norjanangervo

uusia taimia

Tilasin anttilasta norjanangervon aitataimia tänne pohjois-suomeen rovaniemen korkeudelle. Onko kokemuksia miten ne täällä lähtevät kasvamaan? Laiton ne vaan uuteen maahan ja kanankakkaa ravinteeksi - riittääkö? Pitäisiköhän ne leikata heti lyhyeksi vai annanko olla tän kesä ihan leikkaamatta?

3

1210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mapee

      Norjanangervoa nyt ei ole tapana leikata kovin helpolla sillä kasvihan kukkii edellisen vuoden versoillaan.

      Periaatehan taitaa olla, että lähellä kasvatetut taimet kasvaa aina parhaiten, mutta onpa tuo hollanti ja tanska kaukana eteläsuomenkin pihoista ja hyvin kasvaa..

      Paras suoja talvea vastaan on että kasvit jurtuvat hyvin kesän mittaan ja syksyllä hyvissä ajoin syyslannoitus jotta saavat talvea vasten kaiken edun puolelleen.

    • angervoaada

      kasvuvyöhyke menee just siinä Rovaniemen rajoilla, mutta tärkeintä on millaiseen maaperään angervosi olet istuttanut.Jos se on hiekkaperäistä (tai moreenia) se varmasti (?) menestyy, koska kasveille pahinta on jos maaperään jää vesi seisomaan esim. savimaa ja jäädyttää juuret talvella.

      Tee lenkki lähialueellesi ja katso missä naapurien angervot viihtyvät, niin se jo antaa osviittaa miten omasi pärjäävät.

      Angervo kannattaa leikata istutusvaiheessa, koska ne käyttävät voimansa juurtumiseen ja saat ne sitten mukavasti vahvoiksi talvea vasten.

      Norjanangervo vaatii alasleikkauksen n. viiden-kuuden vuoden välein. Katsot vain sen tyveä ja sisustaa miten kaljuja ne ovat ja naps vaan alas.Esim. anoppilassa Kainuussa angervot on pakko leikata kokonaan alas, jotta ne näyttäisivät vihreiltä ja tuoreilta koska ne viihtyvät hyvin anoppilan pihalla.

      Angervon kukinta on näyttävä, mutta sekin ominaisuus laantuu jos pensaasta ei karsita vanhoja oksia (tai alasleikata).

      Angervo ei periaatteessa kaipaa lannoitusta, koska se on ravinneköyhän maaperän kasvi ja suosittu esim. parkkialueiden reunoissa ja liikenteenjakajissa. Eihän niitä kukaan vaivaudu lannoittamaan, joten älä tuhlaa hyvää kanankakkaa enää enempää :) Yleensäkin lannoituksen suhteen kannattaa olla mieluummin kitsas kuin antelias olipa mikä kasvi tahansa.

    • odottelen

      Kiitos teille vastauksista. Taidan antaa olla niiden nyt sitten rauhassa, juurtuminen on alkanut kyllä kun vihertävät jo hiukan - nyt sitten olikin sade niin saivat kunnon kastelun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      3016
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2761
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe