tiedoton

tarvitsee vähän tietoa

Hei!

Vuosi sitten löysin itseni täältä kilpirauhaskeskustelusta ja nyt sitten täältä keliakia keskustelusta. sairastan siis kilpirauhasen vajatoimintaa. Keliakiatutkimukset ovat jo siinä mallissa, että verikokeesta vasta-aineet ovat negatiiviset. (s-EMA)

Itse en edes osannut epäillä mitään keliakiaa, mutta kilpirauhaslääkäri pudotti pommin mainitessaan asian. Lähdin silti vähän naureskellen vastaanotolta, mutta totuus on se, että oireita vähän selvitettäessä aloin jo huolestua itsekin. Minulla on siis ollut aivan väärä käsitys keliakiaan liittyvistä oireista.

Tilanteessani on tietysti huomioitava se, että vajaatoiminta voi aiheuttaa myös vastaavia oireita ja lääkäri laittoi tähystyksen vasta syksyyn, että saataisin ensin kilpirauhaslääkitys tasapainoon.

Oireitani ovat, turvotus ja ilmavaivat. Maha on iltaan mennessä ns. potkupallo. Lieviä kouristuksia ja kipua ilmenee joskus, ei kuitenkaan usein. Maha on ollut ennen kovalla, mutta nyt useinmiten löysällä ja nyt on ripuliakin ilmennyt enemmän. Maha kurisee joskus aika hassusti. Hb on hyvä eli n. 140, enkä ole laihtunut. Iho on kuiva, mutta naama on finninen ja sen ajattelen johtuvan kilpparista. SUvussa ei ole tietääkseni keliakiaa. mutta eipä ole vajaatoimintaakaan tai reumaoireita, joita minulla on.

Ongelmana koen sen, että en osaa yhdistää, mikä tekee välillä mahan aivan ripulille, koska se tulee viiveellä. Olen mietinyt, että olisiko vehnäjauhoruoka yksi..?

Olen yrittänyt netistä löytää tietoa, mutta jotenkin tuntuu, ettei ole tarpeeksi. Haluaisin juuri näistä oireista tarkempaa tietoa. Ja siitä, kehittyykö keliakia piilemällä vai tuleeko kertarysäyksellä päälle. Onko aina laihtumista tai huonoa hemoglobiinia?

Pää on niin sekaisin, että en edes osaa kysyä kaikkea, mikä askarruttaa.? Kiitos, jos joku jaksaa vastata edes johonkin kysymykseen!!

1

365

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • yksilöllisiä

   ja monella oireita ei ole lainkaan. Keliakia voidaan todeta minkä ikäisellä tahansa. Jotkut laihtuvat, jotkut eivät, itse olen aina ollut pyöreä ja silti keliakia. Hemoglobiini mulla oli aika huono, mutta esimerkiksi veljelläni ei ollut, eikä hänellä ollut mitään muitakaan oireita vaan hänellä keliakia todettiin sattumalta. Minä olin ensimmäinen suvussa jolla keliakia todettiin, sen jälkeen on todettu kahdella muullakin.

   Vatsavaivat monesti liittyvät keliakiaan, mutta niin ne liittyvät moneen muuhunkin sairauteen tai allergiaan. Ei siis ole olemassa mitään sellaista oiretta joka liittyisi aina keliakiaan.

   Ainoa tieto minkä sulle voi antaa on se että odota siihen syksyyn ja tähystykseen, siinä asia selviää. Muista, että et aloita gluteenitonta ruokavaliota ennen tähystystä tai tulos ei ole oikea ja tarvitset diagnoosin Kelan korvausta varten. Mutta, voithan kokeilla vaikka muutaman päivän ajan gluteenitonta ruokavaliota ja katso onko sillä vaikutusta jos haluat tietää jo ennen syksyä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   402
   2027
  2. Ei se haittaa

   rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
   Ikävä
   72
   846
  3. Rakastuin mä kerran

   Rumaan ja läskiin naiseen. Unelmien nainen. 😗
   Ikävä
   45
   803
  4. Sinä nainen

   kerro minun toinen/toiset etunimet, ja jos osuu, soitan sinulle jos niin haluat. Terkuin minä se vaan täältä korpikuusenkannon alta.
   Ikävä
   74
   711
  5. Ei meistä mies tulis mitään

   oot liian vaikee ja minä en jaksa mennä sun pillin mukaan saamatta mitään takas.
   Ikävä
   59
   672
  6. Kysyisin sinulta

   Nainen mitkä on meidän vuorosanat? Kun nähdään livenä, tiedustelee mies.
   Ikävä
   39
   608
  7. Hauskaa sunnuntaita

   Mahdollinen 2x🔥 :).
   Ikävä
   88
   582
  8. Eloranta Kiuruveden leuhkin

   Eloranta ökyautoineen ja lakeijoineen Kiuruveden Osapalvelussa, vain Villasen veljekset aikoinaan olivat pollevampia kun kusettivat Kiuruveden kunnanu
   Kiuruvesi
   23
   560
  9. Onneks mies teit

   valinnasta helppoo. Its joor lost not main.
   Ikävä
   67
   539
  Aihe