"Elämänlangasta" kysyn

miekin

Karhunköynnöspuskani kärsii kovasti jostain. Sitä on noussut vähempi, kuin aiemmin ja se kasvaa hitaasti ja kituvasti. Lehdet on pieniä ja osa kurttuisia, ikäänkuin lehtisuonet olisivat lyhenneet ja väliin jäävä lehtiaines on sitten laineilla. Olen myrkyttänyt raidilla tuloksetta, mitäs sitten kokeillaan? Puska on ollut ylpeyteni ja ihastukseni jo kauan ja haluaisin sen olevan sitä tämänkin kesän. Vieressä olevat syreenin versot ovat samassa kunnossa, mutta muut kasvit (tuoksuvatukka, suikeroalpi, hirvenjuuri) ovat kunnossa.

3

668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miriam

      joku öttiäinen vallannut kasvustot? Jospa kokeilisit luonnon omia aineksia torjuntaan ja vahvistamaan kasvua. Esim. nokkos- tai raparperivedellä voi ruiskutella kasvustoja.

      Nokkosversojen annetaan tekeytyä sadevedessä (saavillinen versoja saavilliseen vettä), siivilöidään ja käytetään heti laimennettuna 1:1 tai astiaan silputtujen raparperin lehtien päälle kaadetaan kiehuvaa vettä sen verran, että lehdet peittyvät, seisotetaan vuorokausi, siivilöidään ja suihkutetaan kasvusto. Sitä lientä voi vielä terästää sekoittamalla 1 dl mäntysuopaliuosta 3 dl:aan raparperivettä.

      Voit myös kokeilla laimennettua mäntysuopaliuosta tai tolua, mutta kaikkia näitä ei kannata työntää perä perää kasvustoon... Voipi lähteä viimeinenkin elon pihinä kasveista.
      Karhunköynnös on tietääkseni kyllä niin sitkas kasvi, että jostain se puskee uutta versoa menetettyjen tilalle vaikka nyt kurjalta näyttäisikin.

      • onko naapurille

        levinnyt kasvit?

        Meille pukkaa naapurin puolelta köynnöstä ja käytän surutta Rounduppia. Huomasin köynnöksen vasta kun se oli kaatanut erään pensaan kenoon. Myrkky ei ihan tapa mutta aiheuttaa heikkoa kasvua. Myös naapurin pulella kasvu heikkenee.


      • levittää naapurin puolelle
        onko naapurille kirjoitti:

        levinnyt kasvit?

        Meille pukkaa naapurin puolelta köynnöstä ja käytän surutta Rounduppia. Huomasin köynnöksen vasta kun se oli kaatanut erään pensaan kenoon. Myrkky ei ihan tapa mutta aiheuttaa heikkoa kasvua. Myös naapurin pulella kasvu heikkenee.

        Sama täällä. Naapurilla lehtikomposti rajalla josta elämänlanka maajuuria pitkin leviää meidän tontille marjapensaisiin. Todellista taistelua kun en tahdo menettää pensaitani. Joudun myrkyttämään tämän tästä kaikki löytämäni kasvit(elämämlangat). Pensaiden ja rajan välissä 2m nurmikkoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe