Kävelyrefleksi edelleen!!

Apua!!!!

Poika kohta 5kk ja kävelyheijaste edelleen. Poika on hyvin liikkuvainen ja vaikuttaa kaikin puolin normaalilta mutta mitä se meinaa jos ei kävelyheijaste häviä?????
Kun en taaskaan saanu kysytyksi neuvolassa(unehtui, on aina niin paljon kaikkea).
Täti tuumasi vaan että "tuleehan sieltä se seisominenkin", ja että noin puolen vuoden ikään mennessä pitäisi hävitä sen kävelyn??
Eli siis tuleeko tuo seisominen tilalle?
Eli mitä meinaa jos kävelee sittenkin?

5

7739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ............

      kävelyheijaste häviää joskus kolmen kuukauden paikkeilla jo ja tilalle tulee tosiaan ihan askeltamista, eli vauva harjoittelee jo. Sama oli meillä. Meidän poika nyt 7kk, ei vielä ryömi tai konttaa (istuu kyllä) ja seisoo kuitenkin esim sohvapöydästä tukea ottaen jo pitkiäkin aikoja... Vauvat harjoittelevat kävelemistä askeltaen vaikkeivat vielä pitkään pystyisikään itseään kannattamaan, mutta "askelkuviot" saattavat olla hyvinkin hallussa. Samoin jo 5-kuukautiset usein harjoittavat jalkojensa lihaksia hyppimällä sylissä tai hyppykiikussa...

      • alkup.

        Ihanaa kuulla.. ;) Thank's.


      • joku kertoa
        alkup. kirjoitti:

        Ihanaa kuulla.. ;) Thank's.

        että mitä nää heijasteet on? :o Kun kaikki niistä puhuu, eikä meillä ole neuvolassa katsottu ikinä mitään heijasteita! Ja tyttö kuitenkin jo 8kk. Olen sitä ihmetellytkin..


      • ............
        joku kertoa kirjoitti:

        että mitä nää heijasteet on? :o Kun kaikki niistä puhuu, eikä meillä ole neuvolassa katsottu ikinä mitään heijasteita! Ja tyttö kuitenkin jo 8kk. Olen sitä ihmetellytkin..

        heijasteet ovat vastasyntyneillä ja pikkuvauvoilla ilmenevia refleksejä/reaktioita, jotka viittaavat tuleviin valmiuksiin fyysisesti (viitteitä myös ns.apinanajoista).
        Neuvolassa toki aluksi tarkastetaan, että nämä heijasteet löytyvät ja myös, että ne ajan kanssa häviävät. Merkki heijasteiden puutteesta tai niiden pitkästä kestosta saattaavat viitata eriasteisiin kehityshäiriöihin tai jopa kehitysvammaisuuteen, joten ne kyllä tarkastetaan. Mitään ihmeellisempiä temppuja ei neuvolassa tähän juurikaan tarvita ja heijasteet on tarkastettu muutamassa sekunnissa, joten ehkä kaikki neuvolatädit eivät mitään tästä erikseen edes mainitse jos kaikki on niin kuin pitääkin.

        Heijasteita on esim se, että vauva hamuaa rintaa jos hänen poskeaan kevyesti kosketaan(tämä varmistaa, että osaa imeä maitoa). Nieleminen on myös vastasyntyneillä refleksi joka takaa sen että vauva saa ravintoa.
        Myös se, että vauva vaistomaisesti laittaa kätensä nyrkkiin kun sitä kosketaan tai tarttuu käteensä laitettavaan esineeseen, on heijaste. Myöhemmin tämä heijaste häviää ja vauva tahdonalaisesti laittaa halutessaan käden nyrkkiin ja tarttuu esineisiin kun haluaa.
        Askeltamisheijaste löytyy myös, eli kun vauvan jalkapohjat koskettavat lattiaan tai pöytään vauvaa nostettaessa, alkaa vauva vaistomaisesti askeltaa, eli kävelemisliikkeet ovat valmiustilassa. Tämä häviää joskus parin-kolmen kuun sisällä ja myöhemmin vauva alkaa itse tahdonalaisesti harjoitella hyppimistä ja kävelemistä.
        Myös vauva osaa hieman ryömiä heti syntymänsä jälkeen, toiset vauvat osaavat itse hakeutua rinnalle kun syntymän jälkeen vauva nostetaan vatsan päälle!
        Moron-heijaste on se, että kun vauvaa nostetaan hieman selällään ollessa käsistä ja päästetään äkisti irti(noin sentin korkeudelta ettei satu), niin vauva vaistomaisesti levittää kätensä sivuille ja usein myös jalkansa. Sama tapahtuu kun pikkuvauva esimerkiksi säikähtää. Tämä ilmeisesti viittaa siihen, että vauva luulee putoavansa ja yrittää tarttua pelastuakseen johonkin kiinni. Tämän heijasteen tulisi samoin normaalissa kehityksessä kadota. Säikähtäessään vauva saattaa myöhemminkin tehdä näin. Usein kehitysvammaisilla(myös aikuisilla) tämä heijaste jää päälle, ja siksi tätä ehkä eniten tarkastellaan.

        Olikohan niitä muita? Korjatkaa joku paremmin tietävä, jos annoin väärää tietoa tai jotain unohtui...


    • Anonyymi

      Eroaako tuo askellusheijaste mitenkään tietoisesta kävelystä? Vai viittaako askellus kainaloista pidettäessä aina heijasteeseen ja tasajaloin seisominen tietoiseen toimintaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe