arka marsu

tytsy

Oisko kellään neuvoja kuinka saisin marsun kesyyntymään? Sain marsuni sunnuntaina ja se on nyt n. vuoden ikäinen. Edellinen omistaja luopui siitä, koska ei ehtiny hoitaa ja se otti koiranpennun..Marsu oli sillä joulukuusta asti.. Eli marsun häkissä on koppi, se on tietääkseni ollut sillä aina.. Marsu kököttää kopissa kokoa ajan.. Eikä oikeastaan tule ollenkaan sieltä pois kun joku on samassa huoneessa.. Ymmärrän, että uusi koti pelottaa, mutta samanlainen kopissa kököttely oli entisessä kodissa aivan samanlaista.. Eli otanko kopin pois? Otin sen eilen pois ja marsu vain juoksi ympäri häkkiä kun kännykkä alkoi soida.. Sylissä marsuneiti on kiltti ja utelias, ei näytä pelkäävän.. Niin, oisko kellään mitään kesytysneuvoja..? Olisin todella kiitollinen niistä..!! :)

12

2188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maruska

      Koppi kannattaa ottaa pois, muuten marsu ei kesyynny hyvin.. Ja pidä sitä paljon sylistä, tarjoa kädestä ruokaa..
      puhele paljon sille, kutsu nimeltä (voi oppia oman nimen, kun sitä paljon kutsuu,meillä on oppinut)...
      No siinä on jotain mitä ensiksi päähän tuli.. Toivottavasti auttoi..

      • tytsy

        Juu, kiitti! Pitää kokeilla noita! :)


      • ilona
        tytsy kirjoitti:

        Juu, kiitti! Pitää kokeilla noita! :)

        minunki marsu oli arka jalka eka mut nyt se ei oo enään .
        se ei ees syö ny josse näki mut ,kyllä se sylissä söi ku sitä silitteli.
        mä antaisin samat neuvot kun tuo toinenkin .
        onko sen häkki tarpeeksi iso 80x80x40 (vähintään)
        jos häkki on liian pieni niin se saattaa olla ahdistunut


    • hyvävastaaja

      ÄLÄ missään nimessä ota koppia pois!!! Se on marsun suojapaikka, jonka pitää AINA olla paikallaan; muuten se menettää luottamuksen sinuun, ja häkkiin. Se ahdistuu ja saattaa saada luonnevikoja. Kun rakennat luottamusta, anna häkin kalterin välistä ville jotain pientä hyvää. Omenan siivu on hyvä vaihtoehto. Marsuni oli samanlainen kun se tuli meille, mutta joka päivä se oppi luottamaan enemmän. KOPPI ON MARSUN SUJAPAIKKA, SIIHEN KOSKEE OMISTAJA VAIN JOS ON PAKKO.

    • hyvävastaaja

      Ja marsulle kannattaa ostaa kaveri.

      • -veine

        Sen ei ole pakko olla KOPPI joka marsulla on häkissä suojana. Se voi olla heinäkasa, pyyhekasa, pyyhe häkin kalteriosan päällä, riippumatto jonka alle pääsee, putki jnejnejne. Itse en laittaisi koppia ralle marsulle, vaan juurikin putken, riippumaton ja uusimman marsun kanssa meillä oli iso heinäkasa häkin päädyssä, ja sen päädyn päällä pyyhe. Plus toki 3 vanhaa marsua. Nykyään tämä nuorin tapaus on talon äänekkäin ja seurallisin neiti, kun taas sitä edeltänyt naaras on joukon arin (eläinkaupasta) ja säikyin, vaikka on jo 2v luonani asunut.

        Eli siis marsulla pitää olla SUOJAPAIKKA, joka ei välttämättä ole KOPPI, vaan ihan mitä tahansa jonka alle/väliin/taakse/sisään marsu pääsee katseilta turvaan. Yksi hyvä vaihtoehto on erus sukka/tavarakori, se reijällinen, johon leikkaa yhdelle sivulle marsunmentävän aukon ja laittaa sen nurinpäin häkkiin. Näin marsulla on katto päänsä päällä, mutta se ei ole ihan eristyksissä vaan näkee ja kuulee ympäristönsä suojasta, ja omistaja näkee marsunsa.


    • Aran marsun omistaja

      Mulla on sama ongelma, sain marsu-uroksen nimeltään Papu synttärilahjaks EILEN. Sen omistaja anto sen mulle kun se oli 11kk, omistaja tuli allergiseks ;(
      Mutta siellä kodissa oli pieni lapsi joka saattoi kohdella Papua vähän kovakouraisesti, 2v poika. Niin ei Papu nähtävästi meinaa tulla kopperostaan ulos.
      Kyllä se illalla tulee vaikka istun sen vieressä (Häkin vieresssä).
      Mutta herra-Papu ei anna koskettaa. Jos laitan käden häkkiin, hän kipittää täyttä päätä takaisin kopperoon. Mutta ei se aamulla ja päivällä tule kopperostaan ulos jos olen näkyvissä ;)
      Olen kai sille joku saalistaja? Yritän tehdä parhaani saadakseni Papuun luottamuksen. Mutta miten? Olen harkinnut toisen marsun hankkimista jos se sitten vähän rohkestuisi.;)
      Mutta se on uros ja se on vähän vaikeeta, jos ottaisin nartun niin kohta koko häkki on täynnä pikku vipeltäjiä.. Mutta jos ottaisin toisen uroksen... Vaikka Papu onkin tosi rauhallinen, tai enemmänkin pelokas, kun agressiivinen.
      Mitä teen?
      Tarviin apua!!!

    • monenmonenmarsunomis

      marsulla PITÄÄ olla kaveri, sillä se on LAUMAELÄIN. Tosin kannattaa ottaa selvää eri sukupuolien sopeutumisesta toisiinsa.

    • -veine

      Aran marsuin omistajalle.
      Hanki ensimmäisen luovutusikäinen, n. 2kk ikäinen urosmarsu kaveriksi tuolle marsullesi, seura rohkaisee marsuja eniten. Uros siksi että ei tule poikasia, ja REILUSTI nuorempi (tai vanhempi) siksi että niillä on selkeä ikäero joka helpottaa arvojärjestysselvittelyjä. Pikkumarsu vielä turvaa enempi aikuiseen, kuin että alkaisi tapella sen kanssa.
      Kaverin hankkimisen jälkeen käsittelet päivittäin marsuja, otat ne varmasti ja päättäväisesti kiinni häkistä, pidät sylissä, lasket pois. Treenaat sitä kiinniottoa; et aja niitä takaa montaa minuuttia, vaan laitat käden marsun eteen, toisen taakse ja koppaat sen siitä kiinni. Kaikki muut eläimet, myös ihminen on marsulle aina saalistaja, joten pakeneminen ja piiloutuminen on ihan luonnollista niille kunnes ne luottavat ihmiseen.
      Syötät marsuja kädestä ilman kiinniottoa, syötät sylissä niitä, muuten vain touhuat niiden lähellä, päästät niitä juoksemaan lattialle usein (vaikka tuntuisi että ne menevät vain aina piiloon kököttämään, ne rohkaistuvat ajan kanssa ja alkavat tutkia paikkoja).
      Mitä enempi niiden kanssa touhuaa varmasti ja rauhallisesti, sen paremmin ne tottuvat. Yleensä ne juoksevat ainakin ensimmäisen kuukauden ajan lähes poikkeuksetta piiloon kun joku tulee huoneeseen, mutta rohkaistuvat kaverin ja käsittelyn myötä hiljalleen. Kärsivällisyyttä, marsun kesyyntyminen voi vielä 2-3 vuottakin, eikä kaikki edes kesyynny vaan jäävät aroiksi.

    • Marsunpaikka

      Oma poikamarsuni on kesyyntynyt pikkuhiljaa. Välillä otin kopin pois jotta huomaa ettei tapahdu mittän. Vaihdoin myös häkin paikan sellaiseen ettei kokoajan kuljeta ohi. En aio ottaa kaveria jos eivät ule toimeen, kautta aikojen marsuja on pidetty yksin. Tämä on jo neljäs yksinäinen marsuni. Paljon seurustelen ja annan herkkuja. Marsu seuraa perheen puuhia ja tykkää selvästi koirastamme!

      • lhöp

        Ja kautta aikojen on ollut tyhmiä ja itsepäisiä ihmisiä,jotka puhuvat puuta heinää asioista,joista eivät oikeasti tiedä mitään...


    • Anonyymi

      Mun marsut on tosi arkoja ja kun yritän ottaa syliin niin juoksee suoraan piiloon. Oon vaan ottanut piilot pois ja sitten otan syliin. Onko se ok vai oisko kellään parempia ideoita?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      428
      2993
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2344
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      360
      2071
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1923
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    7. 158
      1222
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      937
    Aihe