Sunny Beach kesäkuu 2008,matkakokemuksia:

:) :) :)

Bulgarialaiset ovat Todella ystävällisiä. Kerjäläisiä näkyi kaksi Sunny Beachilla ja yksi Nessebarissa. Miltei joka myyjä osasi jonkun sanan suomea, ja englanninkieli oli heilläkin aika ontuvaa joten hyvin kehtasi itsekin jonku sanan sönköttää. Varkaita ei näkynyt, mutta kuulimme kyllä että eräs suomalainen oli ryöstetty edellisellä viikolla.

Sunny Beach on turistikylä. Joka puolella vain hotelleja, ravintoloita, baareja, pieniä ruokakauppoja, minigolf-ratoja, pomppulinnoja, matkamuistokojuja,tatuointipaikkoja, muotokuvamaalareita, ruokakojuja... Mutta ihanan rentouttavaa kuitenkin: uimista lämpöä, aurinkoa, syömistä... ja nuoriso tietenkin biletti yöt.

Vatsatautia ei kukaan seurueesta saanut, varalta söimme maitohappobakteereita ja käsidesi kulki mukana ravintoloihin. Jäätelöitä syötiin, mutta vain pakastealtaan tehdaspakattuja. Jäätelökojujen jäätekövuoret olivat kyllä Todella houkuttelevan näköisiä... salaatteja emme syöneet. Jääpaloja oli joskus juomissa. Vesi ostettiin kaupasta. Kannattaa ostaa hotelliin iso vesipullo (7l), on halvempaa ja säästyy jatkuvalta pikkupullojen ostolta. Täyttää sitten siitä.

Lounaaksi ostimme usein pitsaslaissit,2-3 levaa. Kanakebab oli myös hyvää 4-6 levaa. Iltaisin ostettiin muutaman kerran pancake:sit, eli aikalailla tavallisen lätyn näköinen :). Täytteeksi sai suolaista tai esim hunajaa, suklaata. Hinta n.2,5levaa. Näitä kojuja oli joka paikassa.
Erittäin hyviä ruokapaikkoja olivat Mamacita`s, Djanni`s ja Bombay Grill (intialaista, kalliimpi ravintola).

Nessebar ei meitä ihmeemmin säväyttänyt. Mutta kannattaa kuitenkin käydä. Taksikyyti sinne oli 20 levaa ja paikallisbussilla 1 leva/lärvi. Matkamuistokojuja oli sielläkin vieri vieressä, mutta tarjonta vähän erilaista kuin Sunny Beachilla. Kaupan oli esim erilaisia simpukankuoria, meritähtiä, taskurapuja(4levaa) ja merihevosia(1leva). "Mummot" myi näitä koreista paljon halvemmalla kuin hienommat putiikit.

Kelloja ei kannata ostaa. Lapselle ostettiin 8 levan rannekello ja remmi oli jo illalla rikki. Mies osti 90 levan hienon kellon ja muutaman päivän jälkeen huomattiin että se jätättää.. Ei kun myyjälle valittamaan ja uusi tilalle. Nyt saa jännätä kuinka tämä toimii (ollaan jo Suomessa). Ei siis kannata, se eka kellokin meni varmasti taas myyntiin.

Myynnissä oli paljon piraattikamaa, upeita laukkuja ja lompakoita :). Vaatetta jos ostaa, kaikki kannattaa kokeilla, koot ovat tosi pieniä. Minä esimerkiksi käytän yleensä kokoa M tai L, nyt ostin puseroita jossa koko XXL. Ihan hyvälaatuisia löytyy.

Vesipuisto Aqua Parkissa kannatta käydä. Siellä on puuhaa pienille ja aikuisille. Suurin osa hurjista liukumäistä olikin tarkoitettu aikuisille ja yli 130cm lapsille. Alue on iso ja monenlaista veteen liittyvää löytyy. Alueelle oli ilmainen pikkubussi-kuljetus, kuljettajalle voi jättää tippiä. Kaduilla jaetaan mainoksia joista löytyy paikat joihin autoon voi nousta. Sama bussi tuo aina samaan paikkaan takaisin. Itse vesipuisto oli aika kallis, 30 levaa aikuiselta. Paikasta löytyy tallelokerot, suihkut, veskit ja syöntipaikat. Ruoka vähän kalliimpaa kuin Sunny Beachilla.

Allaspyyhkeitä emme tuoneet Suomesta. Paikan päällä myytiin paljon kivoja pyyhkeitä, yleensä 10 levaa. Halvin uimapatja oli 6 levaa, kalliimpiakin vesileluja toki löytyy.

Mukavaa lomaa muillekin!

10

3734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jees,.,.

      täynnä rahanahneita ihmisiä kaikki pyörii rahan ympärillä leva sitä leva tätä ostaostaosta.. tarvii rantakatuu 100m kävellä nii oot jo nähny kaiken..

      baarit on tosi nättejä ja hyvä meno !

    • käynyt

      Kiitos sinulle asiallisesta matkakuvauksesta.
      Näitähän täällä kaivataan, vaikka joillekkin tämä näyttää olevan pelkkä provoilun areena.
      Matka vielä varaamatta....kuitenkin suunnitelmissa.

    • eeeee

      kivasta jutusta. näitä lisää toivoo heinäkuulla ekaa kertaa sb:lle menijä

    • 2.7.08

      Kiitos matkakertomuksestasi.
      Lähtö olisi 2.7... puolitoista viikkoa vielä pitäisi töissä kärvistellä. =(

      Hyvää juhannusta ja kesää.

      • juuri tulleena

        haluan muistuttaa välttäkää salatin syömistä se voi koitua kohtaloksi..itse olin neljä päivää pahassa mahataudissa eli iso osa lomasta meni hotellilla..varsinkin katu kojuissa salatit lojuvat lämpimässä koko päivän.. Matkaoppaassa luki että VOI juoda hana vettä en suosittele..siellä on kuitenkin eri bakteeri kanta kuin täällä suomessa!!!


      • ppppppppp
        juuri tulleena kirjoitti:

        haluan muistuttaa välttäkää salatin syömistä se voi koitua kohtaloksi..itse olin neljä päivää pahassa mahataudissa eli iso osa lomasta meni hotellilla..varsinkin katu kojuissa salatit lojuvat lämpimässä koko päivän.. Matkaoppaassa luki että VOI juoda hana vettä en suosittele..siellä on kuitenkin eri bakteeri kanta kuin täällä suomessa!!!

        19.6 palanneena...syötiin vain kanakebabia ja drinkeissä jääpaloja ja kolmatta päivää ripuli.


      • kiinni
        ppppppppp kirjoitti:

        19.6 palanneena...syötiin vain kanakebabia ja drinkeissä jääpaloja ja kolmatta päivää ripuli.

        Itse ollut 3 kertaa sb:lla, ei maitohappokuureja tai ylimääräistä käsien hinkkausta. Kertaakaan ei mitään vaikka kaikki juomat jäillä, jäätelöä kojuista, kanakebapia ja joka päivä salaattia (salaatit on loistavia!)

        Että silleen, ihmeellistä tää suomalainen ylivarovaisuus ja varautuneisuus. Miksi lähteä mihinkään jos pelkää jo valmiiks?


    • elokuu -08

      Kiitos asiallisesta matkakertomuksesta...Olemme lähdössä perheen kanssa (pojat 8 ja 11) SB:lle ensimmäistä kertaa elokuun 19.8 2vk. Odotamme matkaa jo innolla.Toivottavsti näitä asiallisia kertomuksia tulee lisää :o)

    • fiksua tekstiä

      Kerrankin mukavaa luettavaa. Juuri tällaisia tekstejä ihmiset etsivät näiltä palstoilta.

    • Msu

      Kiitos kirjoituksesta. Kelle vaan voi se mahavaiva tulla, ja aina joku haluaa nähdä nämä kirjoitukset itseään alentavana. Hymyt heille !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe