Savonlinnan opiskelijaelämä?

sinne hakenut

Millaista opiskelijaelämää Savonlinnassa on? Vai onko siellä sellaista ollenkaan? Miksi Savonlinnan Okl olisi paras vaihtoehto opiskelijalle? Ja äänestys! Lähtisitkö opiskelemaan mieluiten

A) Savonlinnaan
B) Helsinkiin
C) Jyväskylään
D) Järvenpäähän

6

1034

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • subjektiivista, mutta

      Valitettavasti en osaa sanoa mitään Savonlinnan opiskelijaelämästä. En myöskään panisi kovin paljon painoarvoa avaamasi "äänestyksen" tulokselle. Riippuu ihan siitä, ketkä nyt sattuvat tämän lukemaan ja "äänestämään".

      Edellisestä huolimatta ja vaikka en ole alalle lähdössä, äänestän. Ääneni menee annetuista vaihtoehdoista Jyväskylälle. Tämä perustuu puhtaasti mielikuviin, ei todelliseen tietoon. Ainakin perinteisesti Jyväskylä on ollut kasvatustieteiden mekka Suomessa. Sitä en sitten tiedä, onko se yhä maineensa veroinen.

    • todellakin

      Totta kai opiskelijaelämän ja baaritarjonnan määrä sekä laatu on tärkein kriteeri opiskelupaikan tai -paikkakunnan valinnassa. Opinto-ohjelmat, opetuksen laatu tai opintojen jälkeinen työllistyminen kiinnostaa vain tylsiä nörttejä.

      • Suomessa

        Suomessa opiskelijaelämän/baaritarjonnan rikkaus korreloi opetuksen laadun kanssa selkeästi. Parhaat yliopistot ovat pääkaupunkiseudulla (Helsingin yliopisto, Teknillinen korkeakoulu, Helsingin kauppakorkeakoulu, Sibelius-Akatemia jne.). Seuraavaksi parhaat ovat muissa isommissa kaupungeissa (Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kuopio). Sama korrelaatio pätee työllistymiseen.

        Siis: baarien määrää laskevat todennäköisesti päätyvät myös opintojen laadun suhteen hyvään/parhaaseen vaihtoehtoon.


    • katsoneena

      tiedän mistä puhun,hmm..mistä aloittasin,tekee mieli vähän avautua tästä paikasta :) en halua silti masentaa sinua,no jaa,pikku paikka se on,sen verta monta kertaa olen siellä kuitenkin käynyt yöelämässä,näin nuoren näkökulmasta se on erittäin ankeaa,pikkuympyrät missä ihmiset liikkuu,kaikki tuntee toisensa,ihan sama mihin meet..ahdistavaa voisin sanoa.

      Kyllä siellä joskus käy ihan piipahtamassa parilla olueella,mutta sitten riitti,baareja,yökerhoja...hmm..varteenotettavia nolla paitsi happytime baari,se on ihan jees,muut onkin sitten...keikkoja sun muuta aktiviteettia harvoin,joudut tekemään työtä sen eteen, että viihdyt siellä,usko pois,talvi...joo en lähde edes kertomaan,siinä menis aikaa paljon..meinaan paljon.

      Kavereita saat tietty varmaan,se on ihan itsestään kiinni tietty,mut bileitä sun muuta oheistoimintaa juu ei ei, jos siellä jossain on bileitä niin ne on varmaaan lukiolaisten järjestämiä. Itsehän en ole päivääkään opiskellut savonlinnassa joten opetuksen laadusta tai muusta siihen liittyvästä en voi sanoa mitään. ja hei, ihan mihin muualle kantsii lähtee opiskelee, kun savonlinnaan,se on kuoleva paikka niin nuorille kun vanhemmille,väkiluku tippuu viikossa 7 henkilöä:) no juu ei nyt ihan, mutta pointtina kummiskin. jaa hmm..eihän sinne edes taida päästä junalla kun yhdestä suunnasta varmaan ja sekin kulkee kerran kuudaudessa ohitse ja jos viittii edes pysähtyy.

      Tyttönä varmaan sulle parempi paikka bongata jätkiä,siellä niitä on enemmän ja jos taas jätkä oot ni..hmm..selibaatti on varmaan sulle oikea vaihtoehto,joten seuraa siinä mielessä,daa vaatii työtä.Sinkkuelämä erittäin surkeaa. Niinkuin mainitsin tuosta talvesta niin aika ankeaa on,kesällä ihan jees paikka kävästä.

      Juu mitäs vielä noo..ihan tiivistyksenä, että oikeasti ei ole opiskelijalla hyvä vaihtoehto,jos oikeasti meinaa viettää opiskelijaelämää,sit jos haluut vaan vetää ittes piippuun opiskelemalla niin,sittenhän se on ihan sama. Mut kyllä kaikki muu oheistoiminta kuuluu olennaisena osana opiskelijaelämään,kullekkin omalla tavalla,jos pystyt vaihtamaan paikkaa vielä niin tee itsellesi ja yhteiskunnalle palvelus ja tee se,saastät aikaa ja mielenterveytesi siinä samalla.

      Päätöksen teet sinä.

      Oiken mukavaa kesää sinullekin :) oli mukava vastailla.

      • savonlinnalainen

        Minusta taas vaikuttaa, että et tiedä yhtään mistä puhut.

        Nimenomaan opiskelijabileitä täällä on ihan riittävästi ja talvenkin aikana nimenomaan opiskelijat ovat ne jotka järjestävät häppeninkiä. Jos olet kokenut paikan kuolleeksi ja ahdistavaksi, et selvästikään ole kokenut näitä opiskelijabileitä. Ja ne eivät todellakaan ole mitään lukiolaisten järjestämiä vaan yliopiston ja ammattikorkean bileitä.

        Ja siinäkin menit vikaan, että tytöt bongaa paremmin jätkiä kuin jätkät tyttöjä. Opiskelijoissa on HUOMATTAVASTI enemmän tyttöjä kuin poikia, joten miehillä täällä on varaa valita.

        Itse täällä opiskelleena (yo) voin sanoa, että opetus on erittäin laadukasta ja mukavaa näissä pienemmissä kuvioissa, joissa proffia uskaltaa lähestyä, ihmiset tuntevat toisensa ja tietää mistä mitäkin löytyy.

        Mielenterveyden kanssa ei ole ollut mitään ongelmia Savonlinnassa ja oman rakkaankin olen täältä löytänyt.


    • poppy1234

      No minun top 4:
      1)Helsinki
      2)Jyväskylä
      3(Järvenpää
      4)Savonlinna

      Olen kyllä opiskellut Savonlinnassa, ja voin yhtyä kirjoittajan kanssa samaan, että se on melko kuollut paikka-vaikka voihan sietä tietty ajaatella, että "ihmiset ne sen tunnelman tekee". En mene sanoaan nyt juuta enkä jaata opetuksentasosta, koska minun opiskelustani on aikaa ja moni asia voi olla muuttunut(kaupungin en kuitenkaan usko muuttuneen). Siellä oli kyllä opiskelijaelämää hyvin pienissä omissa porukoissa(jos satut sellaiseen pääsemään) ja ehkä about 2 baaria. Tylsää se on kaupungeista pitävälle ihmiselle, mutta kaikki ei sovi kaikille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5604
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      57
      1718
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe