Kävin jatko-opisk.suunnatun kurssin

kandidaatti

Minulla on maisteriopinnot lopuillaan. Kirjoitan gradua ja muutama tenttiä ja kurssia on käymättä. En tiedä vielä, pyrinkö jatko-opiskelijaksi.

Kävin kuluneena talvena erään jatko-opiskelijoille suunnatun kurssin, jossa olin ainoa ei-jatko-opiskelija. Kurssille oli erillinen karsinta, jonka läpäisin. Nyt olen miettinyt, kuuluuko minulle opintopisteet siitä kurssista, koska niitä ei ole suorituksiin ilmestynyt?

Vai onko niin, että olisin oikeutettu suoritusmerkintään vasta sitten, kun olisin oikea jatko-opiskelija? Ja nyt olin tavallaan kurssilla vain vapaasta tahdostani ja mielenkiinnosta...? Siitä ei kyllä etukäteen mainittu mitään.

Oletin saavani suoritusmerkinnän, koska minut oli kurssille karsinnassa hyväksytty. Tietääkseni läpäisin kurssin tehtävineen. Kurssinpitäjät eivät ole olleet minuun yhteydessä.

Olenkohan käsittänyt jotain väärin? Tässä palstalla joku näkyy kysyneenkin, että saavatko jatko-opiskelijatkin opintopisteitä, ja niin ilmeisesti asian laita kuitenkin on.

Mitä enemmän asiaa mietin, sitä enemmän minua nolottaa; en kehtaa kysyä asiasta kurssin järjestäneeltä taholta, koska pelkäisin paljastuvani hölmöläiseksi kaikkien niiden viisaiden tohtoriopiskelijoiden seassa.

5

750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajdkah

      neuvoisin sinua ottamaan yhteyttä opintotoimistoon jos et kerran halua kurssin järjestäjältä suoraan kysyä. opintotoimistossa vastataan kyllä ihan kaikkiin kysymyksiin joten ota sinne yhteyttä ja kysy puuttuvasta merkinnästä. joskus voi olla kyse ihan inhimillisesta erehdyksestä eli kannatta kyllä seurata että suoritukset merkitään oikein.

    • fm-englanti

      Joo, kuten jo edellinen kirjoittaja mainitsikin, opintotoimistosta kyllä osannevat neuvoa.

      Itselleni heräsi mieleen ajatus, että onko tässä vain ihan joku tekninen seikka taustalla, eli kirjautuvatkohan jatko-opintojen suoritukset mahdollisesti erilliseen opintorekisteriin kuin perusopinnot. Ongelma voi olla ihan siis sekin, että sinulla kun ei ole jatko-opiskelijan statusta, niin niitä suorituksia ei sitten ikään kuin voi kirjata oikein mihinkään. Tällaisia aatoksia.

    • Otko Japiskelija

      että jatko-opintokurssit kirjattiin vasta kun oli opiskelijaksi hyväksytty, siis tossa vajaa 10v sitten.

    • takavuosina saman tehnyt

      Kurssin sisällyttämisessä jatko-opintoihin ei ainakaan TKK:lla tai HY:ssä pitäisi olla ongelma. Tärkeää on, ettet sisällytä kurssia osaksi maisteritutkintoa, sillä silloin sitä ei voi sisällyttää uudestaan muihin tutkintoihin. Asia riippuu tietenkin mahdollisten jatko-opintojesi tulevasta ohjaajasta, jonka kanssa olisi hyvä sopia mitä kursseja aiot suorittaa tutkintoosi.

      Se, että olet ollut kiinnostunut suorittamaan ylimääräisiä opintoja ennen valmistumista on asia, johon laitoksen opettajat suhtautuvat positiivisesti eikä mikään ongelma, ja se myös helpottaa hyvän ohjaajan löytämistä. Jos jatko-opinnot kiinnostavat, olisi hyvä ottaa jo gradua kirjoittaessa yhtyettä tutkijoihin, joiden ohjauksessa olisit kiinnostunut tekemään jatko-opintoja, ja puhua kurssien sopivien kurssien suorittamisesta. Onnea tuleviin jatko-opintoihin!

    • juuri tuollaisella

      jatko-opiskelijoille suunnatussa kurssilla. Itse havaitsin sen olevan tarkoitettu jatko-opiskelijoille vasta ensimmäisenä luentopäivänä... No kuitenkin kyseiseen kurssiin ei liittynyt tenttiä, joten en saanut pisteitä. Kurssi oli kyllä mielenkiintoinen, joten ei mua ainakaan harmittanut kun en saanut pisteitä.

      Jatko-opiskelija ollessani ei meille tarkoitetuissa kursseissa aina ollut tenttejä.
      Itse valitsin kursseja toiselta alalta, joka oli lähellä omaa alaani. Näissä kursseissa ei ollut tenttejä. Kuitenkin oma proffani vaati, että pitää olla tentti. No nämä "tentit" oli sitten juttelua tai esitelmä mun tutkimuksestani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1458
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      751
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      725
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      680
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      67
      623
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe