atooppinen ihottuma

maija

hei. Mun pojalla 14v,on atooppinen ihottuma ,käsissä puhkeaa ihottuma joka syksy kun hän aloittaa jääkiekko treenin ?käytetty kortisoonia jaksoittain mutta ei parane, lopulta tulee haavoja sormiin,ei allerginen hanskoille,rasvataan jatkuvasti.onko muilla samanlaisia ongelmia?sormet on ihan kipeät haavoista,masentuu tästä,kiitos neuvoista.

8

2330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olla

      Hiivasieni,
      joka hyppää likaisista varusteista pelin tiimellyksessä nirhautuneelle hikiselle iholle

      Puhtaus on A ja O
      Vosiko hanskoja pestä ajoittain kloritilla ?
      Ostaa uusia hanskoja ?

      Vaivaa voi hoitaa aluksi daktacort-voiteella (sis myös kortisonia)
      ja myöhemmin siirtyä daktarin-voiteeseen (ei kortisonia)
      Hiivasienen hoito kestää useita viikkoja

      Jos se hiivasieni on niissä varusteissa ja
      pelaamista ja hikoilemista ei pysty välttämään,
      vaiva uusiutuu kyllä herkästi ja on vaikea vastus

      Jos daktarinista on apua ja sitä joutuu jatkuvasti käyttämään, niin
      lääkäriltä voisi kysyä ennalta ehkäisevää suunkautta otettavaa sienilääkettä
      esim. Diflugan

      Lääkäri kyllä tekee myöskin hiivasieni kokeet, mutta usein sienestä huolimatta vastaus on negatiivinen, koska näyte otetaan usein väärin

    • Timo

      Hei, minullakin todettiin joitain vuosia sitten atooppinen ihottuma käsissä ja sitä hoidettiin jatkuvilla kortisonikuureilla. Kädet jatkuvasti halkeilivat ja olivat jopa kipeät. Sitten päätin ettei siitä tule mitään, että olen jatkuvasti kortisonikuurilla. Aloin käyttämään allergikoille tarkoitettua saippuaa, tiskiainetta ja pyykinpesuainetta. Tiskatessa käytän talouskäsineitä ja kangassormikkaita niiden alla ja aina kun mahdollista suojaan käsiä ja säästän niitä voimakkailta aineilta. Rasvaan kädet aamuin illoin Essexillä. Kädet ovat pysyneet kunnossa. Ilmeisesti olette olleet ihotautilääkärin puheilla. Hyviä vointeja toivottaen.

    • F=ma

      Minä olen varmaankin jo kohta kymmenisen vuotta hoidellut vaihelevalla menestyksellä atooppisen ekseeman oireita. Kortisoonia on tullut vedettyä ihoon pienestä pitäen, joten sen varjopuolet ovat ihan riittävän tuttuja

      Kortisooni:
      parantaa nopeasti joissain tapauksiaa
      -soveltuu VAIN väliaikaiseen käyttöön
      -ohentaa ihoa
      -ohnetunut iho menee herkästi rikki ja kohta on taas uusi ihottuma hoidettavana
      -sattuu niin maan vietävästi
      -ei ole mikään ratkaisu

      Kolmisen vuotta sitten kävin Hokan Granlundin juttusilla. En enää millään muista, että mistä sain hänen tietonsa. Ilmeisesti hän työskentelee myös allergiatalossa. No siis joka tapauksessa tuolloin minä rupesin hänelle koekaniiniksi. Hän kehitti tuolloin erästä kortisoonitonta tehokasta voidetta. Sen nimeä on täysin mahdoton muistaa, mutta siinä oli jotain hylkimisreaktiota estävää lääkettä jauhettu normaalin rasvan sekaan. Tutkimuksesta on jo aikaa, joten eiköhän sitä lääkettä pitäisi jo olla olemassa. Suosittelen kaikesta huolimatta ottamaan yhteyttä allergiataloon. Siellä ne kyll osaa ohjata eteenpäin. Kannattaa myös korostaa jokaisella lääkärikäynnillä, ettei halua käyttää kortisoonia, koska atooppinen ihottuma on todellakin pitkäaikainen vaiva. Kortisooni sensijaan toimii vain lyhissä kuureissa, jotka eivät toistu kovin usein. Ainakin minun kohdallani kortisoonikuureja oli aivan liian usein, jonka seurauksena mitään oikeaa parantumista ei päässyt tapahtumaan missään vaiheessa, koska iho joko raavittiin rikki tai kortisoonilla "syövytettiin" puhki.

      • stimo

        Tuo kolmisen vuotta sitten kokeilussa ollut tuote on nykyään reseptillä ostettavissa (ainakin ihotautilääkärin kautta - joka tapauksessa kannattaa aloittaa hoitosuhde alan ammattilaisen kanssa eikä kysellä sieltä täältä yleislääkäriltä). Sen nimi on Protopic ja vaikuttava aine takrolimuusi. Itse käytän kasvoihin ja todella toimii.


    • leena

      Olen itse sairastanut atooppista ihottumaa jo 17 vuotta ja mulla on ainakin auttaneet nämä:

      - Protopic 0,01% uusi markkinoille tullut kortisoni joka ei ohenna ihoa (kysy lääkäriltä lisää)

      - helokki ja kalaöljy kapselit

      - valohoito (jota järjestää ihopiste kannattaa kysyä iholiitolta lisää)

    • leena

      tuosta listassa mainita eucerin karbamid lotion 10% se on ainakin ollut pirun hyvä tuote!

      Reseptiä siihen ei valitettavasti kannata hakea lääkäriltä sillä kansaineläkelaitos ei ole hyväksynyt sitä sv-korvaus listalle joka on sinänsä harmi koska tuote on oikeasti hyvä ja pirun kallis!!

    • eräs atoopikko

      itselläni on ollut koko elämäni ajan (20v) atooppinen iho ja sen mukana atooppinen ihottuma, joka on viime vuosien aikana vaan pahentunut..( nykyään sitä on kasvoissa, koko ylävartalossa ja pohkeissa) kaikkea on kokeiltu..ruokavaliota,joka salli ainoastaan riisin, kanan ja salaatin. Eipä se auttanut ainakaan minua. Lisäksi on kokeiltu erillaisia rasvoja kuten protopic ja elidel..ne eivät sopineet sitten yhtään; iho poltti ja tuntui kuin se olisi ollut tulessa.. ainoa rasva joka on ihon kuivuuteen minulla auttanut on luontaistuotekaupasta ostettu a-voide( se on ruotsalinen atoopikoille suunniteltu rasva, ruskeassa lasipurkissa jossa lukee a-creme). Ihottumaa se ei valitettavasti vie pois, mutta itselläni se on auttanut kutinaan ja kuivuteen. Valohoito on kyllä auttanut hyvin, vaikka sekään ei kokonaan vaikeaa ihottumaani ole vienyt pois.. lisäksi olen tänä talvena käyttäyt apteekista ostettavaa aesol-lääkettä( pieniä vihreitä pilleritä) joka on osaltaan auttanut ihon kuivuuten. Itse olen kokeillut liutaa eri rasvoja ja luontastuotteista homeopaattisiin lääkkeisiin jotka eivät ole auttaneet.. viimeisempiä lääkekuureja ovat olleet kortisooni kuuri, joka ei vaikuttanut ihottumaan mitenkään, ainoastaan turposin kamalasti ja viimeisin lääkärn määrämä oli jokin hiivaa elimistöstä poistava lääke, jonka ansiosta oksensin neljä päivää putkeen, joten sitä en suosittele kokeiltavaksi..

    • Anonyymi

      Kannattaa kokeilla otsoonivettä, sillä lähtee kaikki bakteeri ja hiivaperäiset ihottumat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2743
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2330
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1847
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1715
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe