Neuvoja uusille alokkaille

vanha vääpeli

VEMPPAUS:

"Vemppaan” eli sairaaksi ilmoittaudutaan, kun alikersantti aamulla kiertää tuvissa. Tässä vaiheessa hän kysyy onko tuvassa varuskuntasairaalaan lähtijöitä. Mukaan voi ilmoittautua vaikka olisi täysin terve. Varsinainen tarkastushan tehdään vasta sairaalassa. Terveenäkin kannattaa yrittää hankkia sotilaslääkäriltä jonkinlaista vapautusta. Yleisimpiä vapautuksia ovat:

VMTL - vapautus marssi-, taistelu- ja liikuntakoulutuksesta

VUP - vapautus ulkopalveluksesta

VP - vapautus palveluksesta

NKV - nosto- ja kantovapautus

OKV - oikean käden käyttövapautus

KP - kykenee palvelukseen (Lääkäri ei anna vapautuksia, ns. ”keppi”)

Lääkäri voi määrätä myös muunlaisia vapautuksia, esim. leirivapautus, telttavapautus tai kypärävapautus jotka ovat hyödyllisiä metsäleirejä ajatellen.

Paras vapautus on VP, vapautus kaikesta palveluksesta, koska VP:tä saaneen varusmiehen ei tarvitse osallistua mihinkään palvelukseen. Lievempiä ja yleisempiä vapautuksia ovat VUP ja VMTL. Esim. VUP:ta saadessaan ei tarvitse osallistua ulkopalvelukseen, mutta sen sijaan sisätiloissa joutuu usein puuhastelemaan jotakin kevyttä. Sen avulla välttyy kuitenkin ikävimmistä paikoista kuten marssimisesta, metsässä ryysäämisestä ja muusta ulkona tapahtuvasta.

Tässä joitain kikkoja:

- Kuumemittarin ravisteleminen voi saada sen näyttämään liian korkeita lukemia. Ravistelu on luonnollisesti suoritettava huomaamattomasti. Kuumemittariin voi saada lisää lukemia myös istumalla lähellä lämpöpatteria ja ujuttamalla mittaria patterin lähelle. Oikean kuumeen saa aikaan syömällä tupakan. ”Kuumeen” perusteella pitäisi irrota ainakin muutama päivä VUP:ta.

- Jos sinulla on kuumetta, voi sen lisäksi valittaa niskakipua, koska ne ovat aivokalvontulehduksen oireita, ja pääset ehkä varuskuntasairaalaan tarkempiin tutkimuksiin. Yleensäkin kannattaa valittaa tarttuvia tauteja (esim. mahatauti) koska tällöin sinua ei voi päästää takaisin kasarmille.

- Valtio maksaa uudet silmälasit, jos vanhat rikkoutuvat varusmiespalveluksen aikana. Silmälasit kannattaa hajottaa metsäleirin aikana jotta se varmasti menisi valtion piikkiin. Bonusta on se, että leiriltä pääsee tällöin pois. Kannattaa hajottaa linssit, mutta jättää sangat ehjiksi, koska valtio kustantaa tilalle halvimmat sangat. Linssien suhteen se ei voi säästellä.

- Jalkakipu estää luonnollisesti lähes kaiken fyysisemmän palveluksen. Sano että polveen tai sääreen sattuu. Näitä on vaikea todentaa. Jos onnistut kerran saamaan vapautusta tällä perusteella, sitä voi hakea aina uudelleen esim. marssimista sisältävinä päivinä väittämällä, että jalka ei vieläkään kestä. Pieni ontuminen kävellessä lisää uskottavuutta.

- Selkäkipuakin on varsin vaikeata todistaa olemattomaksi. Ainakin nosto- ja kantovapautusta voi saada (hyödyllinen leireillä). Jos valittaa palveluksen alusta saakka säännöllisesti jalka- tai selkäkipuja niin pysyvä NKV tms. vapautus tai jopa B-mieheksi pääseminen on mahdollista. B-miehenä palvelus on kevyempää, joten sellaiseksi pääsemistä kannattaa yrittää, jos suinkin mahdollista.

- Vatsakipu, ripuli, pahoinvointi ja päänsärky ovat vaikeasti todennettavia vaivoja, joten niitä valittamalla saa kohtalaisen helposti vapautusta.

- Metsäleirillä voi ruokaa saadessaan jauhaa sitä hetken suussaan ja sitten ”oksentaa” ruuat pihalle. Tällöin voi päästä pois leiriltä ”mahatautisena”.

- Unettomuutta voi valittaa, ”en ole saanut kahtena yönä nukutuksi ja on kauhea väsymys”, tälläkin perusteella voi päästä sairaalan petiin huilimaan.

- Oppilaitosten pääsykokeisiin tai työpaikkahaastatteluun osallistumista varten voi saada vapaata, vaikka ei kokeisiin osallistuisikaan, ainakaan tosissaan.

- Jos leikkaat sanomalehdestä kuolinilmoituksen ja kerrot että vainaja oli "läheinen perheystävä", saatat saada lomaa "hautajaisiin menoa" varten.

- Jos sinulle ei ole tehty nielurisaleikkausta, ja kurkkusi on ollut paljon kipeä, niin yritä päästä leikkaukseen. Päivä tai pari sairaalassa, viikko tai pari kotihoitoa ja sen jälkeen vielä mahdollista saada vemppaa, kun valittaa että kurkku on vielä kipeä.

- Viisaudenhampaiden poistamisesta valtion laskuun armeijassa saa vemppaa, ehkä jopa kotihoitoa. Jos mahdollista, kannattaa poistattaa viisaudenhampaita yksi kerrallaan, jotta jokaisesta saa erikseen "sairaslomaa".

- Huonon tuloksen tekeminen tahallisesti palveluksen alussa olevassa Cooperin testissä ja muissa kuntotesteissä tuo monia etuja: pääseminen puolen vuoden palvelusajalla on todennäköisempää, pääset huonokuntoisten tasoryhmään liikuntakoulutuksessa (jolloin liikuntakoulutus on kevyempää), ja lisäksi selvästi tulostaan palvelusajan lopussa olevassa uudessa Cooper-testissä parantavat saavat kuntoisuusloman. Kun alla on palveluksen alussa tehty huono tulos, sitä on luonnollisesti helppoa parantaa ja ilmainen kuntsari napsahtaa tilille.

- Lomilla ollessa voi yrittää hankkia siviiliterveyskeskuksesta matkustuskieltoa. Jos onnistut saamaan sitä, sinun ei tarvitse palata kasarmille ajoissa, vaan viikonloppuloma venähtää pidemmäksi. Armeijan tyypit eivät voi asialle mitään, jos siviililääkäri antaa matkustuskieltoa terveydellisistä syistä. Edellä mainitut vaikeasti vääriksi todistettavat syyt kuten mahatauti/pahoinvointi sopivat myös matkustuskiellon hakemiseen.

- Kotihoito on luonnollisesti erittäin mukava keino hankkia ylimääräistä lomaa armeija-aikana. Kotihoitoa voi saada kun valittaa siviilielämän ongelmista, esim. väittää että tyttöystävä jätti ja se masentaa kovasti. Armeija suhtautuu nykyään melko vakavasti tällaisiin asioihin. Sitä ei sen tarkemmin tutkita, onko väite totta vai ei.

54

37165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alokas 1/08

      "Jos leikkaat sanomalehdestä kuolinilmoituksen ja kerrot että vainaja oli "läheinen perheystävä", saatat saada lomaa "hautajaisiin menoa" varten."
      Varo leikkaamasta nykyään yleisiä hautajaisten jälkeen lehteen laitettavaa kuolinilmoitusta.
      "Paras vapautus on VP, vapautus kaikesta palveluksesta, koska VP:tä saaneen varusmiehen ei tarvitse osallistua mihinkään palvelukseen." On vaan siitä kelju, ettet myöskään katsele televisiota etkä mene sotkuun, et todellakaan tee muuta kuin käännät kylkeä petin pohjassa.
      ""Vemppaan” eli sairaaksi ilmoittaudutaan, kun alikersantti aamulla kiertää tuvissa. Tässä vaiheessa hän kysyy onko tuvassa varuskuntasairaalaan lähtijöitä. Mukaan voi ilmoittautua vaikka olisi täysin terve."
      Siinä on se pirullinen puoli, että kun todella sairastut ja olet 39 asteen kuumeessa, olet veksin jonossa vielä iltapäivällä, koska puolet porukasta kokeilee kepillä jäätä.
      " Jalkakipu estää luonnollisesti lähes kaiken fyysisemmän palveluksen. Sano että polveen tai sääreen sattuu." Entäs kun tosiaan polvea vihloo epäonnisen metsäkeikan jälkeen eikä lekuri todellakaan usko sinua tutkittuaan samana päivänä 17 muuta mystistä polvisärkyä.

      • Voisin lisätä

        vielä MAP:in! Eli matka ajan pidennyksen lomille lähtöä varten! Eli keksit mahdollisen teko syyn lähteä aikaisemmin lomille mitä normaalisti pääset! Hyvä tapa on ottaa selvää minnekkä paikka kunnalle saa matka-ajan pidennystä ja pistää ns. meno osoite jonnekkin sinne! Parhaiten tämä selviää parin eka viikon aikana kasarmilla kun joku muu pääsee lähtemään kyseisellä tavalla!


        Itse kuljin koko vuoden tällä tavalla ja pääsin lähtemään klo. 11.00 kun normaalisti pääsisin 17.45! XD


    • Sivarimajuri

      Jos tuolla asenteella lähtee intiin niin eikö olisi sitten parempi jättää menemättä? Kaikista paras vapautus on vapautus asevelvollisuudesta, eli C-paperien huijaaminen luokituksella "henkisesti epävakaa".

      Jos ei hulluksi leimaantuminen (tulee harvoissa tilanteissa esille. Tällöin voi vaikka valehdella että syynä oli selkä) kiinnosta niin siviilipalvelus ja totaalikieltäytyminen ovat molemmat inttiä mielenkiintoisempia vaihtoehtoja.

      • Jos et tsemppaa hae vemppaa

        Kokeile alokas aikana sluibailla niin paljon kuin mahdollista. tee kaikki asiat huonosti, tai sitten vaan et muka "osaa." Coopperissa alle 1800m ammunnoissa ei laukaustakaan tauluun.

        Sitten Morttiajan jälkeen haet vemppaa(yleensä eivät enää kotiuta sua sen jälkeen.) Et läpäise mitään kokeita. Vastaa kuitenkin kysymyksiin, mutta ihan väärin vaan. Jos on gines hae silloin jotain vemppaa, mielellään kotihoidollista. Esim mielenterveyteen vetoaminen on melkein automaattinen kotihoito. Ite sluibailin koko intin. En tehnyt yhtään mitään kuudessa kuukaudessa. kaksi viikonloppua olin kiinni, ekan ja yhden kahden viikon leirin lapissa. Oli muuten ainoa leiri johon osallistuin. Gineksiin saa kyllä vapautusta palveluksesta, kotihoitoa, sotilaspapilta voi saada puollon vapautuksesta palveluksesta yhteensä viideksi päiväksi kuhan on syy. no keksiihän fiksu noita. Sen jälkeen lappu menee rykmentin komentajalle joka aina myöntää loman, kun pappi on puoltanut, syy ei edes mene tietoon rykmentille, koska on luottamuksellinen keskustelu. Sitten on kaikkea kivaa mahdollista keksiä. Ite vedin intin läpi 180:´menessä päivässä, joista 80 päivää vietin kasarmilla, muut poissa, pääsäntöisesti kotona. Ihan vaan siksi että ei kiinnostanut ottaa sivaria tai kieltäytyä. sotilasarvoni on tykkimies, mutta en mä oo koskaan edes nähnyt ampumavalmista tykkiä. Marsilla näin kun auto veti tykkiä perässä heh. en koskaan tehnyt mitään. aina löyty tekosyy jolla sluibasin tehtävissä. suurin osa

        inttipäivistä meni nukkuessa ja lepäillessä, tai sitten kävin ihan itsekseen kuntoilemassa. kotiutus coopperissa olin yksikön paras 3240metriä lihaskuntotestissä parhaita. päällikkömme oli ihan ihmeissään, että mikäs nyt oli. aina porukassa juostessa valittelin milloin mitäkin kipua, selkäkipu on hyvä, toinen polvikipu. Mä hain niin useesti vemppaa että veksin lekuri kirjoitti loppuaikoina suoraan VPO 5 lomaoikeudella.


      • Sivarimajuri
        Jos et tsemppaa hae vemppaa kirjoitti:

        Kokeile alokas aikana sluibailla niin paljon kuin mahdollista. tee kaikki asiat huonosti, tai sitten vaan et muka "osaa." Coopperissa alle 1800m ammunnoissa ei laukaustakaan tauluun.

        Sitten Morttiajan jälkeen haet vemppaa(yleensä eivät enää kotiuta sua sen jälkeen.) Et läpäise mitään kokeita. Vastaa kuitenkin kysymyksiin, mutta ihan väärin vaan. Jos on gines hae silloin jotain vemppaa, mielellään kotihoidollista. Esim mielenterveyteen vetoaminen on melkein automaattinen kotihoito. Ite sluibailin koko intin. En tehnyt yhtään mitään kuudessa kuukaudessa. kaksi viikonloppua olin kiinni, ekan ja yhden kahden viikon leirin lapissa. Oli muuten ainoa leiri johon osallistuin. Gineksiin saa kyllä vapautusta palveluksesta, kotihoitoa, sotilaspapilta voi saada puollon vapautuksesta palveluksesta yhteensä viideksi päiväksi kuhan on syy. no keksiihän fiksu noita. Sen jälkeen lappu menee rykmentin komentajalle joka aina myöntää loman, kun pappi on puoltanut, syy ei edes mene tietoon rykmentille, koska on luottamuksellinen keskustelu. Sitten on kaikkea kivaa mahdollista keksiä. Ite vedin intin läpi 180:´menessä päivässä, joista 80 päivää vietin kasarmilla, muut poissa, pääsäntöisesti kotona. Ihan vaan siksi että ei kiinnostanut ottaa sivaria tai kieltäytyä. sotilasarvoni on tykkimies, mutta en mä oo koskaan edes nähnyt ampumavalmista tykkiä. Marsilla näin kun auto veti tykkiä perässä heh. en koskaan tehnyt mitään. aina löyty tekosyy jolla sluibasin tehtävissä. suurin osa

        inttipäivistä meni nukkuessa ja lepäillessä, tai sitten kävin ihan itsekseen kuntoilemassa. kotiutus coopperissa olin yksikön paras 3240metriä lihaskuntotestissä parhaita. päällikkömme oli ihan ihmeissään, että mikäs nyt oli. aina porukassa juostessa valittelin milloin mitäkin kipua, selkäkipu on hyvä, toinen polvikipu. Mä hain niin useesti vemppaa että veksin lekuri kirjoitti loppuaikoina suoraan VPO 5 lomaoikeudella.

        Tuo on tolkuttoman pitkä aika vain makoilla. Itsekin samaa harrastin, mutta jaksoin sitä vain vähän yli pari kuukautta. Tosin olin usein myös oikeasti sairas. Maistui niin puulta tuo makailu ja kuntoni huononi, joten lähdin pois. Siviilipalveluksessa aika meni paljon nopeammin vaikka enemmän päiviä kuluikin.


      • nuorukaiset
        Jos et tsemppaa hae vemppaa kirjoitti:

        Kokeile alokas aikana sluibailla niin paljon kuin mahdollista. tee kaikki asiat huonosti, tai sitten vaan et muka "osaa." Coopperissa alle 1800m ammunnoissa ei laukaustakaan tauluun.

        Sitten Morttiajan jälkeen haet vemppaa(yleensä eivät enää kotiuta sua sen jälkeen.) Et läpäise mitään kokeita. Vastaa kuitenkin kysymyksiin, mutta ihan väärin vaan. Jos on gines hae silloin jotain vemppaa, mielellään kotihoidollista. Esim mielenterveyteen vetoaminen on melkein automaattinen kotihoito. Ite sluibailin koko intin. En tehnyt yhtään mitään kuudessa kuukaudessa. kaksi viikonloppua olin kiinni, ekan ja yhden kahden viikon leirin lapissa. Oli muuten ainoa leiri johon osallistuin. Gineksiin saa kyllä vapautusta palveluksesta, kotihoitoa, sotilaspapilta voi saada puollon vapautuksesta palveluksesta yhteensä viideksi päiväksi kuhan on syy. no keksiihän fiksu noita. Sen jälkeen lappu menee rykmentin komentajalle joka aina myöntää loman, kun pappi on puoltanut, syy ei edes mene tietoon rykmentille, koska on luottamuksellinen keskustelu. Sitten on kaikkea kivaa mahdollista keksiä. Ite vedin intin läpi 180:´menessä päivässä, joista 80 päivää vietin kasarmilla, muut poissa, pääsäntöisesti kotona. Ihan vaan siksi että ei kiinnostanut ottaa sivaria tai kieltäytyä. sotilasarvoni on tykkimies, mutta en mä oo koskaan edes nähnyt ampumavalmista tykkiä. Marsilla näin kun auto veti tykkiä perässä heh. en koskaan tehnyt mitään. aina löyty tekosyy jolla sluibasin tehtävissä. suurin osa

        inttipäivistä meni nukkuessa ja lepäillessä, tai sitten kävin ihan itsekseen kuntoilemassa. kotiutus coopperissa olin yksikön paras 3240metriä lihaskuntotestissä parhaita. päällikkömme oli ihan ihmeissään, että mikäs nyt oli. aina porukassa juostessa valittelin milloin mitäkin kipua, selkäkipu on hyvä, toinen polvikipu. Mä hain niin useesti vemppaa että veksin lekuri kirjoitti loppuaikoina suoraan VPO 5 lomaoikeudella.

        on oikealta nimeltään laiskoja luusereita.piste.


    • Asennetta !

      Jos olisin itse inttiin menossa, räkäisisin jokaista sotaherraa kasvoille, tarvittaessa pyyhkisin nyrkillä ja herra sanan tilalle laittaisin homo. Ei kovin kauaa "palvelus" kestäisi. Hieno asenne, laita paremmaksi.

    • ...

      Unohdit vapautuksen VPO eli "vapautus palveluksesta poislukien oppitunnit". Aika epäpätevän oloista neuvontaa. ;)

      "- Valtio maksaa uudet silmälasit, jos vanhat rikkoutuvat varusmiespalveluksen aikana."

      Valtio kustantaa uudet vaikka vanhat eivät rikkoutuisikaan!

      Pääsykokeissa, työhaastatteluissa, häissä, hautajaisissa yms käynnit on aina todistettava jollain tavalla. Yleensä joutuu keräämään useita nimikirjoituksia erinäisiltä ihmisiltä todisteeksi paikallaolosta.

      Jatkuva vemppaaminen kohdistaa sinuun koko alokasjoukkueen ja erityisesti oman ryhmäsi vihan ja ärtymyksen. Sinut leimataan moveksi (motivaatiovemppa) koko palveluksesi ajaksi ja tämä siirtyy myös kantahenkilökunnan suhtautumiseen. Sinua ei parin move keikan jälkeen enää uskota varuskuntasairaalassa vaikka olisit oikeasti sairas ja "keppi viuhuu".

      Jos ei kiinnosta käydä sitä varusmiespalvelusta kunnialla läpi, niin parempi mennä sivariin tai hankkiutua C-kuntoisuusluokkaan. C:n paperit voi saada jo "laajasta" (noin kämmenen kokoisesta) ihottumasta. Lykkäystä voi saada selittämällä jotain "mulla hajoo pää" "ei vittu mä en kestä täällä" juttua siinä ensimmäisessä lääkärintarkastuksessa.

      Palveluksen edetessä pidemmälle niitä C/E papereita ei enää myönnetä noin heppoisin perustein. E (erikoiskoulutus-) ja J (joukkokoulutus-) kaudella poika pistetään kotihoitoon pariksi-kolmeksi viikoksi ennemmin kuin lähetetään kokonaan pois.

      • Gasa

        tunnettu faktahan on että VMTL ei vapauta muusta kuin tahtimarssista.. Oikeastaan vittumaisempaa kuin ruodussa oleminen.


    • Reservin johtaja

      Kun vapautuksia on riittävästi, kutsuu yksikön päällikkö varusmiehen puhutteluun. Terveydentilaltaan palvelukeen kelpaamaton varusmies saa kelpoisuusluokan E paperit eli palvelus jatkuu kahden vuoden kuluttua pakollisena.

      Se on sitten kotiin parantelemaan itseään - MARS.

      • Sivarimajuri

        Ainahan noilla E papereilla pelotellaan, mutta harvoin niitä kuitenkaan jaetaan. Saa aika kauan vempata ennenkuin lykkäys tulee. Tosin olen kyllä sitä mieltä myös, että parempi hommata vapautus koko hommasta kuin lähteä inttiin vemppaamaan. Siellä tulee aika todella pitkäksi varsinkin jos ei mihinkään osallistu.


      • nykyään helposti
        Sivarimajuri kirjoitti:

        Ainahan noilla E papereilla pelotellaan, mutta harvoin niitä kuitenkaan jaetaan. Saa aika kauan vempata ennenkuin lykkäys tulee. Tosin olen kyllä sitä mieltä myös, että parempi hommata vapautus koko hommasta kuin lähteä inttiin vemppaamaan. Siellä tulee aika todella pitkäksi varsinkin jos ei mihinkään osallistu.

        Kyllä jaetaan, raja on 30 vrk pois palveluksesta. Vähentää turhia käyntejä...


      • oma kokemus..
        nykyään helposti kirjoitti:

        Kyllä jaetaan, raja on 30 vrk pois palveluksesta. Vähentää turhia käyntejä...

        Itselle kävin niin et ekalla metsäreissulla(ekal viikol) kaaduin niin et sääriluu kärsi.. Valitin asiasta veksissä ku en voinu ollenkaa astua jalalla... Antoivat 3pv vmtl ja buranaa sekä mopilaattia.. "kyllä se siitä". Noh vaiva jatkui ja jalka oli niin paskana et sillä ei voinu astua ja sitä pisti... 3viikkoa meni vempatessa ja eivät uskoneet että oli oikeesti paskana... no vihdoin sitte tulivat järkiinsä ja lähettivät röntkeniin... No siellähän se selvis et se sääriluu oli murtunu ja menny vaa pahemmaks ku ne ei sitä voinu tosissaan ottaa...

        Tuloksena sain E:n paperit et velkommen tillpaakka vuoden päästä... varrrrmaaa...

        Ja kaikki sen takii et siel on nii paljo nysväreitä jotka vinee pienintäki asiaa et ne ei ota enää ketää tosisssaa... prkl...


      • kirjoittaja...
        oma kokemus.. kirjoitti:

        Itselle kävin niin et ekalla metsäreissulla(ekal viikol) kaaduin niin et sääriluu kärsi.. Valitin asiasta veksissä ku en voinu ollenkaa astua jalalla... Antoivat 3pv vmtl ja buranaa sekä mopilaattia.. "kyllä se siitä". Noh vaiva jatkui ja jalka oli niin paskana et sillä ei voinu astua ja sitä pisti... 3viikkoa meni vempatessa ja eivät uskoneet että oli oikeesti paskana... no vihdoin sitte tulivat järkiinsä ja lähettivät röntkeniin... No siellähän se selvis et se sääriluu oli murtunu ja menny vaa pahemmaks ku ne ei sitä voinu tosissaan ottaa...

        Tuloksena sain E:n paperit et velkommen tillpaakka vuoden päästä... varrrrmaaa...

        Ja kaikki sen takii et siel on nii paljo nysväreitä jotka vinee pienintäki asiaa et ne ei ota enää ketää tosisssaa... prkl...

        siis ei ekal viikol vaa tokal... "Eka yö metsäs harjotus" ;)


      • reservissä nykyään
        oma kokemus.. kirjoitti:

        Itselle kävin niin et ekalla metsäreissulla(ekal viikol) kaaduin niin et sääriluu kärsi.. Valitin asiasta veksissä ku en voinu ollenkaa astua jalalla... Antoivat 3pv vmtl ja buranaa sekä mopilaattia.. "kyllä se siitä". Noh vaiva jatkui ja jalka oli niin paskana et sillä ei voinu astua ja sitä pisti... 3viikkoa meni vempatessa ja eivät uskoneet että oli oikeesti paskana... no vihdoin sitte tulivat järkiinsä ja lähettivät röntkeniin... No siellähän se selvis et se sääriluu oli murtunu ja menny vaa pahemmaks ku ne ei sitä voinu tosissaan ottaa...

        Tuloksena sain E:n paperit et velkommen tillpaakka vuoden päästä... varrrrmaaa...

        Ja kaikki sen takii et siel on nii paljo nysväreitä jotka vinee pienintäki asiaa et ne ei ota enää ketää tosisssaa... prkl...

        No noista Ee:n papereista.
        itselleni sain hankittua aikoinaan e:n paperit työllä ja tuskalla ku kusipää lekuri joka arvioi mun kuntosuus luokan aikoinaan vänkäs mut vikisin armeejaan.
        ekapalvelus yritys kesti 9vk:ta jonka jälkeen e:n paperit kouraan...
        kotiutuksen jälkeen mut leikattiin kahdesti seuraavan vuoden aikana...
        No parasta tässä on se ett leikkauksen tehnyt lääkäri teki aivan mahtavaa työtä ja sai nilkkani kuntoon... pari vuotta leikkauksien jälkeen kuntoutin ja treenasin kinttujani...
        Lopuks takasin armeejaan ja sain vihdoin palveltua terveenä ilman ett jalat vaivas... pääsin reserviin loistavan sotilaspassin kanssa ja aukin käyneenä... jotain hyötyä niistä een papereista oli. :-)


      • khleme
        nykyään helposti kirjoitti:

        Kyllä jaetaan, raja on 30 vrk pois palveluksesta. Vähentää turhia käyntejä...

        raja ei ole joustamaton.


      • ssfff2344
        Sivarimajuri kirjoitti:

        Ainahan noilla E papereilla pelotellaan, mutta harvoin niitä kuitenkaan jaetaan. Saa aika kauan vempata ennenkuin lykkäys tulee. Tosin olen kyllä sitä mieltä myös, että parempi hommata vapautus koko hommasta kuin lähteä inttiin vemppaamaan. Siellä tulee aika todella pitkäksi varsinkin jos ei mihinkään osallistu.

        "Saa aika kauan vempata ennenkuin lykkäys tulee"

        Aha - no, kauan ja kauan. mulla kesti noin neljä tuntia niin olin takas portista ulos


    • sdsfdsfdsfsd

      Hyviä vinkkejä!

      Aamulla piti lähteä leirille, mutta söin röökin ja menin veksiin. Kuumetta oli vain 37,4, mutta tuli pahaolo ja naama ihan valkoiseksi. Hoitaja laitto vuodeosastolle ja menin heti oksentamaan. Sen jälkeen olin ihan terve ja yksi päivä meni leffoja katsellen ja netissä surffaillen vuodeosastolla kun muut ryynäisvät metsässä tetsaamssa ja pystyttämässä telttoja. Seuraavana päivänä 2 vp:tä ja siinä sitä levytettiin omassa yksikkörakennuksessa parin muun movettajakaverin kanssa. Kaikki alikessut ja skapparit oli leirillä tai poissa, ja komentoa piti pari aliupseerioppilasta jotka oli kanssa saanut vapautuksia. Telkkua katseltiin ja sotkussa käytiin kun muut oli viikon leirillä.

      • move111

        vittu toi röökin syöminen ainakaan mulla eikä muilla jätkillä toiminu vaik vedettiin kolme. Tuli vaan paska olo


    • menkää pois

      ei saatana mitä pelkureita, vittuako tuutte sitten inttiin tolla tavalla pelleilemään, menkää vaan vapaa ehtosesti sivariin. niin ei täydy tommosta paskaa tänne kirjoitella..

    • vääpeli körmy

      Pellejä ootte jos noita käytätte. Armeijassa pitäisi kasvaa mieheksi eikä päinvaistoin, muistuttaa enempi ylä-astelaisen kirjoittamaa tekstiä jolla voi lintsata koulusta. Intti käydään kunnialla läpi ja kasvetaan aikuiseksi!

      terv. Alik. Parola II/06.

      • Armeijapelle

        Intti on sen verran perseestä, että kyllä se movetus aina silloin tällöin kannattaa.

        "Armeijassa pitäisi kasvaa mieheksi eikä päinvaistoin"

        Itse armeijan käyneenä tiedän, että armeija on niin lapsellinen paikka, että mistään kasvattavasta kokemuksesta ei todellakaan voi puhua. Intti on lapsen tasolle jääneiden pellejen keksintö. Ainoa hyvä asia koko paskassa on se, että saa paljon uusia kavereita ja tuo on todellakin AINOA hyvä asia. Muuten koko paska on hukkaan heitettyä aikaa, jonka voisi esim. viettää töissä.

        T: I/07 autosotamies


      • Alik 1/10 gonabeach
        Armeijapelle kirjoitti:

        Intti on sen verran perseestä, että kyllä se movetus aina silloin tällöin kannattaa.

        "Armeijassa pitäisi kasvaa mieheksi eikä päinvaistoin"

        Itse armeijan käyneenä tiedän, että armeija on niin lapsellinen paikka, että mistään kasvattavasta kokemuksesta ei todellakaan voi puhua. Intti on lapsen tasolle jääneiden pellejen keksintö. Ainoa hyvä asia koko paskassa on se, että saa paljon uusia kavereita ja tuo on todellakin AINOA hyvä asia. Muuten koko paska on hukkaan heitettyä aikaa, jonka voisi esim. viettää töissä.

        T: I/07 autosotamies

        Sweet amen. Puoli vuotta takana ja toinen mokoma edessä... Ainut edes jollain tapaa järjellinen asia täällä (kontioranta) on ampumaratapäivät. Ei kiinnosta paljon paskaakaan joku rastikoulutuksen pitäminen tai mikään muukaan, toivoo ainoastaan että tää paha uni olis jo ohi ja pääsis takaisin opiskelemaan.

        2/10 alokkaat, jos luette tätä, niin uskokaa elämänsä virheen tehnyttä ja harkitkaa siviilipalvelusta. Asevelvollisena menetätte puoli vuotta-vuoden elämänne parasta aikaa, jonka voisi käyttää opiskelemiseen, työn tekemiseen, välivuoden pitämiseen, (vankilassa istumiseen). Armeijassa olo on koko ajan turhautunut ja elämä stressaavaa. Ihmissuhteet kärsivät ja joudut luopumaan mm. hyvistä yöunista, harrastuksista, koulusta, työstä, vapaa-ajasta, _kaikesta_ yksityisyydestäsi ja joudut hikoilemaan jonkun sellaisen laitoksen puolesta, joka ei välitä sinusta lainkaan. Voit "maksaa velkasi" Suomalaiselle hyvinvointiyhteiskunnalle muutoinkin kuin kitumalla intissä! Varusmies ei tee palveluksensa aikana mitään konkreettista hyvää isänmaan puolesta, ainoastaan tuhlaa uskomattoman määrän verorahoja (kevyen kertasingon laukaus á 700€, raskaan kertasingin laukaus à 2000€, palveluksen aikana ammutut patruunat `??€ ynnä muut verorahojen tuhlaukset...) Siviilipalvelustehtävissä voisit saada aikaan jotain, jolla on oikeasti aivan konkreettinen positiivinen merkitys ja vaikutus isänmaalle. Esimerkiksi kouluavustajan tehtävissä antaisit oman panoksesi suomalaisen koulutustason ylläpitämiseksi, kun taas varusmiehenä luultavasti parasta mitä voisit saada isänmaan puolesta aikaan on mahdollisen sodan aikana jäädä vihollisen panssarivaunun alle saaden sen ehkä hiljentämään vauhtia kahdeksi sekunniksi..


    • C-mies

      Todellakin jos intissä jotain oppii niin se on sluibaamisen jalo taito se.

      Ja jos on ennestään hyvä puhumaan ja osaa hieman näytellä niin intissä sluibaaminen voi olla kiva harrastus.

      Esimerkiksi nakkisuoja on tietynlainen taiteenlaji.

      Eli kun alikessu tulee nimeämään porukkaa paskahommiin "alokas/sotamies te maiharit jalkaan ja käytävälle muodon jatkeeksi, te tulette myös ja te" jne. niin kannattaa aina olla tekevinään jotain.
      Kuulee naapuri tuvasta nimeämistä niin kaappi auki ja sinne kaivelemaan vaikka siviililaatikkoa kun muut rötvää sängyllä, yleensä alikessuista on hauska nakittaa se mahdollisimman rentoutuneen näköinen kaiffari. Bonuksena kaapissa on tosiaan se että kun se ovi on auki ja sinä siellä takana niin välttämättä ei heti kiinnity huomio (punkkarivi peittää oven alta näkyvät jalat). Jos on kiire niin sillon valitaan ekana ne jotka on valmiita eli kengät jalassa.
      Toinen vaihtoehto on sitten että menee punkan alle makaamaan, toimii parhaiten oven vierustalla seinän lähellä olevilla punkilla.
      Nakkisuojana toimii väliajoilla myös vessa, eli kun tuntuu siltä että alikeilla on pahat mielessä niin livahtaa kylppärin puolelle, sieltä harvemmin tullaan ketään nimeämään, jos tullaankin niin sanoo että ei pysty taikka tulee ynseät housuun.
      Luonteva käyttäytyminen muistetaan toki aina, sekä yleinen "poissaolevuus", jolla en tarkoita kuolaamista silmät ristissä vaan ns. sulautumista ympäristöön. Ihmiset huomaa aina ne jotka ovat eniten näkökentässä esillä, eli katso ympärille ja mieti kenet sinä nappaisit ensin kantamaan ruokapönttöjä/siivoamaan vessaa ja jättäydy sopivaan katveeseen.

      Itse tein intin aikana nakkihommia vain muutaman kerran, voidaan laskea yhden käden sormilla ja jää ylikkin, osaan olla näkyvilläkin näkymätön :)

      Vapautustaistelijoiksi halajaville strategiana osaan suositella kokemuksesta jalkasärkyä/venähdystä. Sanoo että nilkka venähti jonkin aktiviteetin aikana. Itse käytin tekosyynä tetsausta useaankin otteeseen, sanoin että nilkka nasahti kun menin sykkeellä metsässä ja esim. jalka otti juureen kiinni. Tarina tulee esittää uskottavasti koska veksin lääkärit kuulee todellakin nuita juttuja joka päivä useaan otteeseen. Tuolla jutulla skippasin ainakin pitkän marssin ja myöhemmin kassulla pari päivää tetsausta, nuo vemppa päivät kannattaa säästää pahojen harjoitusten varalle. Olihan se rattoisaa istua nurmella auringossa kun muut kantaa kaveria rinnettä ylös nasset päässä tetsarit olalla, jutustelimme ja naureskelimme muiden movejen kanssa.

      Voin vahvistaa tupakan syönnin rasitusta ehkäisevät vaikutukset myös, tosin tupakaverin toimesta.

      Myöhemmin sitten kyllästyin koko touhuun ja hommasin C:n. Suunnittelin huolella stoorin jolla saa lipun kotia mutta välttää lanssikyydin lataamoon. Ilmoitin kaverille ennen kassulle lähtöä että viikko kaks niin olen C:n papereilla ulkona....nauroivat ja sanoivat että et saa...aloitin soitolla kuraattorille ja homma lähti rullaamaan, valitettavasti ajat oli vähän tiukassa niin meni kolmannen viikon puolelle että olin lopullisesti kotona, mutta siinä välillä sain vapautuksia ja kotihoitoakin kerran keskiviikko/torstai/perjaintai :P
      Olihan siinä tupakavereilla nauramista kun paljastin jutun juonen paria tuntia ennen lähtöä, alko jonkunlainen C-buumi ja kuulin parin sanovan että "ei helvetti, jos nuin helpolla lähtee niin pakko koettaa" ja jakelin sitten kuraattorin numeroa ja vinkkejä enneku marssin autolle. Kotopuolessa ilmestyin irkkiin keskellä viikkoa ja ensimmäinen kommentti oli "ei vittu :D".

      Nykyään C-lappunen on kehystettynä seinällä ja kehyksessä on lappu alla jossa lukee "näyttämötaiteen perustutkinto" ja se nostattaa iloisen hymyn aina vierailijoitten huulille.

      Sluibaaminen tulee ottaa vakavana ja haastavana harrastuksena, jokainen vapautus on palkinto hyvin suoritetusta työstä. Onnea vain tuleville sluibille 1/10 ja menestystä ;)

      • sluibailla

        Sivariin vaa, turha sinne on mennä itteään nolaamaan sluibailemalla. Omana palvelusaikana oli muutama tälläinen tapaus, kävi nopeasti kaverit vähiin kun paljastui sluibailijaksi ja "yllättäen" kaikki mahdolliset paskanakit kanavoitiin näille tyypeille.

        Pari vuotta intin jälkeen yksi näistä tyypeistä haki työpaikkaa johon minä olin haastattelijana. Yllättäen ei saanut paikkaa...


      • C-mies
        sluibailla kirjoitti:

        Sivariin vaa, turha sinne on mennä itteään nolaamaan sluibailemalla. Omana palvelusaikana oli muutama tälläinen tapaus, kävi nopeasti kaverit vähiin kun paljastui sluibailijaksi ja "yllättäen" kaikki mahdolliset paskanakit kanavoitiin näille tyypeille.

        Pari vuotta intin jälkeen yksi näistä tyypeistä haki työpaikkaa johon minä olin haastattelijana. Yllättäen ei saanut paikkaa...

        Itse tein porukalle yksikössä selväksi heti alussa että koska en ole täällä vapaaehtoisesti vaan pakotettuna, niin en koe itselläni olevan mitään velvoitteita suoriutua annetuista tehtävistä muuten kuin siten että ei joudu putkaan. Sama koski paskanakkeja. Aika moni oli samaa mieltä ja kokivat piiloon sukeltelun ja vastuun välttelyn huvittavana. Sitten se meidän pikku sluiba porukka vemppa päivinä kerääntyi johonkin tupaan jauhamaan paskaa.

        Moni varmaan sanoo tässä vaiheessa että olisit sitten mennyt sinne sivariin kun ei intti kiinnosta. Siinä tuli vain vastaan se että sivari kestää todellakin sen vuoden, eikä minulla ollut aikomustakaan viettää valtion orjana 6kk pidempään. Sain kuitenkin sitten ilmeisesti vakuutettua skapparit siitä että olen huono sotilas ja sain sen 6kk nakin, kokeilin kuitenkin kepillä jäätä josko pääsis vähän aiemmin pois ja onnistuihan se.


    • Resalik..

      Varuskuntasairaalassa käynti voidaan todeta myös aiheettomaksi käynniksi. Tästä tulee merkintä papereihin ja silloin hoitoa antaa yksikön päällikkö.

      Ja liikaa vempanneet pääsevät huilimaan kotiin pariksi vuodeksi.

      Mieluummin viikko metsässä terveiden kanssa, kun viikko sairaalassa tautisten seassa.

      • jgfierej

        Pitäis ampua tälläset hemmetin luuserit. En voi ku kuvitella mitä tapahtuis jos tulis oikea sota.......


      • Ettänäin2222
        jgfierej kirjoitti:

        Pitäis ampua tälläset hemmetin luuserit. En voi ku kuvitella mitä tapahtuis jos tulis oikea sota.......

        Vitun nörtti luuseri sotahullu luuletko et täs on tulos sotaa? Palkka-armeija suomee nii kaikki on hyvin, sota hullut viihtyis siellä yhdessä ja muut sais jatkaa omaa elämää.


      • dfjkg
        Ettänäin2222 kirjoitti:

        Vitun nörtti luuseri sotahullu luuletko et täs on tulos sotaa? Palkka-armeija suomee nii kaikki on hyvin, sota hullut viihtyis siellä yhdessä ja muut sais jatkaa omaa elämää.

        Tietenkin armeija tuntuu ja kuulostaa paskalta paikalta kun menee sinne noin helevetin paskalla asenteella! Miksi kaikilla pitää aina muka valittaa armeijasta? Elämässä on paljon paskempia asioita joista pitäisi valittaa mutta ei, tietenkin heti mikä on pakollista niin siitä pitää valittaa. Tai no eipähän tuokaan kuolemanpakollista tuo armeija ole, mutta kuitenkin.
        Itse olen astumassa palvelukseen 12.7 ja sanon suoraan: ei vituta yhtään, ainoastaan hieman jännittää, mulle on yksi ja vitun sama kuinka kauan joudun olemaan, velvollisuus kun kerta on niin samahan tuo on käydä. Lähden itse positiivisella mielellä, oikeastaan jos totta puhutaan niin odotan innolla niitä kokemuksia mitä sieltä saa, hyviä ja huonoja.

        Elikkä aamuja vain teillekin!


      • AG.
        dfjkg kirjoitti:

        Tietenkin armeija tuntuu ja kuulostaa paskalta paikalta kun menee sinne noin helevetin paskalla asenteella! Miksi kaikilla pitää aina muka valittaa armeijasta? Elämässä on paljon paskempia asioita joista pitäisi valittaa mutta ei, tietenkin heti mikä on pakollista niin siitä pitää valittaa. Tai no eipähän tuokaan kuolemanpakollista tuo armeija ole, mutta kuitenkin.
        Itse olen astumassa palvelukseen 12.7 ja sanon suoraan: ei vituta yhtään, ainoastaan hieman jännittää, mulle on yksi ja vitun sama kuinka kauan joudun olemaan, velvollisuus kun kerta on niin samahan tuo on käydä. Lähden itse positiivisella mielellä, oikeastaan jos totta puhutaan niin odotan innolla niitä kokemuksia mitä sieltä saa, hyviä ja huonoja.

        Elikkä aamuja vain teillekin!

        Menin armeijaan asenteella: "kokeillaan sitten, ei tästä haittaakaan ole". Tiedätkö mitä? Paska paikka se oli silti.


      • FEeettyyyyy
        AG. kirjoitti:

        Menin armeijaan asenteella: "kokeillaan sitten, ei tästä haittaakaan ole". Tiedätkö mitä? Paska paikka se oli silti.

        Menin armeijaan asenteella "Tämä voi olla ihan kivaakin, teen parhaani ja katson mihin se riittää". Sitten sitä paskaa alettiin heittää päin naamaa kaksin käsin. Lopultahan armeija oli ihan vitusta.


      • AK_07
        FEeettyyyyy kirjoitti:

        Menin armeijaan asenteella "Tämä voi olla ihan kivaakin, teen parhaani ja katson mihin se riittää". Sitten sitä paskaa alettiin heittää päin naamaa kaksin käsin. Lopultahan armeija oli ihan vitusta.

        Mäkin olin innoissani mahdollisuuksista oppia sotimisesta, mutta todellisuudessa koko armeija perustuu typeriin tuvansiivoustarkastuksiin ja järkyttävään vittuiluun sekä paskan niskaan heittämiseen.

        Koulutus on ihan perseestä.


      • valtio
        dfjkg kirjoitti:

        Tietenkin armeija tuntuu ja kuulostaa paskalta paikalta kun menee sinne noin helevetin paskalla asenteella! Miksi kaikilla pitää aina muka valittaa armeijasta? Elämässä on paljon paskempia asioita joista pitäisi valittaa mutta ei, tietenkin heti mikä on pakollista niin siitä pitää valittaa. Tai no eipähän tuokaan kuolemanpakollista tuo armeija ole, mutta kuitenkin.
        Itse olen astumassa palvelukseen 12.7 ja sanon suoraan: ei vituta yhtään, ainoastaan hieman jännittää, mulle on yksi ja vitun sama kuinka kauan joudun olemaan, velvollisuus kun kerta on niin samahan tuo on käydä. Lähden itse positiivisella mielellä, oikeastaan jos totta puhutaan niin odotan innolla niitä kokemuksia mitä sieltä saa, hyviä ja huonoja.

        Elikkä aamuja vain teillekin!

        Tää on ihan hanurista ja kyllä se sullekin selviää. Tervetuloa veronmaksajien hoteisiin vaan, vitutuksella on valtiontakaus. t. 1/10 alik


      • Tyhmä Joka Ei Osaa
        valtio kirjoitti:

        Tää on ihan hanurista ja kyllä se sullekin selviää. Tervetuloa veronmaksajien hoteisiin vaan, vitutuksella on valtiontakaus. t. 1/10 alik

        Turhaan te siellä niin kauan sluibailitte. Itse olin 11 päivää ja puhumalla sain vapautuksen (ei hullunpapereita, eikä mitään riippuvuuksia) meni vaan suoraan sanomaan juttelemaan korkeammille henkilöille asioista


      • jooopojlk
        Ettänäin2222 kirjoitti:

        Vitun nörtti luuseri sotahullu luuletko et täs on tulos sotaa? Palkka-armeija suomee nii kaikki on hyvin, sota hullut viihtyis siellä yhdessä ja muut sais jatkaa omaa elämää.

        kuka viihtyy armeijassa??? No net, jotka eivät siviilissä ole mitään. Finnejä naama täynnä, piparia ikinä nähnytkään ja työpaikkana grilli. Ei ei eiieei iei.


      • Phyi mä vihaan inttiä
        dfjkg kirjoitti:

        Tietenkin armeija tuntuu ja kuulostaa paskalta paikalta kun menee sinne noin helevetin paskalla asenteella! Miksi kaikilla pitää aina muka valittaa armeijasta? Elämässä on paljon paskempia asioita joista pitäisi valittaa mutta ei, tietenkin heti mikä on pakollista niin siitä pitää valittaa. Tai no eipähän tuokaan kuolemanpakollista tuo armeija ole, mutta kuitenkin.
        Itse olen astumassa palvelukseen 12.7 ja sanon suoraan: ei vituta yhtään, ainoastaan hieman jännittää, mulle on yksi ja vitun sama kuinka kauan joudun olemaan, velvollisuus kun kerta on niin samahan tuo on käydä. Lähden itse positiivisella mielellä, oikeastaan jos totta puhutaan niin odotan innolla niitä kokemuksia mitä sieltä saa, hyviä ja huonoja.

        Elikkä aamuja vain teillekin!

        Hanki elämä :DD


      • ironiaa kerrassaan
        Ettänäin2222 kirjoitti:

        Vitun nörtti luuseri sotahullu luuletko et täs on tulos sotaa? Palkka-armeija suomee nii kaikki on hyvin, sota hullut viihtyis siellä yhdessä ja muut sais jatkaa omaa elämää.

        Yleensä ne on nörttejä jotka eivät armeijaan uskalla. Aika ironista puhua armeijan käyneistä nörtteinä, varsinkin kun se todennäköisesti tulee itse no life nörtin omasta suusta. Te ette uskalla muuta kuin näillä foorumeilla puhua, mutta tositilanteen kohdalla te olette hiljaisia poikia :)


      • kysy2
        FEeettyyyyy kirjoitti:

        Menin armeijaan asenteella "Tämä voi olla ihan kivaakin, teen parhaani ja katson mihin se riittää". Sitten sitä paskaa alettiin heittää päin naamaa kaksin käsin. Lopultahan armeija oli ihan vitusta.

        Ooks sie sitte homo?(Ja vanha on)


    • ruk

      Ottakaa huomioon et mitä enemmän vemppaat ni sitä todennäkösemmin oot aina virka-avussa.....

      pässit

      • ehkä joku alik

        Paskapuhetta.


    • 2

      1 asialliselle ketjulle.

      Yleensä alokaskaudella harva vemppaa, mutta kun valat on vannottu ja kun ilmat tässä syksyn mittaan pikku hiljaa kylmenevät, alkaa aamuvastaanotolla näkyä tiettyä muutosta ilmottautuneiden määrässä :)

      Sanoisin että syys-lokakuun vaihde sateineen ja koleine ilmoineen tulee viemään porukkaa rivistä jälleen kiitettävästi. Myös koleiden ja homeisten kasarmien vaikutusta ei voi liikaa alleviivata. Ja ovathan ne todellista paskaa nuo alkutalven sateiset leirit, joten ei ihme että varusmiehiä on poissa rivistä myös epätodellisin syin, ns motivaatiovempassa. :) Fakta vaan on, että monella lopahtaa motivaatio yleensä kun joutuu seisomaan vartiossa lokakuussa yöllä rankkasateessa.

      En kyllä itse kokenut sitä osaa koulutuksesta kovinkaan järkevänä, etenkin kun siellä metsässä ei ollut juuri koskaan edes niitä sissejä väijymässä, jolloin hommassa olisi ollut aidosti järkeä harjoituksellisessa mielessä.

    • vemppamarsalkka

      1 ketjun alotukselle

      Nostetaan ketjua ylöspäin, jotta uudetkin alokkaat löytävät vemppaamisen ilon!

      • pykis

        Huomena veksiin miehet!


    • y76lo78l78l78l

      Koko laitos pitää lakkauttaa, sluibatkaa, lököilkää, perseilkää.
      Olkaa hankalia. Armeija on loppujen lopuksi vain avovankila nuorille miehille.
      Eikä ne skapparit teitä helposti E- luokkaan siirrä, keskeyttäjiä pelätään, koska muuten puolustusvoimille jää "tahra2 paskaisiin tilastoihinsa. Saatanan paskahomoarmeija.
      Isänmaan lippuun pyyhin perseeni,vittu jotkut somalitkin ja kikkarapäät on nykyään niin "suomalaisia" niin suomalaisia,että! Enole kenenkään orja, viimeisenä valtion orja!!!

    • Vemppamuotoon mars
    • Et-opelta

      Hartauksista ja jumalanpalveluksista voi olla pois, sllä Perustuslain mukaan kenenkän ei tarvitse osallistua uskonnonharjoitukseen vastoin omaatuntoaan. Eikä omatunto ole kiinni kirkon jäsenyydestä.

      Tässä on kuitenkin semmoinen mielenkiintinen haaste, että Yleisen palveluohjesäännön mukaan KIRKKOON KUULUVIEN olisi pakkopalveluvelvollisuutenaan osallistua jumalanpalveluksiin. Että poisjääntioikeus olisikin vain kirkkooon kuulumattomille... Tämä perusoikeiksien kanssa ristiriidassa oleva määräys kuitenkin kumotaan pian.

      Niinpä, jos olet ajatuksiltasi ei-uskonnollinen, mutta yhä kirkon jäsen, tässä Sinulle tilaisuutesi. Ilmoita että et osallistu uskonnonharjoitukseen, koska ne eivät nyt vastaa omaa tuntoasia etkä halua oallistua joukkomuotoiseen rukoiluttamiseen ja sillä sipuli.

      Kirkkoon kuulumattomille, jotka ovat pois "kirkollisen työn" oppitunneilta ja hartauksista ja jumalanpalveluksista, on vaihtoehtoista elämänkatsomutiedon ja etiikan ohjelmaa.

      Kaikki voivat antaa uskonnollisen sotilasvalan sijaan tunnustuksettoman sotilasvakuutyuksen, ja sotilasvakuutuksen antotilaisuus alkaa olla yleensä juhlallinen, oivat ilaisuus, johon myös sukulaiset voivat halutessaan tulla.

      Sostilasvakuutuksen antajilla pitäisi olla mahdollisuus liittyä ohimarssiin.

    • move 2/12

      Pitää nyt pistää omatkin movetus vinkit jakoon. :)

      Kehitä uskottava stoori ja valita penikoita. Jos hoitaja tunnustelee jalkaasi niin jäykistä itse sitä ja sano että se on kipeä ja "jumissa". Hoitaja toteaa sen tosiaan olevan jäykkä sekä jumissa ja laittaa vmtl. Itse sain yleensä 1 - 2 x vmtl.

      Parhaan vapautuksen eli VP saa helposti näin. Mene AHT ja juuri kun tiedät pääseväsi kohta hoitajalle käy vessassa juomassa kuumaa vettä (nin kuumaa kuin pystyt) suuntaa vesi kielen alle ja purskuttele. Hoitaja mittaa kuumeen kielen alta ja ohhoh 38.5 lämpöä. itse sain parhaimmillaan 2v VP ja 1 x vmtl ja skippasin kaksi leiriä tuolla tavalla. :)

      Yhdeltä leiriltä pääsin myös pois kun valitin mahatautia ja olin oksennellut.

      Itse en ottanut yhtään vapautuspäiivää p-kaudella juurikin E-papereiden pelossa. P-kauden jälkeen motivaatio laski ja vapautuksia kertyi n. 50 intin loppuun mennessä.

      Näillä vinkeillä saat varmoja vapautuksia. Iloisia vemppapäiviä T. Move 2/12 :)

    • intin käynyt

      Nostetaan tätä ketjua ylemmäksi, että uudet alokkaat näkevät. Tässä ketjussa on paljon hyvää informaation, jonka pitää siirtyä myös tuleville sukupolville.

    • srhtrsthtrh

      Toivottavasti mahdollisimman moni keskeyttää tänä vuonna. Muuten homehtunut paskafirma puolustusvoimat ei vähennä toimintaansa.

      Puolustusvoimat haaskaa satoja miljoonia euroja vuosittain turhiin ja jo vanhentuneisiin laitteisiin. Tässä maailmanlaajuisessa taantumassa se on sietämätöntä luettavaa,

    • Mavys

      Naurattaa aina tuo "armeija tekee pojista miehiä" skeida HAH! porukka ainakin 2003 pelleili meillä enemmän kuin ala asteella jos tuonne hevonkuseen on pakko mennä niin meikäläinen ainakin otti koko rahalla vemppaa. Täällä on mukavat vaihtoehdot se on lastentarha aseilla tai vankila.

      T: 93% alokasajasta vempassa enkä ollut ainoa enkä eniten vempassa

    • LSDsuperfruit

      Kaikista vituttavinta on se kun oot 39 asteen kuumeessa, saat veksistä VUPin ja sit määrätään 1. ap:ks . Saispa nukkua koko yön, kipeenähän sitä unta tarvii...

    • Anonyymi

      Mites monta päivää voi olla poissa palveluksen aikana jos oikeasti on kipeä ennen kuin keskeyttävät palveluksen?

      • Anonyymi

        En osaa sanoa mutta huhun mukaan joku sukkamajuri on ollut 13pv palveluksessa loput vempalla.. että ite en pelkäisi keskeytystä..vemppaa niin paljon ko lystäät. Ite ollut viimeiset kuukaudet vähän väliä vempalla.

        T:2/21 gona tekamölli


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe