, altaasi on vajaa 100 litranen, osta suodatin sen mukaan, ja ota huomioon myös tuleva kalasto. Itse en tosin lähtisi uutta hankkimaan, jos vanha toimii.

    • fish KING

      Joo, niinko hoitsu tossa tokas, kannattaa käydä akvaliikkeessä suodattimen kanssa ja kysellä siihe uutta suodatinmateriaalia.
      Jos ei löydy voi vastaavan väsäillä mattosuodattimeen tarkoitetusta suodatin levystä jota voi ostaa tarvittavan määrän osaavalta akvakauppiaalta tai tilailla netistä.

      Suodatinta ei suinkaan kannata upottaa kokonaan veden alle vaan jättää sen suulake osa niin pintaan kuin mahdollista että se saa veden pinnankin liikkeelle. örimään turhaan kuivana, SE saattaa rikkoa moottorin mutta sekin on hyvin epätoden näköistä sillä moottori on samanlainen kuin muutkin sähkö moottorit joita kääytetään kuivissa olosuhteissa.
      Moottori ei mene siitä rikki.

      Akvaariota tyhjennettäessä kerran viikossa ja vaihdettaessa puolet akvan vedestä siis, suodatin tulee sammuttaa täksi ajaksi ettei se pääse pyJos virtaus tuntuu kovalta voi suodattimen virtauksen voimakkuuttakin säätää siinä olevalla mekanismilla tai suutin osalla (kts. suodattimen suutinta) tai suuntaamalla virtaus kohti lähelle takalasia jolloin virtaus voimakkuus osuu ensin lasiin ja sitten kulkeutuu akvaarion poikki toiseen päähän.
      Kalojen kuuluu jaksaa uida akvaarion koko pituudelta, ne eivät saa jäädä kyhjöttämään akvan taka osaan kun eivät jaksa uida.

      Jos suodatin ei nyt kuitenkaan toimi hanki uusi, n. 300l/h vettä kierrättävä sisä suodatin, jokin EHEIMin 2000 sarjanenkin ulkosuodatin olisi tässäkin tapauksessa oiva ratkaisu, jäisi kaloille lisää tilaa uida ja massatilavuus joka on hyvin tärkeä kokonaisuuden kannalta, kasvaisi viisinkertaiseksi mikä on siis kalojen terveydenkin kannalta ehdoton asia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      87
      1971
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1695
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1626
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe