Aihe

Pinnasängyn maalaaminen

kohta äiti

Hei!

Haluaisin vauvalle tämän sängyn, mutta mustana.

http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70116002

Elikäs osaisiko joku neuvoa miten maalaus tulisi suorittaa ja millaisilla maaleilla että että olisi turvallista vauvalle. Pitääkö vanha maali hioa pois vai voiko jollain maalilla maalata päälle, esin spray? Jos hiomista ei voi välttää, niin mikä on helpoin tapa hioa? Ihan hiekkapaperilla vai koneella ja millainen karkeusaste pitäisi olla?

2

2529

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • teseppa

   Tuossa pinnasängyssä on vesiohenteinen lakka alla joten se vaatii vesohenteisen maalin päälle. Mene rautakauppaan ja pyydä jotain vesiohenteista kalustemaalia värillä josta pidät. Noita kaikkia Teknoksen, Tikkurilan ja Sadolinin kalustemaaleja voi käyttää tuohon, ei ole erikseen olemassa maalia jota vauva saisi rauhassa järsiä, mitään niistä ei koskaan suositella syötäväksi mutta aika paljon saa järsiä että niistä paloja irti saa. Nuo ikean ja muiden huonekalufirmojen pinnasängyt ovat vastaavanlaisilla maaleilla maalattu. Tikkurilalta löytyy Helmi josta on puolihimmeä ja kiiltävä, Teknokselta Futura Aqua 40(puolikiiltävä) ja Futura Aqua 80(kiiltävä) ja sadolinilta Puolikiiltävä ja Kiiltävä Kalustemaali. Futurasta Aquasta ja Sadolinin Kalustemaalista on olemassa 0.5l purkkeja joka voisi olla optimaalisin koko tuon maalaukseen. Tikkurilan Helmestä on 0.225l joka saattaa olla liian vähän ja kaikista löytyy litran purkki jossa on jo liikaa maalia.

   Itse en suosittele tuota tikkurilan puolihimmeää helmeä sillä se tuppaa kerää helposti likaa itseensä jota ei sitten helposti saa pois. Puolikiiltävä on sama kiiltoaste kuin valmiiksi myytävissä ovissa ja listoissa ja kiiltävässä on sitten jo selkeästi kiiltoa, valitse niistä kummasta satut pitämään itse enemmän.

   Suositus on että hioisi vanhan lakkapinnan himmeäksi, pyyhkisi nihkeällä rätillä pölyt pois, kuivaa paperilla ja maalaa päälle kertaalleen tai kahteen kertaan miten sattuu peittymään. Hiontaan ei siis tarvitse kuluttaa paljoa aikaa ja voimaa, idea ei ole hioa lakkaa kokonaan pois, käydä vaan se pinta läpi, siihen pitäisi kulua tuossa korkeintaan 5-10min. Hiekkapaperilla siis ja karkeus voisi olla P150.

   Spraymaalia en suosittele, ne tuppaavat helposti lohkeamaan ja irtoamaan ainakin omien kokemusten mukaan.

   • kohta äiti

    Kiitos paljon vastauksestasi!!! Eiköhän näillä ohjeilla sängyn maalaus suju!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

   Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
   Maailman menoa
   398
   12835
  2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

   Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
   Kotimaiset julkkisjuorut
   336
   9467
  3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   294
   8573
  4. Hallituksen salainen muistio: Paluu normaaliin lykkääntyy

   heinäkuun loppuun – syynä rokotusten viivästyminen https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ce988c84-9b0c-4e6d-86cc-40bd35d51bb5 Miten käy kuntavaalien?
   Maailman menoa
   186
   5531
  5. Ex-missi Sabina Särkkä heivattiin tylysti ulos Selviytyjistä: "Se oli kyllä pahin juoruilupaikka!"

   Olipa tyly tiputus. Ex-missi, somevaikuttaja Sabinalla on pari sanaa sanottavana Selviytyjät-kisasta, eikä ihme. Voimia! https://www.suomi24.fi/viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   2958