Kaipailisin juhannusrieskan ohjetta, johon tulee rikottuja ohraryynejä, kaurahiutaleita, kananmunaa, piimää ja jotain muutakin vielä, vaan kun en muista! Ja nuo määrät on kans hakusessa... Ja pitikö noita ohraryynejä liotella yön yli vai miten se meni???
Juhannusrieska
2
2074
Vastaukset
- Taimi-mummo
Marttojen ruokanurkasta löydät oikean ohjeen savolaiseen juhannusrieskaan. Itse käytän savolaismyllyjen rieskajauhoja, koska ryynit ovat rieskaan mielestäni liian suuria. Nesteenä käytän pelkästään piimää ja kermaviiliä, maito tekee rieskasta vähemmän hapanta.
- miu Karjalast
http://www.elisanet.fi/puutteenpera/leivonta.htmlMinä ainakin olen tehnyt röpörieskaa (ohraryyneistä) ja juhannusrieskaa (kaurahiutaleista) siinä lujassa uskossa, että ne ovat savolaisia leipomuksia. Röpörieska on kaksi-kolme senttiä paksua, juhannusrieska hieman ohuempaa. Ohjeet on otettu Jaakko Kolmosen kirjasta, nimeä en muista, mutta savolaisia ohjeita ne aivan varmasti ovat. Kropsuksi olen kuullut sanottavan todellakin imelletyn perunalaatikon tapaista, uunissa paistettua ohuehkoa paistosta. (Kurikka oli paikkakunta, jossa sitä aikoinaan tehtiin).
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 425702
- 445233
- 483668
- 133623
- 313096
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise883063- 512793
- 562673
- 502306
- 381794