uros vehnäterrieri

astutukseen?

HEI!

Etsin vehnäterrieri nartulle astutukseen vehnis urosta Rovaniemi (-Oulu-Kajaani) seudulta. Narttukoirani on 4 v., terve, säännöllisesti madotettu ja rokotettu, lisäksi se on ihana luonteeltaan. Vehnäterrieri on haettu Saksasta ja sillä on hyvä sukupuu monen Euroopan maan Championeja. En ole käyttänyt koiraani näytelyissä. Koirallani ei ole ennen ollut pentuetta, enkä minä olen pennuttanut kertaakaan. Eläinlääkärin mielestä koirastani tulisi hyvä emo. Koiruus on hoitanut kotikoiranvirkaa loistavasti nauttien lasten seurasta, terveenä, kauniina ja lutuisena luonteena.

Halusisin löytää uroksen joka on hoitanut esim. kotikoiran virkaa. Uroksen tulee olla kiltti kaikille (koirille, ihmisille ja erityisesti lapsille). Vehnäterrieriuroksen tulee olla säännöllisesti madotettu ja rokotettu, terve sekä rekisterissä.

Seuraava juoksu lienee joulu-tammikuussa 2008-09 vaihteessa, koska koiruudella on vain kerran vuodessa ollut juoksu. Haluaisin löytää uroksen valmiiksi kuitenkin jo nyt.

Ystävälliset yhteydenotot; [email protected] .

Kirsi
ps. jalostuslistoilta en sulhoa koiralleni haluaisi etsiä.

7

1681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • terristi

      kysymys, miksi et jalostustoimikuntaan luota? Heillä olisi kuitenkin taatusti useamman vuoden kokemus rodusta kuin sinulla, osaisivat valita nartullesi juuri sen sopivan, jotta yhdistelmällä olisi jotain annettavaakin rodulle. Tietysti, heti tulee mieleen että omalla koirallasi on jokin "vika" mikä on esteenä jalostustoimikunnan käyttämiseen...

      Ja miten ell. määrittelee mistä koirasta tulee hyvä emo ja mistä ei, ei sitä näe tutkimalla koiraa yhtäkkiä. Ei koiran näkemällä voi tietää miten se hoitaa pentunsa.

      Olisi hyvä jos tutkituttaisit koirasi venhiksien jalostusohjelman mukaan ja käyttäisit sen ainakin kerran näyttelyssä, tietäsit onko siitä jalostusmateriaaliksi. Älä siis lisää vain pentumäärää ja vain siksi että oma koira on ihqu, pennut kun eivät ole emänsä klooneja, kuitenkaan. Ja jos emällä on jotain perinnöllistä sairautta (mikä siis tulee mieleen kun karttelet jalostustoimikuntaa...) haluatko antaa pennuille sellaisen tulevaisuuden että ne kantavat sairauden geenejä, mahdollisesti sairastuen itse?

      • Terve koira pääasia

        Vehniltä tulee tutkia vähintään lonkat, silmät ja veri/virtsa-arvot ennen jalostuspäätöstä. Verinäytteistä saa selville mahdollisen perinnöllisen munuaisdysplasian sekä proteiinikadon suoliston tai munuaisten kautta. Tällä hetkellä petujen tarjonta ylittää kysynnän, joten tulee myös varautua siihen, että pennut ovat kasvattajan luona 2-3 kk ikään asti ja niiden hoidossa & sosiaalistamisessa joutuu tekemään huomattavan työmäärän. Ilman näyttelytulosta olevien vanhempien pennut käyvät kaupaksi muita heikommin.


    • Etelärinne

      Hei Kirsi!

      Olen rovaniemeläinen vehnis-kasvattaja ja arvelin sinunkin asuvan Roissa? Olen kasvattanut yhden 6 pennun pentueen ja kaikki ovat maailmalla. pentujen emä oli ihana, kiltti ja ystävällinen rouva,mutta jäi auton alle vuosi sitten. Olen ottanut uuden pennun, mutta edellisen koirani luonne oli niin mahtava, että olisi tosi mukava saada siltä jälkeläisten jälkeläisiä: ottaisin heti sellaisen itselleni! Nyt urospennun (on jo 3 v.) omistajat haluaisivat astuttaa sen, mutta onko sinulle ongelma se, että Humppa-uros on Espoossa saakka? Yleensähän uros tulee naaraan luo, vaikka minä itse matkustin yi 500 km oman naaraani kanssa ja jouduin asumaan monta päivää hotellissa varmistamassa että astutus onnistui. Voisin toimia välittäjänä ja vaikka hakea uroksen Espoosta jos se on siitä kiinni. Humppa on rokotettu ja kuvattu ja pyysin heitä osallistumaan 18.10. näyttelyyn juuri astutusta silmällä pitäen. Se olisi sille ensimmäinen ja menen itse esittämään sen Hyvinkäälle.
      Olisi kuitenkin hyvä tietää narttusi rekisterinimi, jotta tietäisin sukusiitosprosentin ja että kuinka lähellä sitä perinnöllistä proteiinikatoa koirat keskenään ovat.

      Tässä siis listaasi hyvä lisä mahdollisista siitosuroksista. Kerron tarkemmin uroksesta, kun otat yhteyttä. Katso Kennelliiton sivuilta Etelärinteen kennel/Atle.
      t. Marianne

      • alkuperäinen kirjoittaja

    • loving d

      älä käytä urosta ilman näyttelytulosta EH, erinomainen. Vaadi silmätutkimus: kaihia esiintynyt viime aikoina paljon. Mikäli koirallasi on ns. amerikkalaistyyppinen karva, käytä samanlaista. Proteiinikatoa ei näe sukusiitosprosenteista eli jos koirien sukutauluissa on koira, jolla on ollut proteiinikato, jalostusta ei saa jatkaa. Ethän halua hoitaa sairasta koiraa. Sieltä päin voi kääntyä myös Ruotsiin urosvalinnoissa.

      • vehnän omistaja

        Ensinmäisenä ota kerry -ja vehnäterrieri ry:n jalostustoimikuntaan yhteyttä urosvalintojesi johdosta, että saat sukusiitosprosentit tietoosi. Meillä on perinnöllisiä sairauksia monia, eikä niistä kantajuutta saa tietoon, ainoastaan sairaat! Tutustu uroksiin etukäteen! Narttu matkaa uroksen luokse, jollei toisin sovita! Nettikeskustelupalstoilla ei kukaan kasvattaja tarjoa omia koiriaan astutukseen, jos on tunnollinen kasvattaja! Aina me haluamme nartunomistajan ottavan meihin yhteyttä, emmekä tyrkytä uroksiamme kaikille. Kaikkihan me kehumme omiamme... ;)


    • s

      hei!Oletko laittamassa uutta pentuetta?Täällä olisi suurenmoinen uros!Terveisin S

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3033
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      418
      2898
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2282
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      95
      2184
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1864
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1858
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      335
      1816
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1682
    Aihe