Pelkään

sakemanneja

Olemme hankkimassa perheemme koiraa. Minusta saksanpaimenkoirat ovat ylväitä ja älykkäitä. Itse en tunne yhtään sakemannia, vaan kyse on siis mielikuvasta. Pelkään kuitenkin saksanpaimenkoiria. Jostain syystä olen saanut niistä vihaisen ja äkkipikaisen kuvan. Onko tämä mielikuvani täysin tuulesta temmattu eli uskallanko ostaa sakemannin lapsiperheeseen ?

20

975

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gandalf

      Ette kai ole hankkimassa saksanpaimenkoiraa sillä perusteella, että ne ovat "ylväitä ja älykkäitä"?

      Saksanpaimenkoira ei ole paras vaihtoehto ensimmäiseksi koiraksi, eikä kokemattomalle omistajalle.

      Rotu on energinen, vaativa, kova ja temperamenttinen.

      Jos vielä valmiiksi pelkäät ko. rotua, kuka koiraa sitten perheessänne hoitaa, ja kuinka aiot pitää huolen siitä ettet joudu koiran kanssa tekemisiin?

      Eivät sakemannit mitään tappajia ole, mutta väärissä käsissä niistäKIN saa aggressiivisia.

      Saksanpaimenkoira vaatii mieluummin kokeneen koiranomistajan.

      Saksanpaimenkoira sopii kyllä lapsiperheeseenkin, mutta ei jos vanhemmista ei ole sen kouluttajiksi.

    • tyllerö vaan

      Mulla on ekana koirana sakemanni nyt reilu 4-vee ja hyvin on sujunu. Mut en ehkä suosittele jos vähänkään pelkäät niitä. kun sille tulee murrosikä sen kanssa yleensä joutuu tiukille ja se kyllä huomaa jos epäröit. Joka saattaa johtaa juuri tähän vihaisen ja äkkipikaisen koiran syntyyn. Jospa tutustuisit näihin koiriin ennen kuin teet suurempia päätöksiä? mahtavia koiria ne on kun arvot kohdallaan =)

    • hanki...

      rotua, jota pelkäät. Sakemanni lähtee lapasesta, kun huomaa pelon ja epävarmuuden.

    • Koirafani09

      Saksanpaimenkoirat ovat tosi kauniita ja upeita koiria. Mutta en ihan ekaksi koiraksi suosittelisi vaikka ne on ystävällisiä ja luotettavia ne kaipaavat tosi paljon liikuntaa vanhempana ja jos nuori lapsi haluaa koiran saattaa käydä että ei jaksa viedä sitä ulos joka päivä. Meillä on kaksi saksanpaimenkoirat ja ne on ihania itse haluaisin kolmannen mutta se ajatus tarvitsee aikaa! Ja sellainen ladratorinnoitaja on hyvä vaihtoehto myös mutta on myös saksanpaimenkoirat . Mutta jos pelkäät koiraa mitä saatat tulla huolehtimaan 15 vuotta tai kauemmin! Mutta ikävä kyllä saksanpaimenkoirat elävät enintään 10-13 vuotta😭 ja tietysti raha on osana koiran hankintaa . Koska lääkäri maksut ja saksanpaimenkoira saattaa maksaa 1000€-1300€ mutta kuitenkin saksanpaimenkoirat on mahtavia. Vaikka tää juttu on tosi vanha tää voi auttaa miettimään jos jollain toisella on ongelmia haluaako saksanpaimenkoiria tai vaan yhtä koiraa! Toivottavasti tämä auttaa jotain miettimään koiran hankintaa



      PS: mikä koiran valitsit jos valitsit





      Ja vielä. Tää on mun mielipide ja mielipiteestä on turha kiistellä

      • Papanpoika

        Totta,että mielipiteitä on paljon,omasta mielestäni saksanpaimen on koira siinä kuin muutkin,ja jos epäilee omaa kasvatustaitoaan,apua varmasti saa pyytämällä.
        Esimmäinen sakumme tuli meille koiran ollessa 4vuotias perheensä ulkomaille muuton takia.Koira oli hyvin koulutettu ja rakasti lapsia,kuten myös lapset sitä.
        Vajaassa viikossa koira oli kuin olisi aina meillä ollut.
        Kun koira oli lähes kymmenvuotias,otimme pennun kasvamaan siihen rinnalle,ja hyvin tyttö otti tulokkaan vastaan ja me saimme kasvattajalta kullan arvoisia neuvoja ja opastusta,koirat kerkesi yli kolme vuotta touhuta yhdessä.
        Tällä hetkellä on neljäs pentuna ostettu saku ilostuttamassa minun ja puolisoni elämää,poika on 7v. ja olemme tuossa miettineet josko tämä on viimmeinen,mutta puolisoni on alkanut olla sitä mieltä että vielä yksi marja/sieni/lenkkikaveri meille taitaa tulla:)


    • kokemusta40v

      Höpö höpö. Tuosta taitaa olla noin 50 vuotta aikaa. Nykyaikana kaikkien, jotka edes harkitsevat saksanpaimenta, tulisi olla omistanut vähintään yksi taikka kaksi sakemannia tätä mahdollista uutta koiraa, saksanpaimenkoiranpentua ennen. Tämä on fakta.

    • 00250HKI

      Siinähän pelkäät. Ei ole sinun rotusi. Mulla ollut 5 sakua ja kaikki olleet todella kilttejä sekä toimineet sosiaalisina yksilöinä kaupunkiympäristöissä. Tästä todisteet. Älä ota saksanpaimenta!

      • eitosiaansovikaikille

        Ei tosiaan sovi kaikille, vaikka sakuista tykkäisikin kuinka vaan, taitoa ja tietoa rosuat on oltava.
        Meidän kaveriperhe otti, eivät kasvattajasta piitanneet.Arahko, ihmisiä välttelevä koira oli jo pentuna.Kyselin koiran vanhempien luonteista,kaveria ei kiinnostanut kuin pentu,ei siis ollut edes kysellyt ja vetosi pennun nuoruuteen jotta siksi olisi arka.Hyvältä ei näyttänyt siis alkuunkaan.
        Kun ikää kertyi 5-6kk, alkoi se haukkumaan aina kun nähtiin, liki ei tullut ensimmäiseen puoleen tuntiin,kierteli vaan ja haukkui.Lopulta tuli jopa siliteltäväksi,mutta säikkyi jokaista liikettämme.Ei siis edelleenkään näyttänyt kovin lupaavalta.Usein käytiin,ja neuvoin heitä menemään koulutukseen,mutta eivät pitäneet tarpeellisena kuitenkaan.Koira varttui, ja sen hallinta vaikeutui,lenkit lyhenivät,ja koira alkoi napsia omistajien vaatteita kun kiihtyi ohituksissa.Joten lenkkeilyt eivät olleet mielekkäitä, ja vastaantulijoita menivät pakoon,välttäen kurjia tilanteita joissa koira kuumeni,ja napsi omistajia, sekä yritti vieraiden koirien luo rähisten.Kylään kun menittin,laittoivat koiran toiseen tilaan, kun muuten se hyökkäsi melkein iholle,ja haukkuin ja murisi meitä kierrellen.
        Kolmisen vuotta pitivät hankalaa koiraa, jonka kanssa eivät oikein lenkkeilläkkään voineet.Joka toisaalta oli koiralle vielläkin huonompi asia.Sitten oli käynyt joku vahinko,vieraiden tullessa, oli koiran toiseen tilaan siirtämis tilanteessa purrut omistajaa käteen.Jota olivat joutuneet tikkaamaan.Ja etsivät sitten koiralle osaavamman kodin.Tuolta kaikelta olisi vältytty,kun olisi perehdytty rotuun,ja käyty koiran kanssa koulutuksissa, sekä oikeasti panostettu sen liikuttamiseen ja koulutukseen.Nyt jälkeenpäin, ovat sitä mieltä että syy oli koirassa.Varmasti osittain olikin, heikkohermorakenne.Mutta ei sitä ainkaan paremmaksi tehdä, kun koiralle ei ole aikaa, ei aikaa koulutukseen eikä lenkkeilyyn.Joten kun otatte koiran,perehtykää oikeasti rotuun,ja kyselkää millaisia ne muilla ovat.Käykää katsomassa niitä näyttelyissä,älkää valitko ulkonäön,vaan käyttötarkoituksen perusteella.


    • MustanaamioFlick

      Ei koiraa tule valita, saksanpaimentakaan ulkonäön eikä myöskään luonteen perusteella, yksilöä. Jokainen koira on yksilö, kuten me ihmisetkin; jotkut saavat huonommat geenit kuin toiset. Minulla ollut kolme täysin erilaista sakua persoonaltaan, kaikista on tullut kelpo kansalaisia, käyty kokeet lävitse menestyksekkäästi. Eivät kaikki noista olleet pentuina taikka nuorina koirina kovinkaan helppoja tapauksia, silti mentiin eteenpäin koulutuksellisesti ja hyvä tuli. Saksanpaimen vaatii määrätietoisen omistajan, jolla on kyky ottaa koirankoulutus tosissaan. Saksanpaimen on perhe- sekä koirapuistokoira, oikeinkoulutettuna, oikeanlaisen geeniperimän saatuaan.

      • spkn

        No, millä perusteella se pitää valita??Se rotukoirissa nyt kuitenkin on yhteneväinen tekijä, että on jokin odotusarvo luonteesta.Ja jos vähän tietää mistä linjoista valitsee, ja mistä vanhemmista pystyy pitkänlinjan kasvattaja kertomaan pääpiirteet luonteesta ja ulkonäöstä tulevalle pentueelle ja ei saksanpaimenkoira ei ole mikään koirapuistokoira, vaan paljon suurempaa aktiviteettia kaipaava.


      • rautalangasta_

        Eipä ole pystynyt. Aivan tuurista kiinni. Koirapuistokoira merkitsee sitä, että koira on lajitovereitaan kohtaan sosiaalinen, myös ihmisiä kohtaan. Ei sitä, että koirapuisto olisi ainut paikka koiralle olla lenkillä.


    • 095860957334455

      Saku ei sovi yhdellekkään nisäkkäälle, jonka itse tiedän. Saku sopii jollekin idiootille, joka haluaa purettaa itsetunnon puutteessa viattomia ihmisiä! Saksanpaimenteja lonkkavikoineen sopii ihmiselle, jolla ei ole järkeä. Sellaisia löytyy, kun ei katso liian ronkelisti seuraansa.

      • poppajoe

        No, sullehan se sitten sopis ku nenä päähän, kun vain idiootit ottaa, ja sinä mitä suuremmassa määrin olet iso sellainen.


    • sakujaforever

      Minun yhdelläkään saksanpaimenkoiralla ei ole ollut lonkkavikaa eikä yksikään ole purrut ketään koskaan, päinvastoin ovat tykänneet leikkiä lasten kanssa sekä viihdyttäneet vanhuksia. Paljon on koirien kanssa saatu uusia tuttavia ja kaikki pitäneet koiristani.

    • hanaa123

      Missään kohtaa täälläkään ole kysymys koirista vaan omistajista... Voi prkl mitä porukkaa...

    • spkn

      "Minusta saksanpaimenkoirat ovat ylväitä ja älykkäitä" "Jostain syystä olen saanut niistä vihaisen ja äkkipikaisen kuvan. "Kumpi mielikuvistasi pitää siis paikkansa??

    • hippojaelli

      Saksanpaimenesta tulee älykäs, jos omistaja on älykäs ja osaa kouluttaa älykkäästi. Seuraa kuin varjo, ymmärtää eleestä ja puheesta. Kuinka moni saksanpaimenen omistaja pääsee metsässä koiran näkymättömiin??? Sopii lapsiperheeseen, mutta otettiin pentuna, että kasvoi lasten mukana. Tulevat vauvat hyväksyy myös ehdoitta. Aikuinen kodinvaihtajakoira (rodusta riippumatta) saattaa olla arvaamaton äkkisestään lasten parissa, vaikka olisikin miten kiltti.

    • JiiKoot

      Itse pohdin saksanpaimenkoiraa yhtenä varteen otettavana vaihtoehtona. Kokemusta koirista löytyy n 20 vuoden ajalta, eri rotuisista, mutta nyt meillä on tällä hetkellä tsekinpaimenkoira. Rodun vaikean terveystilanteen vuoksi houkuttaa vaihtaa rotua. Saksanpaimenkoira on kiehtonut aina, vaikka itselläni onkin ollut paljon negatiivisia kokemuksia rodun suhteen, mutta olen nähnyt myös niitä tasapainoisia, hyvähermoisia ja hyvin koulutettuja hanskassa olevia yksilöitä. Rotuna on sellainen, että osaa koirista pelkään ihan syystäkin, mua on purrut epävarmat, vääränlaisissa käsissä olevat saksanpaimenkoirat 2krt.
      Monella tsekinpaimenkoiran omistajalla on myös saksanpaimenkoira, tai sakumixaus ja hyvin näyttää heilläkin sujuvan. Siinä vaan on se, et kun en itse ole rodun kasvattajiin paljoa perehtynyt ja mistä mä osaisin löytää tervepäisen yksilön? Tarvitsisin jonkun rodun asiantuntijan apua pennun valintaan.
      Mun entinen kaveri hankki saksanpaimenkoiran, joka oli olevinaan hyvistä olosuhteista, mutta loppujen lopuksi tää heidän koiransa oli se toinen, joka päätyi puremaan minua. En levitellyt "Kylillä" tuosta puremistapauksesta, mutta silti jostain syystä hän päätti katkaista välit tapauksen jälkeen.

    • SussarinUusiUra

      Minäkin olen aina pelännyt koiria, mutta sain jonkin aikaa tilaisuuden tutustua saksanpaimenkoiraan, ja se osoittautui ystävälliseksi. Kaksivuotiaana uroksena sillä on paljon energiaa ja se haluaa olla paljon ulkona, ja vetää narussa, ja haukkuu autot. Toisia koiria se ei kovin paljon hauku, paitsi jos toinen koira alkaa räksytyksen ensin. Agressiivinen se ei ole ollut, vaan leikkisä. Riskinä eläimenä sen ryntäily on rankkaa, mutta se lienee asioita, jotka voi kouluttaa kohdilleen? Minkähänlainen elämä sellaiselle koiralle parhaiten sopisi, mitä ajattelette? Onko se enempi miesten koira? Haluaisiko se käydä 'töissä' isäntänsä tai emäntänsä kanssa, vai voiko sen jättää kotiin? Oppisiko se olemaan esimerkiksi vartijan mukana kierroksella, ja nauttisiko se sellaisesta? Onko se liian aktiivinen laji vain olemaan ja odottamaan? Onko kaksivuotias vielä riittävän nuori, että sitä voi kouluttaa?

      • MustanaamioFlick_

        No tuohon kommentoisin siten, että noin kaksivuotiaana vasta varsinkin uroskoira on koulutettavassa ikäkaudessa noin sukukypsänä, jolloin pahin murkkuikä on jo ohitse. Mulla tämä erittäin vilkas, älykäs, vaateliaanoloinen, yliskarppi pikkuinen alkaa jo osoittaa hieman dominaation hyväksymistä jokapäiväisissä toiminnoissa, ehkä koira noin kolmevuotiaana on "valmis" koulutettavaksi johonkin tiettyyn sille itselleen ominaiseen lajiin. Pohjatyö pitää tehdä pennun sekä nuoren koiran kanssa ajoissa, jottei myöhemmin tulisi ongelmia. Ylipäätään on viisasta antaa pennun kasvaa rauhassa, toki tiukat rajat pitää vetää heti alusta lähtien, aluksi leikin varjolla. Ja kun koira kasvaa ja saa ikää, hormonitoiminta muuttuu, on omistajan tehtävä pitää kiinni niistä jo opituista käyttäytymismalleista, mitkä on pitänyt ehdollistaa jo aivan alusta lähtien eli pentuna. Kyllä saksanpaimenkoira on enemmän naisten, kuin miesten koira. Naisilla on enemmän syntyjään kykyä ymmärtää koiraa; nainen osaa lukea paremmin sielujen syvyyksiä, kuin mies.:)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe