Onko Lofootit turistirysä?

2107

Onko Lofootit kesällä kauhea turistirysä? Jos haluaa yöpyä esim. kalstajamökissä tms. niin pitääkö varata etukäteen? Entä pitääkö valasretki varat etukäteen vai mahtaakohan varaaminen päivää ennen retkeä riittää? Haluaisimme lähteä sinne ilman sen suurempaa aikatauluttamista, mutta onko tämä mahdollista?

5

4093

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2003

      heinäkuussa 2003 autoretki lofooteille. viikon reissu tehtiin ja mittariin tuli kilometrejä 5000.meilläkään ei ollut mitään suunnitelmaa valmiina ajeltiin minne jaksettiin jne. kotoa lähdettyä ei siis todellakaan osattu arvata, että vielä lofooteilta löytäisi itsensä. meillä ei siis ollut mitään varauksia mihinkään. kolmena iltana menimme vaan sopivan näköiseen mökkimajoitukseen ja otimme mökin. tilaa oli aina. kannattaa myös ottaa teltta mukaan ja yöpyä siinäkin. mekin osa öistä vietettiin teltassa upeissa maisemissa.lauttamatkoja tuli eteen muistaakseni neljä. niiden kulkuajoistakaan ei meillä ollut mitään aikatauluja. menimme vaan lauttarantaan jonon jatkoks. pisin aika mikä jouduttiin odottaa oli 1½ tuntia. joten aika nappiin meni sekin. ei muuta kun matkaan ilman turhia aikatauluja ja varailuja!

    • Anni

      Lofootit on sen verran kaukana kaikesta, että ei siellä omien kahden kerran kokemuksen mukaan juuri ruuhkaa ole.

      Lievästi ahdistava kokemus voi olla yösijan etsintä vesisateessa illansuussa. Netistä voisi tulostaa ainakin leirintäalueluettelon.

      Kalastajamajoja (rorbuja) pitäisi löytyä vaivatta. Tosin niidenkin varustetaso (==> hinta) voi yllättää. Kerran ainakin kannattaa kokeilla. (Omat yöpymiset yleensä leirintäalueiden mökeissä.)

      Reine oli mukavanoloinen pikkukylä jossa oli kunnolla organosoitu rorbujen välitys.

      Andenesissa (ei ole kyllä enää Lofootteja) ainakin on valassafareita ja tuntumaksi jäi, että edellinen päivä riittäisi hyvin. Itse jopa jättäisin samaan aamuun.

      Yleensähän niillä taisi olla 'takuu': jos valaita ei nähty, niin seuraavana päivänä pääsee uudestaan samaan hintaan. Eli ei kovin tiukkaa aikataulua!

      Nykyäänhän Lofooteille pääsee myös ilman lauttoja; uusi tie tunneli(t?) taisi valmistua tänä vuonna.

    • viikolta

      Tässä kokemuksia viikon takaa. Vuokrasin auton Narvikista ja ajelin viikonlopun Lofooteilla. Yövyin Kabelvågissa kesähotellissa. Varasin kyllä etukäteen, mutta tilaa olisi ollut edelleen.

      Minulle ei jäänyt mitenkään turistirysämäinen vaikutelma. Ehkäpä E10-tien päässä oleva Å oli osittain semmoinen turisteille tehty, tie päättyy isoon parkkipaikkaan, jossa turistibusseja ja reunalla matkamuistomyymälä

      Tiet olivat varsin rauhallisia ajella, mutta melkeinpä jokaisella levähdysalueella oli paljon matkailuautoja. Uusi Lofast-tieyhteys tosiaan nopeuttaa matkantekoa eikä lauttoja välttämättä tarvitse käyttä. Uuden tien pisin tunneli on yli 6 km.

      Å:ta lähestyttäessä tie on osittain hyvin kapea ja välillä joutuu leveämmissa paikoissa odottelemaan vastaantulevia autoja. Sunnuntai-iltana menin lautalla välin Flesnes-Revsnes puoli kahdeksan aikaan ja hyvin mahtui kyytiin. Autoja oli noin 2/3 maksimimäärästä.

      Kannattaa toiseen suuntaan ajaessa mennä Leknesistä itään E10:n sijaan tietä 815. Ei juurikaan hitaampi, mutta hienoja maisema sielläkin (ja todellä vähän liikennettä).

    • en tavannut..

      Vuosien aikana kertyneitten kokemusten mukaan varsinaisia turistirysiä en ole Norjassa tavannut, kuin Nordcapissa, mutta käymisen arvoinen paikka se silti on, jos tykkää autoilla pitkästi.

      Norjan hyttarit ja capinit on ihan kohtuu hintaisia ja kelvollisa, kyllä niissä kelpaa yö tai kaksi viettää.
      Leirintäalueilla on usein sauna, suihku, oleskelutila, keittiö, ja wc.
      Pihalla voi lisäksi olla lapsille jotain hauskaa ja grilli. Kyllä ne on valmistautuneet meitä palvelemaan.
      Pohjoisessa tapaat vanhemmanväestön piiristä jopa suomenkielentaitoa.
      Lofoteilla on myös Suomenkielentaitoisia leirintäyrittäjiä.... yleensä ei siellä kieli ole ongelma.

      Norjan välimatkat on pitkiä, matkanteko hidasta, että kotona laaditut matkasuunnitelmat on ok. mutta aikataulut voit heittää roskiin. Lähde reissuun viikoksi ja jos säät sallii ja tunnet viihtyväsi, niin optioksi toinen viikko.

      Koskaan en ole varannut mökkiä häilyväisen aikatauluni vuoksi etukäteen, mutta näkisin, että jos on lista leirintäalueyrittäjien puhelinnumeroita, niin voi välttyä turhalta etsimiseltä ja autoilulta.

      http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/norja/

    • majoitukset täynnä

      Varaa ehdottomasti etukäteen. siellä on valtavasti turistea ympäri eurooppaa ja ainakin itse etsimme tuntikausia, että sai majoituksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2082
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1956
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1895
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe