thai vai potkunyrkkeily

avutonmies

Kirjoitetaan nyt tänne kysymys. Mitä varsinaista eroa Thainyrkkeilyllä ja Potkunyrkkeilyllä? Siis alottaisin toisen, mutta kumpi sopii tavalliselle kuntoilijalle(tietty tyhmä kysymys)?

Olen aikuinen mies, enkä osaa lyödä tai potkaista, nauretaanko peruskurssilta pihalle(taas tyhmä kysymys, mut oikeesti hämää kun on niin avuton)? Jalka ei pahemmin nouse tai mitään, ei osaa saada voimaa potkuun tai saa jalkaa korkeelle. Mutta siis olen ihan terve, eikä ole mitään häiriöitä, en vaan ole treenaannu.

Tietty yksilöstä kiinni, mut kuinka nopeesti oppii sille tasolle et pystyy harjoitteleen treenien lisäksi potkuja ja lyöntejä, eikä ne näytä miltään rykimiseltä.

Mitkään taekwond-kikkapotkut ei kiinnosta, vaan ihan perusjutut. Eikä sillain itsepuolustuksen takia vaan kuntoilun ja harrastuksen

1

975

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Molemmat hyviä

   Thai on potkupainotteisempaa, samoin treenataan polvia varsin paljon, ja kyynärpäitä jonkin verran. Pystypainia on myös luonnollisesti, mikä ei aivan kaikkien makuun ole, ainakaan ennen kuin niskalihakset alkavat vahvistua, mutta sitten saakin komean painijan niskan.

   Potkunyrkkeilyssä lyönnit ovat suuremmassa osassa, joten niitä luultavasti oppii myös paremmin siellä. Potkiksessa harjoittelu on pitkälti löyntipotkukombinaatioita parin kanssa, lisäksi potkuja jonkin verran esim. isoon potkutyynyyn.

   Thaissa potkitaan todella paljon mitsejä, ja vedetään niihin lyönti-potku-kombinaatioita. Potkuja vedetään treenin aikana yleensä aika iso määrä, mikä on aika raskasta, joten tämä on mielestäni aerobisesti sekä jalkojen vahvistamismielessä kovempi laji, ainakin hyvätasoisessa seurassa. (tähän varmaan joillakin on muita mielipiteitä)

   Liikkuminen on erilaista, thaissa semmoista rauhallisempaa tepastelua kevyellä etujalalla, jotta sen saisi nopeasti suojaamaan, potkiksessa leveämpi asento ja liikutaan enemmän ympäri vastustajaa. Muay thain potkut vetäistään suoremmalla jalalla, mutta potkis on käsittääkseni pikkuhiljaa tullut potkuissa lähemmäs thaita.

   Polvia ja alapotkuja treenataan potkunyrkkeilyssä ilmeisesti aika vaihtelevia määriä, riippuen siitä mihin seura panostaa. Polvia kuitenkin yleensä vähemmän, kun noita K-1-kilpailuja on ainakin amatööreille täällä päin toistakseksi melko harvassa, jos ollenkaan.

   Notkeus paranee potkimalla. Vielä jos jaksaa vähän venytellä, niin pikkuhiljaa ne potkut alkavat nousemaan korkeammalle ihan itsestään - toki toisilla paljon nopeammin kuin toisilla. Eikä tarvitse repiä, sen kuin potkii korkeimmat rääppäisyt sille korkeudelle kuin ne suht mukavasti menevät, ja vähitellen parannusta tapahtuu. Eikä varmasti naureta. Suurin osa suomalaisista on yhtä kankeita kuin sinäkin. Kontaktilajeissa on muutenkin havaintojeni mukaan keskimäärin paljon rennompi meininki kuin itämaisissa pukulajeissa, koska kontaktia käytettäessä ja säädettäessä treeniparille sopivaksi, mukana täytyy olla molemminpuolista luottamusta. Toki joskus voi joutua treenaamaan jonkin ongelmatapauksen kanssa, mutta useimmat eivät treenikaverilleen halua ongelmia aiheuttaa, koska he haluvat varmistaa sparrikaveriensa käymisen jatkossakin.

   Kikkapotkuja tuskin juuri tehdään kummassakaan, vaikka ne vyökoeohjelmaan periaatteessa kuuluvatkin potkunyrkkeilyssä.

   Potkunyrkkeilyssä täytyy osassa seuroja käyttää treenatessa vyötä, sekä sellaista kimaltelevaa satiinipukua. (vika oli vitsi, satiinipuvun käyttö on nykyisin vapaaehtoista)

   Käy katsomassa molempia treenejä, vaikka useammassa seurassa, ja katso kumpi näyttää hauskemmalta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   152
   2472
  2. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   78
   1839
  3. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   12
   1667
  4. Liikenne onnettomuus

   Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
   Orimattila
   95
   1545
  5. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   92
   1394
  6. Kuka jäi auton alle

   Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
   Kuortane
   9
   1314
  7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

   kaivattusi kanssa?
   Ikävä
   63
   1138
  8. Oli kyl kunnon reissu

   Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
   Kuhmo
   12
   1044
  9. Vähän pelottaa

   Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
   Ikävä
   45
   1004
  10. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   112
   986
  Aihe