Kävelyrefleksi edelleen!!

Apua!!!!

Poika kohta 5kk ja kävelyheijaste edelleen. Poika on hyvin liikkuvainen ja vaikuttaa kaikin puolin normaalilta mutta mitä se meinaa jos ei kävelyheijaste häviä?????
Kun en taaskaan saanu kysytyksi neuvolassa(unehtui, on aina niin paljon kaikkea).
Täti tuumasi vaan että "tuleehan sieltä se seisominenkin", ja että noin puolen vuoden ikään mennessä pitäisi hävitä sen kävelyn??
Eli siis tuleeko tuo seisominen tilalle?
Eli mitä meinaa jos kävelee sittenkin?

5

4476

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ............

   kävelyheijaste häviää joskus kolmen kuukauden paikkeilla jo ja tilalle tulee tosiaan ihan askeltamista, eli vauva harjoittelee jo. Sama oli meillä. Meidän poika nyt 7kk, ei vielä ryömi tai konttaa (istuu kyllä) ja seisoo kuitenkin esim sohvapöydästä tukea ottaen jo pitkiäkin aikoja... Vauvat harjoittelevat kävelemistä askeltaen vaikkeivat vielä pitkään pystyisikään itseään kannattamaan, mutta "askelkuviot" saattavat olla hyvinkin hallussa. Samoin jo 5-kuukautiset usein harjoittavat jalkojensa lihaksia hyppimällä sylissä tai hyppykiikussa...

   • alkup.

    Ihanaa kuulla.. ;) Thank's.


   • joku kertoa
    alkup. kirjoitti:

    Ihanaa kuulla.. ;) Thank's.

    että mitä nää heijasteet on? :o Kun kaikki niistä puhuu, eikä meillä ole neuvolassa katsottu ikinä mitään heijasteita! Ja tyttö kuitenkin jo 8kk. Olen sitä ihmetellytkin..


   • ............
    joku kertoa kirjoitti:

    että mitä nää heijasteet on? :o Kun kaikki niistä puhuu, eikä meillä ole neuvolassa katsottu ikinä mitään heijasteita! Ja tyttö kuitenkin jo 8kk. Olen sitä ihmetellytkin..

    heijasteet ovat vastasyntyneillä ja pikkuvauvoilla ilmenevia refleksejä/reaktioita, jotka viittaavat tuleviin valmiuksiin fyysisesti (viitteitä myös ns.apinanajoista).
    Neuvolassa toki aluksi tarkastetaan, että nämä heijasteet löytyvät ja myös, että ne ajan kanssa häviävät. Merkki heijasteiden puutteesta tai niiden pitkästä kestosta saattaavat viitata eriasteisiin kehityshäiriöihin tai jopa kehitysvammaisuuteen, joten ne kyllä tarkastetaan. Mitään ihmeellisempiä temppuja ei neuvolassa tähän juurikaan tarvita ja heijasteet on tarkastettu muutamassa sekunnissa, joten ehkä kaikki neuvolatädit eivät mitään tästä erikseen edes mainitse jos kaikki on niin kuin pitääkin.

    Heijasteita on esim se, että vauva hamuaa rintaa jos hänen poskeaan kevyesti kosketaan(tämä varmistaa, että osaa imeä maitoa). Nieleminen on myös vastasyntyneillä refleksi joka takaa sen että vauva saa ravintoa.
    Myös se, että vauva vaistomaisesti laittaa kätensä nyrkkiin kun sitä kosketaan tai tarttuu käteensä laitettavaan esineeseen, on heijaste. Myöhemmin tämä heijaste häviää ja vauva tahdonalaisesti laittaa halutessaan käden nyrkkiin ja tarttuu esineisiin kun haluaa.
    Askeltamisheijaste löytyy myös, eli kun vauvan jalkapohjat koskettavat lattiaan tai pöytään vauvaa nostettaessa, alkaa vauva vaistomaisesti askeltaa, eli kävelemisliikkeet ovat valmiustilassa. Tämä häviää joskus parin-kolmen kuun sisällä ja myöhemmin vauva alkaa itse tahdonalaisesti harjoitella hyppimistä ja kävelemistä.
    Myös vauva osaa hieman ryömiä heti syntymänsä jälkeen, toiset vauvat osaavat itse hakeutua rinnalle kun syntymän jälkeen vauva nostetaan vatsan päälle!
    Moron-heijaste on se, että kun vauvaa nostetaan hieman selällään ollessa käsistä ja päästetään äkisti irti(noin sentin korkeudelta ettei satu), niin vauva vaistomaisesti levittää kätensä sivuille ja usein myös jalkansa. Sama tapahtuu kun pikkuvauva esimerkiksi säikähtää. Tämä ilmeisesti viittaa siihen, että vauva luulee putoavansa ja yrittää tarttua pelastuakseen johonkin kiinni. Tämän heijasteen tulisi samoin normaalissa kehityksessä kadota. Säikähtäessään vauva saattaa myöhemminkin tehdä näin. Usein kehitysvammaisilla(myös aikuisilla) tämä heijaste jää päälle, ja siksi tätä ehkä eniten tarkastellaan.

    Olikohan niitä muita? Korjatkaa joku paremmin tietävä, jos annoin väärää tietoa tai jotain unohtui...


  • Anonyymi

   Eroaako tuo askellusheijaste mitenkään tietoisesta kävelystä? Vai viittaako askellus kainaloista pidettäessä aina heijasteeseen ja tasajaloin seisominen tietoiseen toimintaan?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu lupailee kertovansa faktaa!

   Hannu oli ilmeisesti tyytymätön eksänsä Martinan antamaan haastatteluun Me Naisissa ja avautui puoliltaöin stoorissaan. Kuvassa Rambo pentu ja tekstiä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   419
   7049
  2. Sanna Ukkola: " Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina. Mitä ihmettä?"

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17b3d7-cced-47fe-8c55-858ccb9e24dc Suomi on järjetön maa.
   Maailman menoa
   716
   6141
  3. Rita ja Aki Manninen päästävät "köyhät" ökykotiinsa: Hulppeat terassit, saunaosasto, uima-allas...

   Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen päästävät kamerat kotiinsa Rikkaat ja rahattomat tv-sarjassa. Ja kyllä heillä onkin totta tosiaan hulppeat tilat..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   4039
  4. PIKKARAMBO LUE TÄMÄ!

   Nyt kun Martina on tehnyt ikävän tempun, ja eronne jälkeen antanut haastattelun Menaiset lehteen, jossa on kertonut yksityisiä asioita suhteestanne, t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   1410
  5. Voi ei! Antti Tuisku jakoi tukkakuvan - Sai huolestuneen viestin ulkomuodostaan: "Elä nyt laihu..."

   Tuisku on ehkä Suomen kovakuntoisin poppari. Mitä mieltä olet fanin palautteesta, onko aihetta huoleen? Tukka ainakin on mintissä... https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   8
   941
  6. Voi kun Hannu niin ikävöi Martina omassa instas.

   Hannu on ihana ja rehellinen ja kertoo ikävästä, et itkeä pitää ja surra kun on äkkiä matto vedetty alta pois..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   913
  7. Anna mulle vielä mahdollisuus

   En osannut toimia kun rauta oli kuumaa :( Jos ne jutut oli ees mulle osoitettu Mä haluan sut
   Ikävä
   58
   819
  8. Tajuatko sä yhtään

   miten lämpimiä, suuria, valtavia, polttavia mun tunteet sua (miestä) kohtaan on?
   Ikävä
   53
   729
  9. YLE: Enää lyhyt aika ja sitten tulee runtua paperiliittolaisille

   https://yle.fi/uutiset/3-12290135 ” – Meidän on pakko löytää säästöjä, kun Suomessa aiheutetaan lakolla jopa pysyviä vahinkoja. Siinä joudutaan iso k
   Kuusankoski
   72
   715
  Aihe