kulkuri 30

vilhot.

No sitten Kulkuri 30:nen huonoja puolia pitäsi kuulla.Nettiveneessä olis parikin mitkä kiinnostaa

10

11178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entinen omistaja

      vene liikkuu kevysti kapean rungon avusta. Varjopuoli on että vene on herkkä kallistumaan siirtyessään venessä. Toinen varjopuoli on että viistoinen takatuuli tekee venestä epävakaan ruoria saa veivata koko ajan että vene pysyy suorassa,muuten vene keinuu kun keinutuoli.

      • Kulkuri 30 Cabin

        Tuo kallistelu on se ikävä ominaisuus, 12 solmua ja 45Kg koirakun tekeen kierroksen niin ruoria saa kyllä vääntää. Mut ajaa 8-9 solmua niin menee rauhallisesti tai sitten reilusti yli 16 solmua. Veneellä oltu avomerellä kumminkin yli 20m/s tuulessa ja ei mitään hätää, akka piippaa 16m/s ja koiran piippirajaa ei ole löytynyt. Sekoita pari säkkiä hiekkapuhallushiekkaa hartsiin ja vala köliin sillä lisää painoa niin sekin rauhoittaa kivasti menoa. Teleflex ohjaus laidanyli ja kunnon hydrauliohjaus niin ladasta tulee mersu.

        Aikansa klassikko se on vaikka olikin aluksi suunniteltu lohenkalastajille avoveneeksi ja nyt kärsii hieman lisätystä yläpainosta.

        Tämmöinen tapaus http://koti.mbnet.fi/eklu/Kuvat/SindbadII.jpg ja voisin sen vaikka myydä koska nyt olis tarve ns. yhteysveneeseen mökkikäyttöön, aito merimoottori Perkinssin kutonen ja kaikki mahdolliset lisävarusteet (ei tutkaa)


      • Seam

        Höh, ei se vene mitenkään EPÄVAKAAKSI muutu sillä takaviisto tuulella, se rullaa ja se kuuluu ko mallisten veneiden ominaisuuksiin, se elää aallokon mukana... ruoria tosiaan joutuu kääntelemään mutta sitä taas kutsutaan veneen ajamiseksi =)
        Samoin keinuminen kuuluu ko venemallien ominaisuuksiin ja jos ei keinuis niin ei olis niin merikelpoinen... Jos olisi vaan eikä "eläis" aallokon mukana niin vattentaattihan se sieltä laidan yli tulisi =)


      • wuffen
        Seam kirjoitti:

        Höh, ei se vene mitenkään EPÄVAKAAKSI muutu sillä takaviisto tuulella, se rullaa ja se kuuluu ko mallisten veneiden ominaisuuksiin, se elää aallokon mukana... ruoria tosiaan joutuu kääntelemään mutta sitä taas kutsutaan veneen ajamiseksi =)
        Samoin keinuminen kuuluu ko venemallien ominaisuuksiin ja jos ei keinuis niin ei olis niin merikelpoinen... Jos olisi vaan eikä "eläis" aallokon mukana niin vattentaattihan se sieltä laidan yli tulisi =)

        Ei keinuminen mitään merikelpoisuutta tuo eikä vie. Esim. Fiskari25:set ja Whitelinet on erittäin vakaita paikallaan ja rullaavat hyvin vaimeasti ajossa, ja ovat erittäin kelikelpoisia, kuten myös Kulkurit.

        Kulkurin runko on alunperin verkkokalastajalle edullinen -> laita kallistuu lähemmäs veden pintaa verkkoa nostaessa. Tätä ominaisuutta ei vaan huvikseen veneilevä tarvi. Rullaus on runkomuodon ominaisuus, toiset rullaa enemmän ja toiset vähemmän, mutta ei sitä kukaan varsinaisesti kaipaa. Eikä Kulkuri taida olla kummiskaan sieltä pahimmasta päästä.... tietääkseni.


      • 112

        Voimme lukea että 2 psaarelaismiestä on hukassa ja vene Kulkuri 30 on upponut kun kivi.


    • lohenkalastaja

      jo,kyllä toi kulkuri menee sisäsaaristossa vaikka tuulee 15-20m/s,mutta älä lähe avomerelle kun tuulee kovin,olen ollut siimalla suomenlahdella syyksyllä kulkurilla,kyllä pitää sanoa että äitiä tuli ikävä.oli pari kertaa kyljellä,vaikka tuuli oli vaan noin 11m/s ja lokakuu.En suosittelen venettä kenellekkään,vaikka monet kehuu kulkuri 30!Tiedän mistä puhun vene on vaarallinen!!!

    • U6200

      Olin Kulkuri 30T:n onnellinen omistaja yhteensä kuusi vuotta jonka aikana tuli ajeltua n. 2000 tuntia erilaisissa olosuhteissa Suomen ja Eestin saaristoissa ja avomerelläkin kaikissa olosuhteissa, kertaakaan ei pelottanut, kunhan piti tolkun mukana.Kalastin myöskin verkoilla ja joskus myös siimalla. Vene oli mitä parhain valinta ns. jokapaikan höyläksi, mutta siimahommiin siitä ei ole, on turhan pieni ja kiikkerä eikä kestä laidoilla roikkumista keleissä, sitäpaitsi valuma-aukot ovat mitättömän pienet jos sattuu vettä tulemaan sisään. Ko. paatti oli varustettu 77 Perkinssillä, joka kyllä riitti, mutta oli välillä turhan nuhainen. Potkurin valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Aikani tastailtuani päädyin 4-lapaiseen Teingbridgen pronssipotkuriin, nousuja en enää muista. 4-lapaisella runkoäänet pienenivät ja pito oli järisyttävä, vaati myöhemmin Scatran asennuksen.
      Kulkureita ei kyllä tahdo paljoakaan käytettyjen markkinoilla liikkua, taitavat omistajat pitää kiinni kynsin ja hampain. Sittemmin hurahdin purjehtijaksi.

      • Anonyymi

        Kyllä niitä löytyy aina myytävissä


    • morjes.Tarvis saada sen salty dog kulkurin rakentajan yhteystiedot,Soittelin veneestä keväällä kun oli myynnissä mutta olen unohtanut numeron

    • Anonyymi

      samanlaisia itsekin katselen. tuleeko mieleen samassa hintaluokassa kilpailijoita?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8158
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      43
      4622
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      20
      2137
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1815
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1726
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1643
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe