Luotollisesta Visasta

visainen kysymys :)

Visan käyttöraja ollessa esim. 1500 € ja lasku on juuri tuolle summalle. Jos nyt Visa muutetaan luotolliseksi ja tätä yhtä laskua sitten makselen minimilyhennyksen tilapäisen muutaman kk:n kestävän niukkuuden vuoksi, niin tarkoittaako se sitä:

a) voin käyttää visaa kuukausittain normaalisti käyttörajan 1500€ puitteissa ja maksaa sen sitten kuten tähänkin asti aina seuraavalla laskulla.
Eli vain tämä yksi 1500€ suuruinen aiempi Visa-lasku tavallaan 'roikkuu' luoton puolella minimilyhennyksenä?

b) vai tarkoittaako se sitä, etten voi kuukausittain visaa käyttääkään enää, kun tuo 1500€ on jo luotolla, vaan voi aina käyttää vain sen verran mitä sitä olen jo lyhentänyt. Eli siis käytännössä nyt alkuun en yhtään?

Toivon asiallista ja selventävää vastausta, en kommenttia siihen miksi joutuu luottoa yms käyttämään 'tappiin asti'.

Kiitos jos joku viitsii asiallisesti selventää ja ihan selkokielellä esimerkein varustettuna. Termistö kun on itselle ihan outoa ;)

3

537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En ole mikään Visa-virkailija, mutta ymmärtääkseni vaihtoehto b on oikea, jos luottoraja on 1500 euroa.

      Jos Visa-maksuaikakortin käyttöraja on 1500 euroa, sillä voi tehdä joka kuukausi 1500 euron ostokset, vaikka edellisen kuukauden ostokset ovat vielä maksamatta. Maksamattomia ostoksia voi siis olla yhteensä 3000 euron arvosta.

      Mutta jos luotollisen Visa-kortin luottoraja on 1500 euroa, siinä ei ole mitään kuukausikohtaista käyttörajaa, vaan ostoksia voi aina tehdä tuohon 1500 euron luottorajaan saakka. Jos koko luotto on käytetty, ostoksia voi tehdä vasta sitten kun luottoa on lyhennetty. (Luottoa voi lyhentää milloin tahansa. Siten kuukausiostosten määrä voi olla paljon suurempikin kuin 1500 euroa, jos maksaa lyhennyksiä monta kertaa kuukaudessa vapaaehtoisesti eikä jää odottamaan laskua.)

      Sampopankin korttiuudistuksen yhteydessä ymmärtääkseni siirryttiin luottorajan käyttöön siten, että uuden kortin luottoraja on kaksi kertaa niin suuri kuin vanhan kortin käyttöraja. Siinä tapauksessa uuden kortin luottoraja olisikin siis 3000 euroa, jos käyttöraja oli aiemmin 1500 euroa.

      • visaiseen kysymykseen

        ...

        "Visa luottokortti toimii silleen että kuluvan kuukauden ostot saa maksaa korottomana seuraavan kuukauden sovittuna eräpäivänä ja seuraavan kuukauden alussa on koko käyttöraja käytettävissä.Voit myös maksaa vain osan velasta eräpäivänä jolloin loppusumma siirtyy luotolle ja siitä menee korkoa ja luottolimiitti pienenee velan verran.
        Kuukausittainen käyttöraja on kokonaisuudessaan aina käytettävissä kalenterikuukauden alussa mutta luottorajaa on vain sovitun luottolimiitin verran.Jos luottolimiitti on kokonaan käytössä niin sen ylittävä osa sovittu lyhennys % on maksettava eräpäivänä.
        Eli Visa kortissa on maksuaika puoli jonka käyttöraja on erikseen sovittu ja luottolimiitti jonka maksimimäärä on myös erikseen sovittu.Nämä summat ei tarvitse olla yhtäsuuria.
        Käyttöraja voi olla esim 2000e ja luottolimiitti 4000e tms
        Wink

        Nordean Visassa näin""


        Elikä em vastaus viittaisi siihen että vaihtoehto a) olisi oikea ja käyttöraja säilyisi joka kk 1500€, vaikka taas erillinen luottoraja 1500€ olisikin jo kokonaan käytetty.

        Kenelläkään ihan fakta tietoa; omakohtaista tai ammatin puolesta...?


    • - satunnainen käyttäjä -

      Olen sopinut oman pankkini kanssa nuo realiteetit joiden puitteissa Visa kortin luotollisia ominaisuuksia saan käyttää.

      - Nämä ehdot ovat sovittu jo silloin joskus, joten summien koko saattaa hyvinkin vaihdella vuodesta toiseen kun nämä omat varallisuustietoni vaihtelevat vuosittaisen tulorajojeni/mme puitteissa.

      - vaikkapa olen sopinut kuukauden viimeisen päivän maksuksi tekemilleni ostoksista edellisen kuukauden aikana on ne kyllä kohdallamme maksettava seuraavan kuukauden viimeisenä pankkipäivänä ja emme ole sopineet mistään muista erillisistä järjestelyistä maksujemme myöhentämiselle tai muulle kun kerran tuo on ollut ihan sopivan tuntuinen järjestely.

      - koska olemme sopineet suoraveloituksesta niin vaikkapa koko edellisen kuukauden ostot lankeavat seuraavan kuukauden lopussa maksettavaksi.

      - eräissä valtioissa et edes voi asustaa hotellissa tai vaikkapa vuokrata autoa ilman todella arvostettua korttijärjestelmää ylläpitäviltä, joten olemme varmistaneet tuonkin Masterilla, joten tuplavarmistus takaa sen minkä oma pankkiryhmäsi puitteissa lienee se reaalisin arvio omasta maksukyvystäsi.

      - on hyvinkin ilmeistä, jos joidenkin maksutapahtumien puitteissa tulee väärinkäytöksiä niin siitä vain kopiot ostamistasi tuotteiden kassapäätteiden kuiteista, eli älä koskaan erehdy sellaiseen jossa korttisi viedään joihinkin takahuoneisiin mukamans laskutettavaksi kun pääte on juuri siellä takahuoneessa kun tuo nykyinen on rikki... joten jos maksamiselle luvataan visan tai masterin edut niin se on molemminpuolisen luottamisen takuuna kortin käyttöä taikka käyttörajojen puiteissa tahtuvaan luotonantoon perustuvaa perusluottamusta ja jos jokin taho niin juuri oma pankkiryhmäsi todella takaa oman asiakkaansa maksukyvyn kulloisellakin kerralla ja jos luoton määrän osoittamalle summalle ole pankissasi varoja, olisin hyvin kiinnostunut siitäkin, miten oman pankin kanssa tullee vastaisuudessa menetellä jos laskulle ei ole omalla tililläsi tarpeeksi varoja.

      - ihan vain hyvällä ystävyydellä annan neuvoja -

      on asioita joissa henkilö saattaa olla kokonaan suomen ulkopuolella jopa vuosia niin silti oman pankkisi kanssa voit sopia ihan melkein mistä tahansa asiasta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      320
      3751
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      270
      2155
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      109
      1505
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1373
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      93
      1358
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1227
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1208
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1048
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1044
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      924
    Aihe