Kaipailisin juhannusrieskan ohjetta, johon tulee rikottuja ohraryynejä, kaurahiutaleita, kananmunaa, piimää ja jotain muutakin vielä, vaan kun en muista! Ja nuo määrät on kans hakusessa... Ja pitikö noita ohraryynejä liotella yön yli vai miten se meni???
Juhannusrieska
2
2001
Vastaukset
- Taimi-mummo
Marttojen ruokanurkasta löydät oikean ohjeen savolaiseen juhannusrieskaan. Itse käytän savolaismyllyjen rieskajauhoja, koska ryynit ovat rieskaan mielestäni liian suuria. Nesteenä käytän pelkästään piimää ja kermaviiliä, maito tekee rieskasta vähemmän hapanta.
- miu Karjalast
http://www.elisanet.fi/puutteenpera/leivonta.htmlMinä ainakin olen tehnyt röpörieskaa (ohraryyneistä) ja juhannusrieskaa (kaurahiutaleista) siinä lujassa uskossa, että ne ovat savolaisia leipomuksia. Röpörieska on kaksi-kolme senttiä paksua, juhannusrieska hieman ohuempaa. Ohjeet on otettu Jaakko Kolmosen kirjasta, nimeä en muista, mutta savolaisia ohjeita ne aivan varmasti ovat. Kropsuksi olen kuullut sanottavan todellakin imelletyn perunalaatikon tapaista, uunissa paistettua ohuehkoa paistosta. (Kurikka oli paikkakunta, jossa sitä aikoinaan tehtiin).
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 795387
- 824341
Sanna Marin ja lähestymiskielto
No just joo. Kaikella sitä pitää saada lööppejä. Taas on joku ohimennen hipaissut pyhää Mariinia.3834328Ero 68-vuotiaana
Minkälaisen keskustelun saan aikaiseksi, kun minä 68-vuotias nainen haluan erota 70-vuotiaasta miehestäni. Olemme kumpi5103913- 1523418
- 533069
Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!
Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.593011- 232738
Haluaisin niin paljon että
Tapahtuu jotain mutta siihen mitä toivot niin en vielä pysty. Täytyy tietää enemmän. Olen myös väsynyt tähän vaikka sydä192326- 522221