kolmårdenista vielä...

äitee73

Yritin tuolta nettisivuilta etsiä tietoa onko Kölmårdenissa lastenrattaita vuokrattavana/lainattavana... Heikolla ruotsin kielen taidolla en löytänyt mainintaa asiasta. Voisiko jo viisas auttaa asiassa?? Lapsi on kolme ja puolivuotias eikä normaalioloissa ole aikoihin istunut rattaissa, mutta tuolla tulee käveltyä tavanomaista enemmän ja voi väsy iskeä!

2

696

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ullapekka

      Hep
      Just käytiin tässä eläintarhassa ja sieltä sisäänkäynnin vierestä saa vuokrata vedettäviä kärryjä (tuplapyörät), jossa liikkuu kätevästi eväät tai lapsi, oisko maksanut jotain 30 SEK, en nyt tarkkaan muista. Ehdottomasti pikkuipanoille rattaat tai tämä kärry, koska maasto on TOSI kallioista ja nousua on koko ajan. Monet isommatkin lapset istui rattaissa, meidän 3-v myös mielellään. Paikka oli TOSI kiva!

      • 5 aikuista+ 6 lasta yht. 5...

        Moikka!
        Mekin 5 aikuista ja 6 (2-8 v) lasta kävimme juhannuksen alla Kålmårdenissa. Oli ihan kiva reissu ja edullinen matkat pääsyliput n. 600 euroa koko porukalta. Matkamme oli juuri ennen kesäsesonkien hinnannousuan alkua.

        Matkaan sisältyi 2 edestakaista C-luokan hyttiä, bussikuljetus Vikinginin satamasta Tukholmasta Kolmrådeniin ja takaisin sekä liput Safarikierrokselle ja eläintarhaan (sis.myös delfiiniesityksen,mitä emme ehtineet nähdä). Aikuisilta bussimatka pääsyliput 60 eur/aikuinen ja lapsilta yli 3 vuotiailta 24 euroa/lapsi (yksi alle 3 vuotias) eli 60*5=300 eur 24*5=120 eur=420 eur 2 edestakaista C-luokan hyttiä 168 eur eli yhteensä 588 euroa.

        Ahtauduimme kahteen hyttiin siten, että lapset nukkuivat siskonpedeillä toisen tyyny sängyn toisessa päässä toisen toisessa. "Vauvat" nukkuivat äitien vieressä. Pyysin hyttiemännältä vielä tyynyjä ja peittoja lisää, jotta em. nukkumajärjestys onnistui. Eikä tässä vielä kaikki saimme mahdutettu hytteihin vielä kokoontaitetu lastenrattaat. Järjestely toimi ihan hyvin. Mutta ken tuntee em. järjestelyin olonsa ahtaaksi niin järkevää saattaisi olla varata yksi hytti lisää.

        Minä mammana ja mukana ollut mummi huoledimme matkaeväiden rahtaamisesta(kärry) eli mehut ym. kannattaa melkein mukana, jos perheessä on paljon lapsia. Perillä ollessa matkatavarat voi jättää bussiin, joten niitä ei tarvinnut rahdata mukanaan.
        Onneksi oli naposteltavaa ostettu bussimatkaa varten, sillä emme ehtineet aamupalalle laivalla. Perillä ruokapaikkoja oli montakin ja hampurilaiset söimme heti perille tultuamme samoin kuin lähtiessämme. Hampurilaiset vaan eivät olleet oikein kaikien lasten mielen - maku taisi poiketa tutusta Hesestä. Hintataso oli kutakuinkin sama kuin Suomessa. Laivalla ostimme kafeteeriasta "punnitusateriat" ja ruoka oli hyvää. Seisovaan pöytään emme menneet koska kello oli jo paljon ja lapset väsyneitä.

        Me kaikki emme olisi mahtuneet 2 henkilöautoon ja matkatoimiston kautta tilattuna ja kesäsesongin aletttua matka olisi ollut huomattavati kalliimpi. Sitäpaiti ainakaan minulta ei olisi onnistut henkilöautolla ajo Tukholmassa, vaikkakin näytti olevan aika suora tie Kolmrådeniin.

        Sitten itse matkaan...
        Turkulaisina on helppo lähteä matkaan, kun Vikingin satama on täällä Turussa eli laiva lähti klo 21.00.
        Kaksikerrosbussi lähti Tukholman satamasta laiturilta 3 klo 7.00 ja kävi noutamassa Tukholman keskustasta matkailijoita. Sieltä bussi lähti klo 8.00 (odottelua, mutta siellä saattoi olla joku aamupalapaika auki???)ja oli Kolmrådenissa noin klo 10.10. Bussi kuski hoiti pääsyliput. Kävimme ensimmäisenä safarikierroksen samaisella bussilla. Meillä oli tosi hyvät näköalapaikat bussin 4 ensimmäisillä riveillä. Lapsilla kaikkein parhaimmat bussin 2. kerroksen (matkustajat vain 2. kerroksessa) "näyteikkunapaikat". Meitä suomalaisia taisi olla vain pari muuta suomalaista seuruetta, muut olivat pääasiassa Tukholman keskustasta tulleita ruotsalaisia.
        Kun olimme tehneet safarikierroksen, niin bussi vei meidät Marine Wordin portille, josta lähdimme omatoimisesti kierrokselle. Bussilla lähdimme takaisin klo 16.30 ja Viikkari lähti satamasta klo 20.10. Menomatka kesti 3 tuntia ja tulo vain 2 tuntia, johtuen siitä, että bussi nouti menomatkalla matkustajia Tukholmasta.
        Sää suosi todella meitä, sillä Tukholmasta n 1,5 tuntia eteenpäin satoi, mutta perillä ei ollenkaan. Ilma oli juuri sopiva eli puolipilvinen eli eläimetkin jaksoivat olla näkyvillä ja liikkeellä.

        Bussikuski toimi matkanjohtajana eli Sven puhui ruotsia ja jonkin verran englantia eli matkalla ei ollut suomalaista opasta. Itselläni ovat em.kielet ruostuneet,mutta pärjäsimme kuitenkin auttavasti. Definiesitysten ajat kannattaa ottaa etukäteen selville, sillä me emme ainakaan nähneet mitään infoa ajoista. Ihmisiä vain alkoi kerääntymään oven eteen ruuhkaksi asti, mutta loppujen lopuksi näimme itse delfiinit altaassa,mutta emme ehtineet esitykseen.

        Kun olimme safarikierroksella, niin nauhalta tuli ruotsinkielinen opastus. Suomenkielisen opastuksen puute ei haitannut, sillä ainakin lapset olivat innostuneita eivätkä olisi kuitenkaan keskittyneet kuuntelemaan sitä.
        Jos haluatte päästä "omatoimisesti" Viking Linen kautta ilman omaa autoa Kolmrådeniin, niin tämä on oiva tapa tehdä reissu edullisesti ennen sesonkikauden alkua. Viking Lineltä pitää tilata koko paketti eli myös bussimatka pääsylippuineen Tukholmasta Kolmrådeniin. Bussista sai itse valita paikat eli onni suosi meitä kun saimme kaikkein parhaimmat paikat. Kovin paljon meitä suomalaisia ei näytä käyttävän tätä mahdollisuutta, sillä takaisin Tukholmaan tullessa olimme ainoa suomalainen seurue, joka jäi terminaaliin. Saattoihan olla, että toiset jäivät toiseksi päiväksi.

        Suosittelen, jos rahavarat ovat rajalliset ja haluaa tehdä perhepiirissä ison porukan kanssa reissun Kolmrådeniin. Jos seuraavan kerran menemme, niin ehkä otamme hotelliyön Kollmrådenin lähistöltä tai jostain muusta matkailukohteesta.

        Anteeksi, jos tekstissäni on toistoa - en enää jaksa tarkistaa. Pääasia, että oleellinen tulee selväksi, eikö vain?

        Hyvää kesää kaikille!
        Mamma Turusta


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5259
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4715
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3006
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1757
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe