thai vai potkunyrkkeily

avutonmies

Kirjoitetaan nyt tänne kysymys. Mitä varsinaista eroa Thainyrkkeilyllä ja Potkunyrkkeilyllä? Siis alottaisin toisen, mutta kumpi sopii tavalliselle kuntoilijalle(tietty tyhmä kysymys)?

Olen aikuinen mies, enkä osaa lyödä tai potkaista, nauretaanko peruskurssilta pihalle(taas tyhmä kysymys, mut oikeesti hämää kun on niin avuton)? Jalka ei pahemmin nouse tai mitään, ei osaa saada voimaa potkuun tai saa jalkaa korkeelle. Mutta siis olen ihan terve, eikä ole mitään häiriöitä, en vaan ole treenaannu.

Tietty yksilöstä kiinni, mut kuinka nopeesti oppii sille tasolle et pystyy harjoitteleen treenien lisäksi potkuja ja lyöntejä, eikä ne näytä miltään rykimiseltä.

Mitkään taekwond-kikkapotkut ei kiinnosta, vaan ihan perusjutut. Eikä sillain itsepuolustuksen takia vaan kuntoilun ja harrastuksen

1

984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Molemmat hyviä

      Thai on potkupainotteisempaa, samoin treenataan polvia varsin paljon, ja kyynärpäitä jonkin verran. Pystypainia on myös luonnollisesti, mikä ei aivan kaikkien makuun ole, ainakaan ennen kuin niskalihakset alkavat vahvistua, mutta sitten saakin komean painijan niskan.

      Potkunyrkkeilyssä lyönnit ovat suuremmassa osassa, joten niitä luultavasti oppii myös paremmin siellä. Potkiksessa harjoittelu on pitkälti löyntipotkukombinaatioita parin kanssa, lisäksi potkuja jonkin verran esim. isoon potkutyynyyn.

      Thaissa potkitaan todella paljon mitsejä, ja vedetään niihin lyönti-potku-kombinaatioita. Potkuja vedetään treenin aikana yleensä aika iso määrä, mikä on aika raskasta, joten tämä on mielestäni aerobisesti sekä jalkojen vahvistamismielessä kovempi laji, ainakin hyvätasoisessa seurassa. (tähän varmaan joillakin on muita mielipiteitä)

      Liikkuminen on erilaista, thaissa semmoista rauhallisempaa tepastelua kevyellä etujalalla, jotta sen saisi nopeasti suojaamaan, potkiksessa leveämpi asento ja liikutaan enemmän ympäri vastustajaa. Muay thain potkut vetäistään suoremmalla jalalla, mutta potkis on käsittääkseni pikkuhiljaa tullut potkuissa lähemmäs thaita.

      Polvia ja alapotkuja treenataan potkunyrkkeilyssä ilmeisesti aika vaihtelevia määriä, riippuen siitä mihin seura panostaa. Polvia kuitenkin yleensä vähemmän, kun noita K-1-kilpailuja on ainakin amatööreille täällä päin toistakseksi melko harvassa, jos ollenkaan.

      Notkeus paranee potkimalla. Vielä jos jaksaa vähän venytellä, niin pikkuhiljaa ne potkut alkavat nousemaan korkeammalle ihan itsestään - toki toisilla paljon nopeammin kuin toisilla. Eikä tarvitse repiä, sen kuin potkii korkeimmat rääppäisyt sille korkeudelle kuin ne suht mukavasti menevät, ja vähitellen parannusta tapahtuu. Eikä varmasti naureta. Suurin osa suomalaisista on yhtä kankeita kuin sinäkin. Kontaktilajeissa on muutenkin havaintojeni mukaan keskimäärin paljon rennompi meininki kuin itämaisissa pukulajeissa, koska kontaktia käytettäessä ja säädettäessä treeniparille sopivaksi, mukana täytyy olla molemminpuolista luottamusta. Toki joskus voi joutua treenaamaan jonkin ongelmatapauksen kanssa, mutta useimmat eivät treenikaverilleen halua ongelmia aiheuttaa, koska he haluvat varmistaa sparrikaveriensa käymisen jatkossakin.

      Kikkapotkuja tuskin juuri tehdään kummassakaan, vaikka ne vyökoeohjelmaan periaatteessa kuuluvatkin potkunyrkkeilyssä.

      Potkunyrkkeilyssä täytyy osassa seuroja käyttää treenatessa vyötä, sekä sellaista kimaltelevaa satiinipukua. (vika oli vitsi, satiinipuvun käyttö on nykyisin vapaaehtoista)

      Käy katsomassa molempia treenejä, vaikka useammassa seurassa, ja katso kumpi näyttää hauskemmalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuuluuko ehkäisy parisuhteessa molemmille

      Mieheni pelkää kovasti sitä, että minun käyttämä ehkäisy (pillerit) pettävät ja että tulisin raskaaksi. Hänellä on jo en
      Parisuhde
      62
      1214
    2. Suhun ihastuminen oli liikaa mulle ...

      Se meni jo sairauden ja sekavuuden puolelle. Oisin tehnyt melkein mitä vain, että saisin sut ja se ei ole tervettä. Vars
      Ikävä
      34
      1020
    3. Mihin ihastuit ensimmäisenä

      kaivatussasi? 💯
      Ikävä
      63
      1010
    4. Tänään valtuustossa

      Striimi rikki. Mennään saliin ja otetaan pussillinen mätiä omenoita mukaan. Popcornit valmiiksi kun Savola alkaa puhumaa
      Ähtäri
      26
      1007
    5. Miten paljon odotat hänen

      Kohtaamisia tai näkemistä? Kuinka hyvä keskusteluyhteys teillä on?
      Ikävä
      69
      955
    6. Onko kaivattunne puhelias

      Vai hiljainen hissukka.
      Ikävä
      46
      941
    7. Jiille kysymys

      Oletko kuitenkin mennyt eteenpäin ja sinulla joku uusi nainen kuvioissa? 🥹
      Ikävä
      73
      892
    8. Suomussalmen mustalaiset

      Uutena suomussalmelaisena mietin, että millasta porukkaa ovat?
      Suomussalmi
      17
      870
    9. Oletko mielestäsi kaivattusi

      ihannetyyppi ulkoisesti?
      Ikävä
      56
      852
    10. Minkälaiset hiukset

      kaivatullasi on? Miehellä Kenties ananas, puolikalju jne jne Naisella kenties vaaleat kiharat jne jne
      Ikävä
      27
      836
    Aihe