munchen

uteliaskin

Sanokaas nyt sitten että mihin sieltä munchenistä kannattaa ajella jos aikoo päiväksi kiertelemään lähiympäristöä? Sen "satulinnan" olen jo ympyröinyt yhdeksi mielenkiintoiseksi paikaksi, mutta olisiko vielä jotain muuta ehdotusta?

17

4686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • . . .

      Satulinna on upea kohde, mutta varautukaa ainakin kesäkaudella todella pitkään jonotukseen.
      Oberammergau on myös mielenkiintoinen kohde, miksei myös Garmisch-Partenkirchen. Jos itse saisin päivän siellä seudulla, ajelisin johonkin piennen alppikylään ja tekisin minivaelluksen vuorilla.

      • ympäristö

        Edellä tuli hyviä vinkkejä. Neuschwansteinin jonot lähes välttää tosin, jos menee Münchenistä lähteville opastetuille retkille.

        Jos satulinnalle haluaa vastakohtaa, niin Dachaun keskitysleirillä on sitten vähän karummat näkymät vastassa.


    • kiinnostaa?

      Deutsche Museum on kait maailman suurin tekniikan museo: mm. lentokoneita, ESA:n avaruusosasto ja paljon sähkötekniikkaa.

      Allianz Arena on tutustumisen arvoinen jalkapallosta vähänkin kiinnostuneelle.

    • Tugendbold Münchenistä

      mennä katsomaan "satulinnaa" mutta kannattaa mennä heti aamusta. Mieluiten paikalla pitää olla klo 8.00 jolloin lipputiski aukeaa ja välttyy jonotukselta ja pääsee heti ekalle kierrokselle. Kierros on ohi keskipäivällä. Siihen lounas ja matka Tegelbergille Marienbrüggen kautta. Kannattaa otta kamera mukaan sillä maisemat on todella hyvät. Vielä parempi vaihtoehto lounaalle on ottaa eväät vuorelle.

      Vaihtoegto B linnojen näkemisen jälkeen on ajaa Ettaliin ja syödä siellä ja nauttia Olutta, ja jos aikaa jää, voi vilkaista Ettalin luostarin barokki kirkkoa, joka ainakin minulle oli aika pettymys,, mutta onneksi hyvä olut kompensoi sen.

      Tosin minun suosikki paikka on kyllä Andechs jos pitää juoda olutta.

    • vaan--

      kovasti kaikesta informaatiosta, matka on vasta kuukauden päästä joten kaikki lisäinfo otetaan mielellään vastaan.
      Miten on näkeekö tuota linnaa mihinkään ei maksulliseen paikkaan noin ulkoisesti eli jollei niinkään ole kiinnostunut sisällä olevast vaan enemmänkin siitä julkisivusta ja ympäristöstä niin kannattaako sinne asti edes ajaa, jollei se näy muuta vaan kuin kävelemällä sinne ylös?Onko siinä lähietäisyydellä mitään muuta kiinnostavaa linnaa, johon ehkä ei olisi niin kovin tunkua, kun ei oikein huvittaisi seistä puolta päivää jonottamassa.

      • sinna61

        On siinä Neuschwansteinin vieressä Ludwigin kotilinna Hochenschwangau, jossa toki kannattaa käydä eikä yhtä suosittu, Füssenin kaupungissakin kannattaa piipahtaa, linna sielläkin ja muutenkin nätti kaupunki. "Satulinnaa" voi hyvin zuumailla ympäristöstä, alueella muutakin kuin pelkkä linna, hieno siltakin rotkon yli. Kannattaa kiivetä ylös mäelle asti - vain sisään pitää maksaa - ulkoa edustavampi tuo linna. Toivottavasti ei osu sumuinen sää, silloin linna jää kyllä näkemättä, kietoutuu tehokkaasti usvaan. Meille osunut vuosien mittaan niin useammankin kerran. Sisätiloissa on vain muutama valmis huone - ne tosin komeita valtavine maalauksineen - mutta ei siis todellakaan sen jonottamisen vuoksi kannata "tuhlata" koko päivää.

        Wies-kirkko sekä tuo Ettalin luostarikirkko ovat katolisen maailman helmiä ainakin kun vertaa meidän luterilaiseen ankeuteen. Oberammergau on puunveistotaidon keskus, kannattaa ehdottomasti käydä parissa liikkeessä katsomassa taitavaa jälkeä - ja samalla ihailla taloja, jotka maalattu satuaihein.

        Müchenistä kun ajaa motaria kohti Salzburgia, kääntyy ennen Rosenheimiä etelään pikkuteille ja ajelee noita pikkuteitä (Deutsche Alpenstrasse - katso netistä)aina Füsseniin saakka, niin saa hyvän kästiyksen Saksan alppialueesta. Matkalla paljon nähtävää, hyviä ruokapaikkoja mm.luostarien yhteydessä. Löytyy myös paikkoja, joissa voi nousta gondolilla ylös vuorille. Aikaa tähän kaikkeen tärvääntyy aika paljon, mutta myöhään illalla on helppo huristella motaria pitkin takaisin Müncheniin.

        Dachau on myös käynnin väärtti, mutta se ei ole kokopäiväretki, on lähellä kaupunkia ja eri suunnassa. Käykää myös olympiakylässä ja -tornissa, upeat maisemat kaupunkiin ja aina Alpeille saakka.


      • Miss Munich

        Huomio,
        varatkaa IHMEESSÄ liput etukäteen sinne satulinnaan eli Neuschwansteiniin! Numero löytyy nettisivuilta ja varaus on mahdollista viimeistään päivää ennen saapumista. NOLLA JONOTUSTA. Pitää vaan sanoa moneltako haluaa kierroksen ja enkku vai saksankielinen.


    • 60km itään

      Wasserburg http://wasserburg.de/de/touristik/impressionen/bildergalerie-neu/ on mielestäni näkemisen arvoinen. Sellainen saareen rakennettu tuhat vuotta vanha keskiaikainen linnoituskylä.

      Lisäksi, se "satulinna" nimenomaan on satumainen sisältä, ihan ainutlaatuisen mielikuvituksellinen, joten ei kannata tyytyä vain ulkoa ihailemaan.

      • Ööh, kertokaapa tyhmälle mikä/missä on tuo Satulinna, josta tässä ketjussa on ollut puhetta? Ja kun kerran vastailemaan alatte, niin onko kukaan käynyt Wassenburg am Innissä, saako siellä kulumaan esim. 2 päivää ennen itse Muncheniin siirtymistä?


      • En ymmärrä
        jaquesh kirjoitti:

        Ööh, kertokaapa tyhmälle mikä/missä on tuo Satulinna, josta tässä ketjussa on ollut puhetta? Ja kun kerran vastailemaan alatte, niin onko kukaan käynyt Wassenburg am Innissä, saako siellä kulumaan esim. 2 päivää ennen itse Muncheniin siirtymistä?

        Miksi kukaan ajattelee olla Wasserburgissa kahta päivää... Eikö Baijeri ole täynnä nähtävää...

        Haukotus!


      • JaqH
        En ymmärrä kirjoitti:

        Miksi kukaan ajattelee olla Wasserburgissa kahta päivää... Eikö Baijeri ole täynnä nähtävää...

        Haukotus!

        että se "joku" ei ole ao. paikassa käynyt ja halusi lähinnä selvittää sen, että kannattaako siellä se kaksi päivää olla. Anteeksi jos kysykseni loukkasi. Pistäpä sitten vaikka top 5 siitä, mitä siellä Bayerissa on katsottavaa......


      • pefpou
        jaquesh kirjoitti:

        Ööh, kertokaapa tyhmälle mikä/missä on tuo Satulinna, josta tässä ketjussa on ollut puhetta? Ja kun kerran vastailemaan alatte, niin onko kukaan käynyt Wassenburg am Innissä, saako siellä kulumaan esim. 2 päivää ennen itse Muncheniin siirtymistä?

        http://www.neuschwanstein.de/


    • Tämäkin olisi ihan näkemise...
      • JariH

        paneutua noihin linnoihin, jos vaikka niiden ympärille saisi tuon reitin suunniteltua. Kiitoksia vinkistä!


      • Ex- Muenchen
        JariH kirjoitti:

        paneutua noihin linnoihin, jos vaikka niiden ympärille saisi tuon reitin suunniteltua. Kiitoksia vinkistä!

        ....www.Bayern.by, www.Meinestadt.de ja "Stadt eingeben:", Tiscover y.m.s. lisää tietoa periaatteessa joka kylästä.


      • menossa
        Ex- Muenchen kirjoitti:

        ....www.Bayern.by, www.Meinestadt.de ja "Stadt eingeben:", Tiscover y.m.s. lisää tietoa periaatteessa joka kylästä.

        Millainen sää Munchenin seudulla on lokakuussa noin suurinpiirtein? Onko mahdollisesti ruskaa jäljellä?


      • kertoo sanallisesti (trendi)
        menossa kirjoitti:

        Millainen sää Munchenin seudulla on lokakuussa noin suurinpiirtein? Onko mahdollisesti ruskaa jäljellä?

        millaista säätä voi odottaa. Noin viikko sitten oli kylmää Italiasta Suomeen asti. Alpeilta lähtien tienvarren puut olivat kirjavan värisiä. Itävallassa tehtiin lumiukkoja syyskuun puolivälissä.
        Toivotan onnea lomallesi säiden suhteen! Lumiukkoja tuskin haluat tehdä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      117
      9416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1386
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe