tiedoton

tarvitsee vähän tietoa

Hei!

Vuosi sitten löysin itseni täältä kilpirauhaskeskustelusta ja nyt sitten täältä keliakia keskustelusta. sairastan siis kilpirauhasen vajatoimintaa. Keliakiatutkimukset ovat jo siinä mallissa, että verikokeesta vasta-aineet ovat negatiiviset. (s-EMA)

Itse en edes osannut epäillä mitään keliakiaa, mutta kilpirauhaslääkäri pudotti pommin mainitessaan asian. Lähdin silti vähän naureskellen vastaanotolta, mutta totuus on se, että oireita vähän selvitettäessä aloin jo huolestua itsekin. Minulla on siis ollut aivan väärä käsitys keliakiaan liittyvistä oireista.

Tilanteessani on tietysti huomioitava se, että vajaatoiminta voi aiheuttaa myös vastaavia oireita ja lääkäri laittoi tähystyksen vasta syksyyn, että saataisin ensin kilpirauhaslääkitys tasapainoon.

Oireitani ovat, turvotus ja ilmavaivat. Maha on iltaan mennessä ns. potkupallo. Lieviä kouristuksia ja kipua ilmenee joskus, ei kuitenkaan usein. Maha on ollut ennen kovalla, mutta nyt useinmiten löysällä ja nyt on ripuliakin ilmennyt enemmän. Maha kurisee joskus aika hassusti. Hb on hyvä eli n. 140, enkä ole laihtunut. Iho on kuiva, mutta naama on finninen ja sen ajattelen johtuvan kilpparista. SUvussa ei ole tietääkseni keliakiaa. mutta eipä ole vajaatoimintaakaan tai reumaoireita, joita minulla on.

Ongelmana koen sen, että en osaa yhdistää, mikä tekee välillä mahan aivan ripulille, koska se tulee viiveellä. Olen mietinyt, että olisiko vehnäjauhoruoka yksi..?

Olen yrittänyt netistä löytää tietoa, mutta jotenkin tuntuu, ettei ole tarpeeksi. Haluaisin juuri näistä oireista tarkempaa tietoa. Ja siitä, kehittyykö keliakia piilemällä vai tuleeko kertarysäyksellä päälle. Onko aina laihtumista tai huonoa hemoglobiinia?

Pää on niin sekaisin, että en edes osaa kysyä kaikkea, mikä askarruttaa.? Kiitos, jos joku jaksaa vastata edes johonkin kysymykseen!!

1

350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksilöllisiä

      ja monella oireita ei ole lainkaan. Keliakia voidaan todeta minkä ikäisellä tahansa. Jotkut laihtuvat, jotkut eivät, itse olen aina ollut pyöreä ja silti keliakia. Hemoglobiini mulla oli aika huono, mutta esimerkiksi veljelläni ei ollut, eikä hänellä ollut mitään muitakaan oireita vaan hänellä keliakia todettiin sattumalta. Minä olin ensimmäinen suvussa jolla keliakia todettiin, sen jälkeen on todettu kahdella muullakin.

      Vatsavaivat monesti liittyvät keliakiaan, mutta niin ne liittyvät moneen muuhunkin sairauteen tai allergiaan. Ei siis ole olemassa mitään sellaista oiretta joka liittyisi aina keliakiaan.

      Ainoa tieto minkä sulle voi antaa on se että odota siihen syksyyn ja tähystykseen, siinä asia selviää. Muista, että et aloita gluteenitonta ruokavaliota ennen tähystystä tai tulos ei ole oikea ja tarvitset diagnoosin Kelan korvausta varten. Mutta, voithan kokeilla vaikka muutaman päivän ajan gluteenitonta ruokavaliota ja katso onko sillä vaikutusta jos haluat tietää jo ennen syksyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe