Yhteistyö Mike Moranin kanssa

Sammy who was low

Ensin hieman alustusta:

Kuten täällä on aiemmin todettu, Hot Spacen jälkeen Queen siirtyi tekemään pääasiassa suoraviivaista pop-musiikkia jättäen rajummat kokeilut musiikin saralla.

Mutta mielestäni Innuendo kuitenkin palautti Queenin kunniakkaasti lähelle sitä mistä se oli lähtenytkin. Moni onkin verrannut Innuendoa Queen II:seen, eikä mielestäni syyttä. Tosin muuten niin synapainotteisen The Miraclen päätösraita Was It All Worth It (takuuvarmaa Mercurya) toimi hyvänä starttina. Innuendolla ainakin nimikkobiisi, All Gods People, Don't Try So Hard ja ehkäpä myös Bijou ovat mielestäni hyvin lähellä juuri sitä mistä klassinen Queen tuli tunnetuksi: mahtipontisia biisejä loistavin kokeiluin ja kiemuroin.

Sitten varsinaiseen asiaan:

All Gods People on loistobiisi, vasta nyt kymmenen vuoden jälkeen olen siihen herännyt. Tämähän on oikeastaan Freddien ja Barcelona-levyn tuottajana/kakkossäveltäjän häärineen Mike Moranin tekele Barcelonan ajoilta ja Innuendo-versiossa mestari Moran itse soittaa sen huiman kosketinsoolon. Jo Barcelonassa tuli esiin, että noiden huippupianistin ja -säveltäjä/laulajan yhteistyö toimi. Ja All Gods Peoplessa kun vielä koko bändi oli mukana niin lopputulos on mielestäni todella upeaa.

Onko Queen (Brian ja Roger) tehnyt tämän jälkeen Moranin kanssa minkäänlaista yhteistyötä? Nimittäin mikäli Brian ja Roger (sekä jos mahdollista niin myös Paul) lyöttäytyisivät Moranin kanssa yhteen niin olisikohan Queeniin Paul Rodgersiin saatavissa enemmän "vanhan ajan" klassista tunnelmaa.

Spekulointi on kivaa! :)

3

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Soul Brother

      All God's People on yksi minunkin suosikeistani Innuendolla (sanoituksesta huolimatta). Ei biisissä mitään hittipotentiaalia ole, mutta todella mielenkiintoinen biisi kaikin puolin. Unohdettu helmi hienolta albumilta.

      Ajatusleikkinä ihan kiva idea, vaikka Moran taisi olla enemmänkin Freddien kaveripiiriä kuin Brianin ja Rogerin. Mutta Mike Moranin harteille en kuitenkaan laittaisi "vanhan Queen-tunnelman" uudelleenluomista. Barcelona-levykin oli mielestäni muutamaa loistobiisiä lukuunottamatta aika väkisinväkerrettyä rock-oopperaa. Muutenkaan en pidä tätä euroviisusäveltäjää kovin suuressa arvossa, vaikka hän läjän hittejä onkin eri artisteille kynäillyt. Pianistina kuitenkin mies vailla vertaa..

      Ajatuksena kuitenkin työskentely ulkopuolisen "klassisen" säveltäjän kanssa on kutkuttava. Brian on tehnyt yhteistyötä mm. legendaarisen Michael Kamenin (RIP) kanssa. Kaikki muistavat varmasti Who Wants To Live Foreverin upean jousisovituksen. Myös vähemmän tunnettu The Fire Within on oiva osoitus Brianin ja Michaelin yhteistyöstä.

      Ja kun tässä nyt ajatuksilla leikitellään, niin enpä pitäisi mitenkään poissuljettuna vaihtoehtona, että vielä joskus nähtäisiin kiertue Queen Paul Rodgers London Symphony Orchestra tai jotain muuta vastaavaa. :) Hienolta se ainakin kuulostaisi..

      • jupiter68

        Tosiaan All Gods People on minunkin suosikkibiisejä.. Aika usein Queenin kappaleissa "jumala" sana esiintyy. Olen sen jotenkin vain havainnut.. Ehkä kaikki suuri taide
        on jotenkin alkuvoimaista ja koskettelee jotakin suurempaa - sille voi sitten symbolisesti antaa vaikka jumalan nimen ja käsitteen..

        Toinen juttu. Freddiellä on muutama musta muusikko, jotka ovat inspiroineet häntä: J.Hendrix ja A.Franklin. Ja M.Jacksonin kanssa yhteistyö. Ainakin tuolta Franklinilta tullut lienee vaikutteita gospeliin: All Gods People, Let me live, The golden boy, Somebody to love.


    • Bad Co.

      "Onko Queen (Brian ja Roger) tehnyt tämän jälkeen Moranin kanssa minkäänlaista yhteistyötä? Nimittäin mikäli Brian ja Roger (sekä jos mahdollista niin myös Paul) lyöttäytyisivät Moranin kanssa yhteen niin olisikohan Queeniin Paul Rodgersiin saatavissa enemmän "vanhan ajan" klassista tunnelmaa."

      Moranin yhteistyö Queenin kanssa päättyi Freddie muistokonsertissa.

      Onhan tuo All God`s People ihan kiva tekele, vaikkei mielestäni edusta Q-ia ihan parhaimmillaan. Käsittääkseni kappale syntyi Barcelonan levytyssessioiden aikana, muttei sopinut silloiseen kokonaisuuteen (eikä mahtunut Miracle`llekaan, kuten ei moni muukaan biisi), josta päätyi sitten myöhemmin Innuendolle Freddien osittaisesta painostuksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      145
      4097
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      112
      3700
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2575
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      90
      1496
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    Aihe