Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Joku kelloköynnös

hermostunut

sain tutulta jotain kelloköynnöstä ja aluksi sijoitin sen paikkaan, missä se kasvoi vain hiukan ja väsyi. Viimekesänä siirsin sen toiseen paikkaan ja se viihtyi hyvin ja kukki eka kertaa kauniin vanhan lilan värisin kellokukin.

Nyt niitä alkuja tulee joka hiivatun paikasta!!! köynnös päätti levitä ihan metri tolkulla. Olen kiskonut niitä, kitkenyt niitä ja aina vaan jostain putkahtaa lisää.

Köynnöstä on kohta joka naapurissa, sillä sitä mukaan, kun olen ne saaneet juuriltaan on naapuri ojentanut auttavan kätensä.

Mikä riivatun köynnös sellainen valkojuurinen mahtaa olla?
Kukki loppukesällä ja katoaa talveksi.

10

1370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sanroosa

      Onko köynnöksesi lehti sydämmen mallinen ja kukka torvimainen, kirkonkelloa muistuttava?
      Ostettuamme talon, pihassa oli sellainen köynnös valmiina mutta valkokukkainen, elämänlanganksi kutsuvat. Juuri oli valkoinen ja todella sitkeä.
      Köynnös levisi marjapensaisiin ja norjanangervopenkkiin. Tein valtavasti töitä saadakseni sen pihasta pois. Pari kesää nyhdin juurineen mutta pienikin pala juurta maassa nostatti köynnöksen taas uudelleen.Ei auttanut muu kuin siirtää pensaat pois ja kaivaa pihan mullat savimaalle asti. Sitten uusi multa ja istutus. Tänä kesänä en ole vielä tavannut uutta kasvua.

      • hermostunut

        Sydämmen mallinen lehti tosiaan ja torvimainen kukka.
        Loppukesällä on sitten lapiolle töitä.


    • miriam

      Voisit kokeilla myrkyttää Roundupilla. Sivelet lehtiin tai varoen ruiskutat (ei saa osua mihinkään muuhun kasviin) josko se auttais leviämisvimmaan.

      • osaa,kamala kasvi

        Joopa joo,ei ole kelloköynnös vaan se pirun elämänlanka, jonka nyt sait pihaasi, elämäsi loppuun asti, voi surkeuden surkeus.


      • tehoaa
        osaa,kamala kasvi kirjoitti:

        Joopa joo,ei ole kelloköynnös vaan se pirun elämänlanka, jonka nyt sait pihaasi, elämäsi loppuun asti, voi surkeuden surkeus.

        ei tartte raivota.


      • raivota
        tehoaa kirjoitti:

        ei tartte raivota.

        Joo tehoaa hetken ja taas putkahtaa uusia alkuja,et niin hyvin sitä laita.


    • lamppu40

      jos vaan on tilaa,niin anna sille oma paikka jossa saa kasvaa,tee vaikka säleikkö sille,kaunishan se on.Riivit vaan sit ne alut joitka kiipee muualla kuin säleikössä...ihan turhaa yrität päästä siittä eroon,sitä päivää ei tule.Mulla oli sama köynnös ja rajoitin sen kasvupaikan,ei lähtennyt leviämään minnekkään mualle,kun sai kasvaa säleikössä.

    • mirhamimie

      kyseessä karhunköynnös! se on kova leviämään ja tosi hankala saada hävitettyä,jos siitä eroon haluaa. ite kaivoin ja myrkytin sitä viime kesän aina kun näin uutta kasvua ja kappas vaan taas tänä keväänä löytyi juuria maasta... nättihän se on köynnöksenä,laitoin isoon ruukkuun ja siinä se kiipeää pajuja pitkin hyvin voivan näköisenä.

      • -----------------

        Elämänlangaksihan monet karhunköynnöstä sanovat, vaikka on eri kasvi. Itse taistelin sen kanssa entisessä kodissani ja päätin että uuteen en sitä ota. No, viime vuonna laiton silti sitä ruukkuun kasvamaan. Se talvehtinut ruukussa, mutta yllätys yllätys, se oli siementänyt. Kasvia nousi keväällä maasta. Sivelin lehtiin laimentamatonta rikkamyrkkyä, kun ohjeen mukaan laimennettu ei tehonnut.


    • Anonyymi

      Älkää myrkyttäkö hyvät ihmiset, käyttäkään luonnollista torjuntaa, kaivakaa juurineen pois, ja sekajätteissä jätteidenpolttolaitokselle.

      Myrkyillä saatte vain itsellenne syövän, ja kaikille ympäristössänne eläville. Tämä on tosiasia, käyttäkää järkeänne.

      Myös luonnonaineita löytyy joilla torjua ja kasveja, jotka estävät kasvun, eli käyttäkää niitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe