kummilapsen siunaus

konfirmaatiossa

Kertokaa te tuon kokeneet mitä ja koska tapahtuu.
itselleni aivan uus juttu

16

10280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kummitäti..........

      Meillä oli just sunnuntaina rippijuhlat. Eli kummilapseni toi minulle leirin jälkeen kirjeen, jossa pyydettiin ottamaan vastaan tuo tehtävä. Ja juhlassa sitten käytiin ennen ehtoollista siunaamassa alttarilla kummilapsi. Eli pappi siunasi ja itse seisoin kummilapseni takana ja pidin kättä hänen päänsä päällä. Kirkossa oli kummeille edessä omat paikat varattuna ja ohjelma käytiin ennen messua läpi. Minusta todella kaunis tilaisuus. On vieläkin oikein hyvä mieli.

      • tarja 2

        mutta kukin voi istua kirkossa kyllä missä itse haluaa....pappi kertoo/pyytää milloin kummit nousevat alttarille


    • mapee

      Pappi kutsuu kummit siunaamaan nuorta alttarille ja sitten alkaa kilpajuoksu hyvistä paikoista.. Kaunis tapa ja ollut jo jonkin aikaa käytössä, mutta on jo jäämässä pois.

      Koska kirkosta eroaminen on niin yleistä niin moniss apaikoissa kummien siunaus on jäänyt pois jotta rippilapsi ei joudu siihen noloon tilanteeseen, että kukaan ei tule. Tokihan eroamisen lisäksi muitakin syitä on, mutta lopputulos on sama.

      • kyllä sai hammasta purra

        kun ei kukaan tullut. oli se noloa. ihanat kummini, ah, kuinka teitä rakastankaan.


      • mapee
        kyllä sai hammasta purra kirjoitti:

        kun ei kukaan tullut. oli se noloa. ihanat kummini, ah, kuinka teitä rakastankaan.

        Etkä siis ole ainoa laatuasi!

        Meillä viimeksi kummisetä oli taas varautunut siunaamiseen laittamalla mustan puvun ja kaikki rensselit vaikka päivä oli tulikuuma jo aamusta. Kaikilla muilla oli kevyempi juhlavaatetus koska jopa kirkoss aoli kuuma vaikka siellä on aina viileä. No, eipä oltu muistettu kertoa, että siunausta ei ole.. Että joskus näinkin?

        Tasoitukseksi kummitäti ei tullut kirkkoon vaan ainoastaan juhliin jollain mukasyyllä eli ei viitsinyt tai temppuili, en ottanut selvää..

        Joskushan noissa siunauksissa on niin kamalasti väkeä, että ei siellä tiedä kuka on kenen takia siellä ja onko kaikilla. Jos taas huonosti käy niin keskellä edessä on pari joille ei tule ketään ja muilla on eli asian huomaa oikein hienosti. Joskus joku muu sukulainen tai läheinen tajuaa paikata tilanteen nopsaan ja muistaakseni jossain jopa on sanottu jo valmiiksi "kummi tai muu läheinen tulee.."


      • Kummitäti.

        Meillä on ohjeistettu että siunaamaan tulisi nuoren kummi tai joku muu läheinen jo rippikoulun käynyt aikuinen. Siunaamaan tuleva voi olla pappa/ mummi / isä / äiti /täti/ tms. Ja jos nuorelle ei löydy tälläistä henkilöä niin hänen toivotaan ilmoittavan siitä ja silloin hän voi valita tehtävään omalla rippikoululeirillän olleista isosista läheisimmän. (Esim ryhmänsä isosen.)
        Toki on hienoa jos siunaamassa on nuoren kummi, silloin kummin tehtävä saa vielä yhden hienon lisä ja se voi osaltaan lähentää nuorta ja kummia.

        Ei siis kannata nähdä ongelmaa asiassa jossa sitä ei ole.
        Tärkeintä on viettää mukavaa juhlapäivää ei takertua pikkuseikkoihin.
        Siunattua konfirmaatiojuhlaa kaikille!


      • Tähdenlento

        Jos on kirkosta eronnut voiko sillon sylikummi tulla siunaamaan alttarille kummilapsen vai pitääkö olla sellainen kummi joka kuuluu kirkkoon?


      • En menisi sanomaan, että kummien siunaus olisi siirtymässä historian hämärään. Ainakin siinä seurakunnassa, missä minä olen töissä, siunaamaan voi tulla muukin kuin kummi (esim. isovanhempi, setä tai täti, sisarus tms., miksei jopa vanhempi kaveri). Sitä paitsi siunaajan kirkkoon kuulumista ei tarkisteta, enkä ainakaan minä näe kummin kirkosta eroa lähtökohtaisesti ongelmaksi. Jos eronnut kummi suhtautuu kovin negatiivisesti kirkkoon ja kristinuskoon, hän tuskin edes haluaa tulla siunaamaan.


      • peeveli paavali
        kyllä sai hammasta purra kirjoitti:

        kun ei kukaan tullut. oli se noloa. ihanat kummini, ah, kuinka teitä rakastankaan.

        jos kummisi eroaa kirkosta vaaditko häntä toimimaan vakaumustaan vastaan vain siksi että SINÄ haluat.


      • uskova
        peeveli paavali kirjoitti:

        jos kummisi eroaa kirkosta vaaditko häntä toimimaan vakaumustaan vastaan vain siksi että SINÄ haluat.

        Me jotka joskus kuuluimme kirkkoon, vanhemmat pakotti tai oikeastaan hiosti puhelimitse että meidän tulee mennä siunaamaan kummilasta konfirmaatio tilaanteessa. Me emme kyenneet menemään vakaumuksemme pohjalta siunaamaan ei-uskovaa nuorta, koska konfirmaatin tarkoitus on se että kummilapset ovat rippikoulun jälkeen sanomassa tuossa tilaisuudessa etttä haluavat seurata Jeesusta. Miksi mennä tällaiseen tilanteeseen jos totuus on jotain muuta? minä en tällaista feikkiä uskovana hyväksy sillä sitähän se on. Kummilapselle pidetään isot juhlat, jotta saa sitten lahjoja, ja useinmiten on ettei kummilapsi ole uskossa, vaan suurin syy on että saa lahjoja ja samana iltana jopa mennään juhlimaan, eikä ne ole kovin kristillisiä ne juhlimiset.


    • Vanha on kaunista

      Toden totta, itselläni oli konfirmaatiossa siunaamassa oma isoäitini ja hänen miesystävänsä, sillä välit minun ja kummieni välillä ovat katkenneet.

    • sus siunakkoon

      Mistä sitä kukaan tietää, onko se rippilapsen takana kättään päälläpitämässä oleva ihminen sen konfirmoitavan kummi vai ei. Ja mistä sitäkään kukaan tietää, onko se ihminen kirkon jäsen vai ei. Turha kysellä tyhmiä vai kuvitteleeko joku tosissaan, että siellä pappi alkaa tarkistelemaan ihmisten kirkkoon kuulumisia jostain kirkonkirjoistaan. Älytön ajatuskin.

      Jos minä olisin rippilapsen kummi, mutta myöhemmin eronnut kirkosta, kyllä minä kuitenkin menisin siunaamaan sen lapsen sinne altarille. Eihän kirkkoon kuulumattomuus sitä tarkoita, ettei voisi olla uskossa ja ettei voisi rukoilla ja siunata. Kirkko on vain instituutio, eikä sen jäsenet suinkaan kaikki ole uskossa.

      Jos taas on niin vahva ateistinen vakaumus, että ei missään nimessä tahdo olla ketään siunaamassa, niin siitä kannattaa ilmoittaa etukäteen rippilapsen vanhemmille, niin tietävät ajoissa pyytää jonkun muun sinne alttarille. Mutta eipä sen nyt luulisi niin kauhean kova paikka oelvan kuitenkaan olla siellä kummin ominaisuudessa siunaamassa, vaikkei itse siihen juttuun uskoisikaan. Se kaikkihan on vain tietynlaista seremoniaa. Kun kerran joskus on kummiksi suostunut, niin olisihan se ihan kaunista suorittaa se ainoa kummille osoitettu näkyvä tehtävä edes siinä rippijuhlassa.

      Ja jos todella on niin ateisti, että kaikki tällainen on aivan mahdotonta, niin eipä sellaisen kummin luulisi astuvan sinne kirkkoon jalallaankaan. Parempi pysyäkin poissa sitten, kunhan vain ilmoittaa etukäteen poissaolostaan.

      • uskova

        No mitä se ateisti yleensä on siunaamassakaan, aika erikoista että sellainen tulisi kirkkoon joka ei usko edes Jeesukseen! Raamattu varoittaa ettei mene ihan kaikkien käsien alle rukoiltavaksi, sillä sitä ei tiedä minkä henkivaltojen alla ihmiset tänäpäivänä ovat. Uskovana en antaisi kyllä ateistin tulla siunaamaan.


    • 34g354g32

      aivan turha tapa. Mitä IHMEEN siunausta siinä muka siihen nuoreen tulee kun kaksi röökiä vetävää, viinaa juovaa ja avoliitossa tai muussa haureellisuudessa elävää pakanaa (eivät käy ikinä kirkossa itse eikä lue Raamattua) pistää kätensä lapsen ylle. Ei niin yhtään mitään. Korkeintaan pahaa. Pappi voi siunata sekä isoset tai nuorisotyöntekijä niin saa siunauksen nuori. Turhaa PELLEILYÄ ja sievistelyä ja teeskentelyä.

    • vois lopettaa

      kuka on tämän keksinyt sopii kysyä.

    • ei ole asiallista

      onko piispa samaamieltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe