Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kambodzan vinkkejä

FinnSR

Hei,

tarkoitukseni olisi lähteä nyt heinäkuussa omatoimimatkalle ja Kambodzaan olen ajatellut suunnata. En ole siellä aiemmin vieraillut ja päätin vasta juuri sinne lähteä, joten muutamiin kysymyksiin toivon ystävällisiä vastauksianne. Aikaa lomailuun on vain alle pari viikkoa.

1. Tuleeko paljon kalliimmaksi lentää esim. Bangkok - Siem Reap ja paluumatka Phnom Penh-Bangkok? Mikä halvin lentöyhtiö ja mitä liput maksaa suurin piirtein? Vai kannattaako mennä bussilla rajan yli?

2. Onko pahat sateet heinäkuussa?

3. Millaiset mahdollisuudet urheiluaktiviteetteihin on siellä? Entä millainen yöelämä? Phnom Penh ja Siem Reap.

4. Jos on hyviä hotellikokemuksia ko kaupungeista, niin otan mielelläni vastaan. Hotellibudjetti n. 20-30€/yö.

Kiitos jo etukäteen vastauksistanne ja mukavaa kesää kaikille!:D

10

4823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FinnSR

      .. unohtui vielä kysyä viisumin hankinnasta. Lennän Bangkokin kautta, joten miten on helpoin tapa saada viisumi Kambodzaan, mitä se maksaa ja kauanko sen saaminen kestää?

    • Henttu

      ... ettei kukaan ole vastannut sinulle. =( Itsekin toivoisin vastauksia kysymyksiisi.

    • olisin kiinnostunut

      Samoista seuduista.

      • dgss

        Jos yöelämää olet vailla, niin miksi Siem Reapiin?
        Onhan siellä baareja jonkin verran mutta ei sinne bailaamaan kannata lähteä. Toki illalla on ihan mukava istua terassilla, ottaa pari drinkkiä ja katsella ympärilleen, vaihtaa kokemuksia yms.
        Angkorin temppeleiden takia sinne mennään.
        Mitä lentojen hintoihin tulee niin eipä liene suuria eroja noiden vaihtoehtojesi välillä. Bussilla matkustaminen voi taas olla rankkaa, tiet ehkä huonoja. Ei lennot ole kuitenkaan kalliita.
        Viisumin voi hankkia vaikka Bangkokista. Siellä on pieniä matkatoimistoja jotka homman hoitaa parissa päivässä.


    • Riel

      Moron
      Kotiuiduin juuri Cambodiasta / Thaimaasta 6 viikon reissulta. Olin mm. Phnom Penhissä ja Sihanoukvillessä.
      Phnom Penhissä oli toista kertaa. Halvin lentoyhtiö Thaikuista Cambodiaan on Air Asia mutta kiristyneen kilpailun vuoksi Bangkok Airways on miltein yhtä edullinen. Itse ostin lipun pari päivää ennen menoa ja hinnat olivat tuolloin (Joulun aikaan) seuraavaa tasoa meno-paluu lipulle BKK - Phnom Penh. Air Asia 6500B, Bangkok Airways 7100B ja Thai Airways 8000B. Bangkok Airways lipun hintaan sisältyy asiallinen snack lennon aikana mitä Air Asialla ei ole lipun hinnassa.
      Viisumin saat lentokentältä hintaa 20 $.Saanti kestää noin 10 minuuttia. Ota 1 passikuva mukaan. Maasta poistumismaksu lentäen on 25$ joka maksetaan lähtiessä.
      Phnom Penhissä on mm. suomalainen hotelli nimeltä Sakura josta saat asiallisen kämpän ja erittäin ystävällisen palvelun jo hintaluokkaan 15-20 dollaria. Hotellin sijainti on erinomainen ja " Boss" Heikki tuntuu päivystävän hotelilla päivittäin ja hän opastaa / antaa hyviä vinkkejä kaikin puolin. Siellä on myös hyvällä pelipaikalla suomi bar ( Timppa) jolla myös asiallisia huoneita kohtuulliseen hintaan ( 9$----> ?)
      Sihanoukvillessä on myös edullista hyvän tason majoitusta esim. Golden Sand Beach hotellista ( ****) saa huoneen hintaan n.35 $ buffet aamianen 4,5 $. PP:stä matkaa Sihanoukkiin n. 230 km ja private taxi maksaa auton tasosta riippuen 40-50 $ suunta ja bussi 5$ suunta. Itse käytin mennessä Private taxia jonka Sakura Hotellin Heikki mulle tilasi ja takaisin tullessa käytin tuota bussia mikä on aivan asiallinen kyyti myös.
      Phnom Penhin yöelämä on vilkasta. Huom! Ota Cambodiaan dollareita mukaan sillä ne toimivat / hinnoittelu on dollareissa.
      Annan mielelläni vinkkejä lisää tarvittaessa.

      • masa 5 0 v

        Onko Phnom pen turvallinen paikka ?
        Jos juovuksissa heiluu


      • onksvaiei
        masa 5 0 v kirjoitti:

        Onko Phnom pen turvallinen paikka ?
        Jos juovuksissa heiluu

        ei


      • Juopot ryöstetään
        masa 5 0 v kirjoitti:

        Onko Phnom pen turvallinen paikka ?
        Jos juovuksissa heiluu

        Lähipubissa juopottelu on turvallisempaa ja tulee halvemmaksikin kuin lentää halvan viinan maihin kännäämään.


    • STIMAbts

      1. Ei kannata lentää noita välejä ollenkaan. Otat Khao san Roadilta Bangkokista viisumin ja samalla lipun yöbussiin, jolla ajat phnom penhiin. Ja sieltä kurvailet paikallisilla busseilla Siam reapiin ja muualle. Kehoitan harkitsemaan myös moottoripyörän vuokraamista.

      2. Todennäköisesti välillä tulee kuin esterin perseestä. Aasiassa tulee puoli tuntia täysiä vettä ja sitten taas paistaa aurinko jne.

      3. Ainakin ampumaurheiluun on hyvät mahdollisuudet;) Suosittelen treenaamaan khmerboxingia paikallisella salilla. Asiallisia urheilijoita, mutta voi tulla myös neppariin.

      Heart of darkness on aivan yliarvostettu paikka. siellä on nössöjä reppureissareita paikka täynnä, hyvä jos huorat mahtuu sekaan. Europoppi raikaa ja meno salonkikelpoista. Tosin kun olin itse siellä,ko. kapakassa ammuttiin yks jannu tanssilattialle. Älä vittuile äkkirikkaille khmereille kambodzhassa tai voi tulla turvamieheltä pataan(ja tää on oikeasti todellisuutta siellä). Sharkys on legendaarinen huorapaikka, jossa irstaat länkkäriukot luulee itsestään liikoja. siellä on kuitenkin se madventuresistakin tuttu "do guns, no drugs-kyltti", ja siellä on vielä pieni pala vanhaa kambodzhaa, siksi suosittelen.

      Hart of darknessin lähellä on muutama mukava pystäri, jossa voi vetää viinaa ja pelata huorien kans bilistä. Blossea voi polttaa myös.

      Siem reapissa länkkärit juo oluitaan länkkärikapakoissa. ei mitään maininnan arvoista.

      4. tuolla budjetillahan saa jo luksusta, mutta en voi antaa vinkkiä, kun tuon tason hotellit eivät kuuluu niihin joista valkkaan.

      • Jayavarma

        1. Bangkok-Siem Reap väli kannattaa lentää, varsinkin jos on vain muutaman viikon reissussa. Lentoaika 45 minuuttia eikä tarvitse istua perse ruvella bussissa, sitä ehtii muillakin väleillä tehdä. Siem Reapista sitten bussilla PPhen 7 dollaria.
        2 & 3. Kambodzha on heinäkuussa about asumiskelvoton maa kosteuden ja kuumuuden takia. Urheilu ei hotsita siinä kelissä, edes uiminen.
        3. Phnom Pehnissä on kaikkea yöelämän viihdykettä mitä tarvitsee tai ei. Siem Reapiin mennään katsomaan temppeleitä, ei örveltämään. Siellä ihmiset menevät aikaisin nukkumaan lähteäkseen aikaisin aamulla arkeologiselle alueelle turisteilemaan tai palvelemaan turisteja.
        4. 20-30 dollarilla saa jo laatua: huoneen hyvällä sijainilla, ilmastoinnin eikä pelkkää tuuletinta, siistin kylppärin ja hyvän aamiaisen. Joskus siihen kannattaa investoida.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe