Queenin konsertit

Lauri79

Mielestäni queenissa häiritsi se että levyt oli aivan viimisen päälle tuotettuja ja oli mukana syntikoita ja vaikka mitä. Keikoilla taas oli mukana vaan kitara, basso ja rummut. Kuulosti ihan amatöörien touhulta tai sitten oli vaan soittotaidon puutetta.

4

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Soul Brother

      Ollankohan me kuunneltu eri keikkoja, kun mun mielestäni Queen toimii livenä upeasti? (ja keikoilla oli AINA mukana enemmän kuin vain kitara, basso ja rummut.) ;)

      80-luvulla, kun syntikat ja rumpukoneet alkoivat vallata alaa studiolevyillä, Queen säilytti keikoilla rockmeiningin käyttäen syntikoita ja taustanauhoja vain sen verran kuin tarpeen oli. Mielestäni esim. Fire At The Bowl on hieno livelevy juuri sen takia, että Hot Spacen syntikkarenkutukset alkavat yllättäen kuulostaa Queeniltä, kun äijät soittavat biisit livenä.

      70-luvulla äänentoistolaitteet olivat tietysti aivan toista luokkaa kuin nykyään ja uran alkuvaiheen levyt olivat niin täynnä päällekkäisiä kitara- ja lauluraitoja, ettei niitä neljään pekkaan pystynyt sellaisenaan keikoilla esittämään. Moneen muuhun 70-luvun rockbändiin verrattuna Queenin vanhat livetallenteet toimivat kyllä ihan hyvin. Suurimmat ongelmat ovat mielestäni lauluharmonioiden kanssa, jotka menevät usein vähän niin ja näin. Toinen kitaristi keikoilla olisi tietysti antanut myös Brianille enemmän tilaa, sooloa ja komppia kun ei oikein voi samaan aikaan soittaa, mutta John paikkaa kyllä bassollaan hienosti rytmipuolen - ja Freddiekin pysyi tuolloin vielä pianotuolillaan huomattavasti uskollisemmin kuin myöhempinä aikoina.

    • Lauri79

      Tarkoitin biisejä esim. I want to break free ja A kind of magic. Eivät mielestäni oikein toimi livenä.

      • Soul Brother

        Nämä nyt on tietysti makuasioita. Omasta mielestäni taas I Want To Break Free on levyllä liian kesy ja kliininen. Keikoilla biisissä taas oli enemmän "elämän makua", kun Red Special soi rouheasti ja Freddie otti yleisön mukaan. Jopa surkealta Live Magic -levyltä löytyy mielestäni paremmat versiot näistä biiseistä kuin studiolevyiltä.


      • Sammy who was low
        Soul Brother kirjoitti:

        Nämä nyt on tietysti makuasioita. Omasta mielestäni taas I Want To Break Free on levyllä liian kesy ja kliininen. Keikoilla biisissä taas oli enemmän "elämän makua", kun Red Special soi rouheasti ja Freddie otti yleisön mukaan. Jopa surkealta Live Magic -levyltä löytyy mielestäni paremmat versiot näistä biiseistä kuin studiolevyiltä.

        Studiossa biisejä oli aikaa hioa ja viilata ja tehdä sellaisia loistavia sovituksia, jotka livenä olisivat olleet lähes täysin mahdoton toteuttaa. Esim. Killer Queen on mielestäni kitarasooloa lukuunottamatta liveversiona melko pliisu, kun taas levyllä toimii kunnolla.

        Toisaalta taas joissain biiseissä Freddien irroittelu vokaaliharmonioissa paljon tyylikkäämmin mitä levyillä, esim. In The Lap Of The Gods Revisitedin varhaiset versiot tai Let Me Entertain Youn kertosäe Live Killersillä. Ja samaisella Live Killersillä Bicycle Races alkaa pianolla ja kitaralla soitettuna paljon komeammin mitä levyllä laulettuna. :)

        Ja kuten aiemminkin täällä todettiin, Hot Spacen konebiisit taas monien mielestä kuulostivat livenä Queenilta paljon enemmän mitä levyllä.

        PS. Soul Brother, tuolla odottaisi kolme levyä kommenttia kolmesta parhaasta ja yhdestä huonoimmasta biisistä. Ethän jätä mua niiden kanssa yksin! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4649
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4260
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2790
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1670
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1625
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe