Länsi-Latvia

Jukka

Moi

Tarkoituksemme on mennä viikoksi Pärnuun omalla autolla, mutta ajattelimme kierrellä myös Länsi-Latviassa. Jelgavan linna voisi olla mielenkiintoinen mutta itse kaupunki lienee aika neukkulainen koska tuhoutui toisessa maailmansodassa.

Mutta kannattaako vaikkapa Kolkaan, Liepajaan, Ventspilsiin, Jurmalaan mennä. Millainen on rantatie Riikasta Kolkaan tai Kolkasta Ventspilsiin (Liivinranta).

Saako yösijaa keskellä kesää esimerkiksi Kolkasta tai Ventspilsistä.

Tällaisia paikkoja ajattelin että voisi katsella:

http://maps.google.com/maps/ms?hl=fi&ie=UTF8&oe=UTF8&ms a=0&msid=107320779378339837738.0004488a7741fcc1ed21a

Riikassa ajattelimme ehkä käydä joskus toiste.

Muuten - pitääkö autoon todella hankkia joku rattilukko-systeemi tai hälytin ? Vaahtosammutin ?

8

1025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Expat

      Kolka, Liepaaja, Ventspils, Juurmala, Kuldiiga jne. ovat kaikki mielenkiintoisia ja käymisen arvoisia paikkoja. Päätiet ovat Latviassa jo suht´ ok kunnossa, pikkutiet ovat joko kuoppaisia, hyvin kuoppaisia tai juuri laitettuja loistavia teitä. Rantatien tämän hetkisestä kunnosta en valitettavasti osaa sanoa mitään, mutta kyllä siellä ajamaan pystyyn.

      Riippuu autostasi. Itselläni on ollut joka ainoassa kulkuneuvossa hälytin ja ajonesto jo reilun vuosikymmenen ajan ja yritän kyllä Suomessakin käydessäni pysäköidä vartioiduille alueille. Rattitankolukko ei välttämättä estä mutta hidastaa.

      Sammutin ja ensiapulaukku löytyvät JOKAISEN VASTUUNTUNTOISEN autoilijan varusteista, myös Suomessa, joten en ymmärrä kysymystäsi pitääkö ne hommata juuri Baltiaa varten.

    • Riganieki

      Että joku ymmärtää "tutkia" muutakin osaa Latviasta.
      Jelgava tosiaan tuhoutui, mutta on kuitenkin ihan piristävä vierailupaikka. Vaikuttaa kokoistaan isommalta. Palatsi on hyvä paikka käydä, käy vilasemassa myös Akademia Petrina. Siellä on Latvian ja Liettuan ensimmäiset presidentit opiskelleet. Myös Rastrellin suunnittelema upea ortodoksi katedraali on näkemisen arvoinen.
      Rantatie on kapea, ja osittain vähän heikossa kunnossa. Jos ei ole kiire, niin ihan hyvä valinta silti. Tosin kartassa se näyttää menevän lähempänä rantaa kuin todellisuudessa.
      Todennäköisesti yösijaa löytää melko helpolla, sillä
      turismi tosiaan keskittyy Riian seudulle pääasiassa. Irbenen tutka-asemalla kannattaa käydä. Se on Ventspilsin lähettyvillä, Kolkan suuntaan. Kuldigassa on yksi Euroopan leveimmistä putouksista, ja muutenkin kaupunki on idyllinen. Jos ajat 10-tietä, on Jaunmoku Pils hyvä vierailukohde. Hieno linna. Siellä voi myös yöpyä.
      Jurmalassa on varmasti yksi Euroopan hienoimmista rannoista. Muuten vähän kalliin puoleinen kaupunki. Liepajassa on myös upea ranta ja muutenkin kaupungissa on enemmän "spiritiä" kuin Riiassa. Ventspils on varmaan maan siistein kaupunki.Tässä nyt jotain. Mitä noihin lukkohärdelleihin ym. tulee, oli Expat ihan oikeassa.

    • Valmiera

      Gaujan luontopuisto Riiasta pohjoiseen on myös hieno paikka linnoineen ja luontoineen. Turaidan linna on hienosti entisöity ja lähde laaksossa mielenkiintoinen puistoineen. Erikoisuutena mainitsisin lautturipapan joka vie sinut ja autosi käsipelillä joen toiselle puolelle. Tänne luonnonsuojelualueelle pääset aivan päiväretkelle Pärnusta.

      Jurmalan sillalla on sit siltamaksu, ennen siltaa automaatti. Varo myös "rahastusautomaatteja" , isoilla teillä kylien kohdalla yhtäkkiä nopeusrajoitus ja suojatie >> ja polliisi.

      Kolkan tie vähän kuin valtatie 2 ei parempi, mutta ei huonompikaan(lue: urapaikattu, kapeahko)

      Lisäisin listaan vielä jos teillä aikaa ja haluja ajella Palangan ja Kuurin niemen(Liettuan puolella).Kuurin niemestä tosin ei kesällä meinaa löytää majoitusta millään. Jos mukana nuorisoa, Palangan yöelämä MUST ;)

      Toisaalta Itäreunalla Latviassa voit siirtyä suoraan elämään 50v sitten...puhelinlangat laulaa ja viikatteella heinää kaadetaan. Hevosrattailla huivipäät mummot käy kaupassa, jossa helmitaululla lasketaan kauppalasku >>Visa ei muuten niissä pikkukaupoissa sitten toimi.

      Täällä Suomalaiset bussimatkailijat käy: www.abcmatkatoimisto.fi
      suositut kohteet

      Tässä jotain hätäisesti työn lomassa.

    • jarkko

      Itse tykkään kaupungista ja sielläpäin ollessani yövin tässä:
      http://www.hoteljelgava.lv/index.php?id=4&r=1

      Hotellihuoneet on uudistettu ja hintataso todella kohtuullinen, itse käytämme noita isompia sviittejä tuossa hotellissa.

      • jarkko

        Täältähän ei ole kuin 40km Riikaan ja hintataso on täysin eri Jelgavassa.

        Hotellilla on yhden auton talleja vuokrattavana ja hinta todella kohtuullinen, parilla eurolla saat oman tallin jonka ovi toimii lähettimellä.


    • Nimetön

      vastauksia:

      jelgava keski-latviassa on käynyt läpi muodon muutoksen, muttA KANNATTAA AJAA Bauskaan ja Rundaleen jossa hieno renesanssi palatsi.
      sieltä voikin suunnata Liepajaan, joka hiukan raähjäinen puukaupunki mutta rannat ovat mahtavat. Liepajasta voi kääntyä Ventspilksiin, joka tällä hetkellä latvian siistein kaupunki ja jossa hienot puistot ja upea ranta-alue. Kolgaraks on mielestäni tavallinen niemenkärki joten unohtakaa ja tutustukaa paremmin länsi-latvian muihin kaupunkeihin. tie kolkasta on paikoitellen pölyisatä hiekkatietä. teiden laatu ei ole muutoinkaan kehuttava joten kannattaa pysyä paremmilla tieosuuksilla. yösijaa kyllä löytyy tien varrelta mutta varmistakaa hinta aina ensin (www.traveller.lv)
      vaikka autossa olisi käynnistyksenesto kannattaa hankkia myös tankolukko, tekee hankalammaksi.
      yöksi autosta arvotavarat pois rekisteriote.
      vaahtosammutin ensiapulaukku on pakollinen varuste vaikka tuskinpa tarkistavat mutta viisas hankkii ne. polttoaine kannattaa tankat tunnetuilta asemilta. riskit kasvavat mitä lähemmäksi riikaa tullaan. riikaa en suosittle kokemattomille kuskeille.

      Toinen kaunis alue on pohjois-latvia, vanha liivinmaa jossa paljon nähtävää
      www.sigulda.lv

    • Nimetön
    • Suomiporo

      Jelgavassa toki kannattaa käydä jos siellä päin liikkuu, mutta mitään hirveän ihmeellistä ei kannata odottaa. Itse tykkäsin rauhallisesta tunnelmasta mikä kaupungissa tuntui vallitsevan. Paikallinen turisti-info oikein ilahtui kuin sinne meni käymään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      149
      6371
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3848
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1985
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1498
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1478
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe