Vilja-allergia oireet???

p-ulla

Minkälaisia oireita on vilja-allergiassa, itsellä todettu maito-allergia ikää 37v. Oireita itselläni kielen kirvelyä, kutina ja punoitusta kaulalla, korvien kutinaa ja leukaperät kutiaa, laihtuminen, kauheat ilmavaivat, vatsakivut, ripuli, etova olo ruoan jälkeen, maidottomalla ruokavaliolla oltu n. 3kk, verikokeita otettiin n. kuukausi sitten ja vieläkin oli kuulemma allergiavasta-aineet koholla, eli voiko olla joku muu allergia vai vieläkö veressä maidon vasta-aineet koholla vaikka ollut maidottomalla ruokavaliolla, vatsatähystys edessä, tein keliakiatestin kotona miinusta näytti, eniten huolestuttaa tuo laihtuminen.

6

3346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tainuli

      Kokeile. Ei viljoja, sokeria, tärkkelystä.
      Syö vihanneksia ja lihaa, kalaa. Jos diagnosi oikea helpotusta tulee muutamassa päivässä. Sama jottu maidossa.

    • jestrandberg

      colostrum on auttanut monia ! =)
      www.kauneudenaakkoset.palvelee.fi

    • anskutin_89

      Asiallinen vastaus voi täällä olla kiven alla. Mutta asiaan. Vilja-allergia voi oireilla juuri noin, oireistosi on lähellä omaani vaikkei ihan sama mutta yksilöitä ollaan. Keliakiakin mahdollinen tai sitten jotain ihan muuta. Älä jätä viljoja pois ennen tähystystä, ettei mene tulos sekaisin siitä.

    • Jos epäilet keliakiaa ja odottelet esim puoli vuotta vehnää syömällä jotain suolitutkimusta jossa koetetaan nähdä vehnän aiheuttama selkeämpi vaurio, voit riskeerata jo henkesi, sillä aikuisen keliaakikon pahenemisvaihe on joskus suunnattoman nopea eikä mikään byrokratia ehdi pelastaa sitten kun alamäki on alkanut. Tällaista on tapahtunut.

      Et hyödy siitä, että vahingoitat suoltasi viljalla sen takia että hyvä vauriokuva endoskopiassa näkyisi,ja sitten vasta saisit käskyn noudattaa loppuikäsi viljatonta dieettiä, jos olet jo niin huonoon kuntoon mennyt että loppuikä on kyseenalainen.

      Jos suolinukan kärjet ovat rikki, ihminen ei pysty hajoittamaan laktoosia, koska laktaasientsyymi on suolinukan kärjessä.

      Siis kukaan keliaakikko ei siedä maitoa niin kauan kuin suolinukka on rikki. Kun suolinukka alkaa palata gluteenittomalla dieetillä, alkaa hieman laktaasin pilkkomiskykyä palata, ja hyvän eliminaatiodieetin pitävä voi myöhemmin käyttää maitoa pieniä määriä.

      (Mutta jos sinulla on todettu ilmeisesti IgE välitteinen allergia maitoproteiinille, niin se kyllä on maitoproteiiniallergiaa, ainakin)

      On olemassa myös IgE välitteistä allergiaa vehnälle ja viljalle, ja sellaisessa on hyvin allerginen viljalle eikä kyse ole geneettisestä keliakiasta, joka herättää IgA ja IgG-ryhmien vasta-aineita, jos on vielä tarpeeksi imusolutoimintaa eikä anergiaa vielä ole tapahtunut.

      Kelikiassa koko keho on "keliakiassa", sillä kaikissa soluissa on geenissä "keliakiageenit". siksi on ihokeliakiaa, neurokeliakiaa, keliakiadementiaa, keliakia psykoosia, keliakia depressiota, keliakiaödemaa, keliakialymfoomaa, lihaskeliakiaa- josta kaikesta välttyy, kun ei syö genominsa toxiinia, peptidijoukkoa, jota genomi ei osaa käsitellä muuta kuin aivolla:

      Järkiperäisesti ihminen välttää toxiiniaan ja superantigeeniaan. Ja voi mitä parhaimmin, siis ikäänkuin keliakiaa ei olisi, koska keliakia tautina muodostuu vain silloin, kun keho joutuu konfrontoimaan ikuisen toxiininsa kanssa.

      Keliakiaa ei ole olemass maissa, jossa ei ole vehnän rukiin, ohran ja kauran (liika) käyttöä.

      Jos sinulla on suvussa yksikin keliaakikko tai ihokeliaakikko tai aiemmassa suvussa paljon vatsatauteihin kuolleita, on mahdollista että sinulla on myös lisänä keliakia. Se on tavallinen Suomessa. Ei ole tarpeeksi erikoislääkäreitä, jotta joka ainoan vaivaisen suoli ehdittäisiin tähystää. Keliakian diagnosointiin koetetaan löytää uusia malleja kautta maailman.

      Mutta sinun omassa vallassasi on käyttää esim 3 kk keliakiadieettiä, jotta voit havaita 1) pysähtyikö painonlasku siihen , 2) vähenikö vaivat olennaisesti ja 3) tunnetko itsesi onnellisemmaksi, kun ruokasi on vähemmän vaivoja aiheuttavaa.

      IBS- dieetti( Irritabile Bowel Syndrome) perustuu tällaiseen kokeelliseen havaintoon ja on myös gluteenitonta, laktoositonta, maidotonta alkuvaiheissaan.Dietistit osaavat antaa tarkemmat neuvot siitä.

      KETÄÄN lääkäriä ei haittaa, jos joku ihminen voi paremmin. Kukaan lääkäri ei ole kovin onnellinen jos joku vahingoittaa lisää suoltaan saaden niin selviä vaurioita aikaan, että joka lääkärikin ne näkee ja TEHO, eikä vain harvat spesialistit.

      Se että sinä käytät keliakiadieettiä vähentämään vaivojasi ja jos onnistut, se ei tuota sinulle mitään ekonomista etua siitä jos lääkäri on onnistunut näkemään vaurioita ,
      mutta olet ainakin itse elämässä tätä elämää parempikuntoisena ja pystyt työhön paremin ilman vaivoja ja terveytesi antaa sinulle myös ekonomista korvausta löytämästäsi individuellista eliminaatiodieetistä.

      • Nimetön

        "Se että sinä käytät keliakiadieettiä vähentämään vaivojasi ja jos onnistut, se ei tuota sinulle mitään ekonomista etua siitä jos lääkäri on onnistunut näkemään vaurioita..."
        Kelan ruokavaliokorvausta varten tarvitaan suolitähystyksessä nähty suoinukan vaurio.


      • mitä?

        "Siis kukaan keliaakikko ei siedä maitoa niin kauan kuin suolinukka on rikki."
        Hirveetä bullshittiä. Mulla todettiin keliakia vuonna 2000. Ennen sitä ei mitään oireita. Ei edes maitotuotteista.
        Joten älä yleistä. Kiitos.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1914
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1756
    7. 124
      1722
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe