Pakkohoito

Apua tarvitseva

Voiko pahasti alkoholisoitunutta henkilöä saada mihinkään pakkohoitoon? Pitääkö vaan katsella vierestä, kun rakas henkilö juo itseään hengiltä? Mitä tekisin?

23

4485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mä vaan

      Ikävä kyllä ei ole pakkohoito mahdollisuutta.
      Voit yrittää keskustella hänen kanssaan josko hän vapaaehtoisesti suostuisi menemään katkaisu hoitoon.
      Muuta sä et voi oikein tehdä.

    • Veikko

      Kysy apteekista josko löytyy markkinoilta tuotetta jota viinapulloon laittamalla tekee viinasta mahdottoman nauttia.Sitten ostat hänelle kerrankin viinaa(hehe),ellet muuta keksi niin eikö kalanmaksaöljy(yäk) sekotu väkeviin vai jääkö kellumaan?

      • Veikko

        Hei,ruokaetikka liukenee kossuihin ym. ja maistuu aika kaamealta.Varovaisesti ensin tilkkanen ettei tule riitaa.Sitten pikku hiljaa lisäilet.Luulusi maistelu vähenevän???


      • Naikkonen
        Veikko kirjoitti:

        Hei,ruokaetikka liukenee kossuihin ym. ja maistuu aika kaamealta.Varovaisesti ensin tilkkanen ettei tule riitaa.Sitten pikku hiljaa lisäilet.Luulusi maistelu vähenevän???

        Jos kyseessä on hiukkaakaan agressiivinen henkilö voi tuommoisella tempulla olla kohtalokkaat seuraukset, sillä juopolle viinapullo on pyhä.


      • Veikko
        Naikkonen kirjoitti:

        Jos kyseessä on hiukkaakaan agressiivinen henkilö voi tuommoisella tempulla olla kohtalokkaat seuraukset, sillä juopolle viinapullo on pyhä.

        Löytyy tällainen vieroituslääkekin. http://www.tohtori.fi/termi.php3?terID=1547&termit=disulfraami
        Minusta tärkeintä tässä on ettei potilas tiedä häntä hoidettavan.Hän vaan vähentää juomista kun ei maistu niin kuin ennen.


      • HÖRHÖR
        Veikko kirjoitti:

        Hei,ruokaetikka liukenee kossuihin ym. ja maistuu aika kaamealta.Varovaisesti ensin tilkkanen ettei tule riitaa.Sitten pikku hiljaa lisäilet.Luulusi maistelu vähenevän???

        ruokaöljyn sijaan laittaa Bladan'ia pulloon. Varmalla loppuu juominen. Hyvä konsti ennenaikaan.

        Mun äitivainaa kaateli viinoja lavuaariin sen mitä minä muistan, noin 40 suvee, mutta aina vaan talosta löytyi äijälle viinaa. Sitte muori itte kuoli sydäriin, kun se viinankaatelu stressas, eikä rukoukset auttanu.

        Meni siinä perkeleesti rahaa viemäriin köyhästä perheestä. V...n viisastasta, sano

        Sitte faija sai rauhassa kokopäiväjulkijuopotella 5 vuotta kunnes kuoli viinaan.
        sano se mulle vähän ennen kuolemaansa, että on se hyvä, että sinä raitistuit.

        silleen meilläpäin.....


      • Wanha Winetto
        Veikko kirjoitti:

        Löytyy tällainen vieroituslääkekin. http://www.tohtori.fi/termi.php3?terID=1547&termit=disulfraami
        Minusta tärkeintä tässä on ettei potilas tiedä häntä hoidettavan.Hän vaan vähentää juomista kun ei maistu niin kuin ennen.

        kun sä oot tyhmä. Luuleks sä että holisti maun tai mauttomuuden takia jättää juomatta. Etkö oo kuullu miten pulituuria tehdään, tai miten partavesi kolahtaa päähän,
        tai tuubista kenkälankkia peräsuoleen, niin polvet notkuu eikä henki haise?

        Tai miten otetaan pirtua raakana kun ei ole edes lunta blandikseksi.

        HerraJumala ja rouva myös.
        Onks tää vitsipalsta?

        Ja jos salaa laitat kaverille antabusta, niin se voi delaa ja istut linnassa taposta tai jopa murhasta. On näitä puitu oikeusistuimissa.


    • Viivi

      Ei pakkohoitoa Suomessa holisteille ole. Jos puhe ei auta hakeutumaan hoitoon niin sulje ovi ja jatka elämääsi. Et voi asialle mitään. Itsekkin olen tässä valinnan edessä ja mikä pahinta, rakastan tuota juoppoa. Ihana ihminen selvänä, mutta jatkuva pullojen kilinä ja selitykset alkavat masentaa. Jos olisimme asuneet yhdessä olisin jo varmaan heittänyt äijän pihalle.Sydämeen sattuu kun miettii kaikkea mukavaa ja kaunista mitä meillä on ollut mutta minä en voi alkoholistia parantaa. Aikaa tässä vielä pelaan ja ihmettä toivon vaikka sisimmissäni tiedän ettei mitään ihmettä tapahdu.
      Viimeinen tapaaminen edessä kuun lopussa (kaukosuhde). Elämäni miehen menetän viinalle!
      Tsemppiä sulle.

      • Apua tarvitseva

        yhteinen asunto ja talolaina. Olemme avoliitossa. Asunnon hankkimista ja miehen jättämistä vaikeuttaa rahapula. Mieheni ei pysty lunastamaan osuuttani talosta ja minulla ei ole varaa maksaa sekä vuokraa että osaani talolainasta. Talon myyntiin mies ei suostu. Miten tällaisessa tilanteessa tulisi toimia?


      • Taunon Apu

        Viivi puhuu järkeä. Alkoholisti jos ei itse ota elämästään vastuuta missään vaiheessa, eikä huomaa, että rakkaat hänen ympäriltään kaikkoaa, niin antaa olla. Alkoholistien hoito on vielä lasten kengissä - ja toisaalta, jos ei ole motivaatiota hoitoon, vaan käy siellä lepäämässä, syömässä ja peseytymässä, ei sillä tavalla pääse eroon alkoholista. Ainoa mahdolisuus alkoholistilla on tulla täysin absolutiksi ja se on koko elämän kestävä taistelu, alussa vaikeaa, välillä helpompaa mutta kaikki kriisit ja koettelemukset aina koettelevat alkoholistin elämää. Heikko itsetunto kasvaa ajan myötä, siinä vaiheessa voi olla läheisistä apua, eipä paljon muuta. Silloin kun hoidetaan alkoholistia, täytyisi hoitaa myös lähiomaisia - sillä tästä sairaudesta kärsii yleensä koko perhe ja loppujen lopuksi se siirtyy lapsiimme. Alkoholistin ja läheisten pitäisi miettiä, mistä kaikki oikein alkoi? Millaista elämä oli ennen alkoholismia? Tätä on tietenkin loppujen lopuksi aika turha miettiä, ei alkoholisti jaksa sellaista miettiä. Hänen itsetuntoaan olisi vain saatava kohennettua, ja siinä sitä onkin työmaata, eikä siihen lähiomainen yksin ilman apua pysty, saati, jos alkoholistilla ei ole motivaatiota parantua. Valehdella he kyllä osaavat ja kertoa elämän surkeuttaan - mutta mitä tekevät sen eteen. Juoppo on juoppo niin kauan kun haluaa olla juoppo, ei sen pitempään. Siitäkin voi parantua, se vaatii aikaa, kärsimystä, mutta ei sääliä.


      • Veikko

      • Mimi

        Sitä ongelmaa seurasin melkein 11 vuotta. Kävin AA-perheryhmässä pari vuotta sitten ja saatiin vähän jatkoaikaa ja ymmärrus lisääntyi. Sitten sain käsiini Mäkelän Naamiona terve mieli ja viikko sitten keräsin "omat leluni hiekkalaatikolta" pois. Tuntuu oudolta kun viikkoon kukaan ei ole ärjynyt eikä ole tavinnut varoa joka sanaansa jonka joku haluaa käsittää väärin. Siitä huolimatta tulee haikeita oloja ja olen varautunut niihin . Teen siis surutyötä.


    • Miina

      Ei tietääkseni, koska itse niitä hoidan.. Aloite lähtee vaikka sossu muijista ja pitää olla tahtoa asiaan. Eräs tuttuni kerran vietiin hoitoon ja kun huomasi mitä se on, niin tuli äkkiä pois. eli pitää olla oma tahto, että voi kuntoutua (kuntoutus kestää noin viikon=)

    • Sini

      Hoitotoimenpiteitä voidaan tehdä lääketieteellisen arvion perusteella vastoin ihmisen tahtoa. Päihdehuoltolaissa on kriteerit jolloin ihminen voidaan määrätä hoitoon vasten tahtoa.

      • Tohtori T

        se pakkohoito. Olen parikymmentä vuotta hoitanut päihteiden väärinkäyttäjiä, mutta pakkohoitoon ei ole tullut yhtään lääketieteellisin indikaatioin.

        En tiedä olisiko Järvenpään sosiaalisairaalaan saatu joku joskus?

        Ainoa "pakkohoitotapaus" kohdallani oli, kun vaimo raivelista kantoi miehensä vastaanotolle ja sanoi: Nyt äijä kuuntelet!
        Tein lähetteen hoitoon, joka kesti 4 viikkoa. Vaimo hoiti miehen sinne ja piti myös huolta että pysyi siellä.
        En tiedä raitistuiko?


    • jps

      Pakkohoito päätökset ovat nykyään hyvin harvinaisia.
      Laki antaa tähän kyllä mahdollisuuden.

      • näin.on

        Pakkohoito tulee kyseeseen vain silloin, jos juoppo on psykoottisen väkivaltainen ja vaaraksi ympäristölleen.


    • epkka1

      Onko Teliakin vielä vietävä pakkohoitoon johtoa myöten!?!?!!!!;;;

      • epkka1

        telialle.vain telia.


    • Joisinkosvaienkö

      Päihdehuoltolaki antaa mahdollisuuden pakkohoitoonkin, mutta useimmiten asian monimutkaisuuden vuoksi ko lakia ei pakkohoitoon käytetä.

      Tässä lainaus asiasta:

      "Täysi-ikäisen päihdepotilaan tahdonvastaisen sairaalahoitoon toimittamisen syynä voi olla joko terveysvaara tai väkivaltaisuus. Terveysvaarassa henkilö on välittömässä hengenvaarassa tai saamassa päihteiden jatkuvan käytön vuoksi kiireellistä hoitoa vaativan terveydellisen vaurion, ellei hän keskeytä päihteiden käyttöä. Terveysvaaran takia tapahtuva tahdonvastainen hoitoon toimittaminen edellyttää lääkärinlausuntoa, jonka voi tehdä kuka tahansa laillistettu lääkäri. Päätöksen hoitoon otosta tekee lausunnon perusteella terveyskeskuksen tai sairaalan ylilääkäri, vastaava lääkäri tai tähän toimeen määrätty lääkäri.

      Väkivaltaisuus päihdepotilaan tahdonvastaiseen laitoshoitoon toimittamisen edellytyksenä merkitsee, että henkilö vaarantaa väkivaltaisella tavalla perheenjäsenensä tai muun henkilön terveyttä, turvallisuutta tai henkistä kehitystä. Alaikäinen päihdepotilas voidaan väkivaltaisuuden perusteella määrätä laitoshoitoon vain erityisistä syistä. Väkivaltaisuuden perusteella päätös lyhytaikaisesta enintään viiden vuorokauden tahdonvastaisesta hoidosta tehdään sosiaalitoimessa ja alistetaan hallinto-oikeuden vahvistettavaksi. Mikäli korkeintaan viisi vuorokautta kestävä laitoshoito ei riitä, hallinto-oikeus voi sosiaalilautakunnan esityksestä päättää enintään 30 vuorokauden pakkohoidosta. Ennen hoitoon toimeenpanoa asianosaisen terveydentilasta on hankittava lääkärintodistus.

      Ennen pakkohoitopäätöksen tekemistä henkilöä on kuultava. Hänellä on 14 vuorokauden kuluessa päätöksen tiedoksi saattamisesta oikeus hakea muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen. Hoitoon toimittamispäätös on kuitenkin pantava toimeen välittömästi huolimatta mahdollisesta valituksesta – enintään viiden vuorokauden hoito vuorokauden kuluessa ja enintään 30 päivän hoito viiden vuorokauden kuluessa.

      Käytännössä päihdehuoltolain mukaisia tahdosta riippumattomia hoitopäätöksiä on päätösprosessin monimutkaisuuden vuoksi erityisesti täysi-ikäisten kohdalla tehty vain vähän."

    • juoppona

      Pullo kossua päivässä on hyvä alku jos hoitaa haluaa noin alkuunsa...Sit kun lääkäri määrää niin kuin määrää lisätään eri kokoisia pulloja jos ei nekään auta niin haetaan erityislääkärille ne määrää lisää isompia pulloja...tajusitko.

      • Aito_Kylmis

        Huoh... oispa keksikokoinen pullo viinaa...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe