Haluaisin ottaa

lehtikalapariskunnan

kun saan uuden 530 litraisen tankin. Minulla on ennestään neontetroja, monnisia, barbeja, piikkisilmiä ja partamonneja. Mitkä näisät kaloista sopii samaan altaaseen ja mitkä eivät. Neontetrat todennäköisesti joutuisi ruuaksi. Mitä muita vaatimuksia lehtikaloilla on veden, altaan ym. suhteen?

6

1121

  Vastaukset

  • Neontetroista on kyllä luovuttava, jos lehtikaloja haluat. Neonit menevät nopeasti parempiin suihin.

   Millainen suodatus akvaarioosi tulee? Vesiarvoista, lämpötilasta toki riippuu käyvätkö lehtikalat akvaarioosi, mutta oletan muiden lajien olevan oikeissa olosuhteissa..
   Mitä barbeja nuo ovat? Kuinka monta näitä on? Tiikeribarbi ja keltabarbi voivat nyppiä lehtikalojen liehueviä, joten ne ei lehtikala-akvaarioon periaatteessa sovellu.

   Lehitkalat vaativat rauhallista uimaseuraa ja akvaarion on oltava väh. 50 cm korkea, mitä korkeampi, sitä parempi. Hyvä suodatus sillä kakkivat runsaasti(Ulkosuodatin/matto ja sisäsuodatin). Lehtikaloille reviirien rajoiksi paljon mangrovekantoja, pintaan asti kasvavia köynnöksiä ja isolehtisiä kasveja kutualustaksi. Lämpötila 24-30 astetta, pH 6-7,5, dH alle 15.

   Voisit ottaa 530-litraiseen;
   4-6 lehtikalaa
   pariskunta ruso- tai ruostekirjoahvenia
   20-30 sitruuna- tai timanttitetraa(Siis korkeanmallisia tetroja neontetrojen ja barbien tilalle)
   6-10 piikkisilmää. Muista hieno hiekka!
   15-20 parvi monnisia, hienolle hiekalle(Kupari-, täplä-, helmimonninen jne.)
   1 partamonni tai 2-3 samaa sukupuolta olevaa partamonnia(Etteivät lisäänny)

   • Elikkäs minulla on ihan uusi eheimin 2028 ulkosuodatin ja n vuoden vanha eheimin 2252 sisäsuodatin. Allas on jo kotona, mutta ei vielä toiminnassa.
    Barbit ovat kirsikkabarbejaja niitä on 6 kpl. Kolme vielä aika pienikokoista. Mietinkin just, että saattavat joutua lehtiksien suihin. Pitää siis antaa niiden vähän vielä kasvaa.
    Akva on 160 cm pitkä, 60 cm korkea ja 55 cm syvä.
    Kasveja on jo vanhassa altaassa todella paljon, myös tosi isoja. Kantoja on pari kappaletta, pitänee niitä hommata lisää.
    Minulla on kaksi naaraspuolista partamonnia, kierteisiä ja leväsukarapuja. Mitenkähän niiden käy lehtikalojen kanssa?


   • sukupuolista en ole ihan varma vielä. Tällä hetkellä altaassa uiskentee lehtikisen lisäksi 5 kirsikkabarbia, 5 piikkisilmää, 2 partista ja 7 albiinomonnista. Su saan 12 helmimonnista (poikasia vielä) onko pohjalla jo liikaa kansaa? Tetroja en ole vielä hankkinut, kun en osaa päättää otanko timanttitetroja vai mitä :)
    Suodattimina eheimin ulkosuodatin (2028) ja sisäsuodatin (2252). Eli suodatus on vissiinkin tarpeeksi tehokasta näillä?


   • riippu vähän, minulla neoskit ja lehtikalat samassa akvassa jo monta vuotta, ei syömisongelmia.


   • riippuu ihan kirjoitti:

    riippu vähän, minulla neoskit ja lehtikalat samassa akvassa jo monta vuotta, ei syömisongelmia.

    Eli jos neontetra on isokokoisia ei lehtikala niitä syö. Ainoa kirjoahven, joka onnistui hävittämään koko neontetra parveni (15 kpl) yhdessä päivässä oli viivakirjoahven. Muihin kalohin ei viivatkaan ole mitään mielenkiintoa näyttäneet.


  • Kyllä ne neontetrat ihan rauhaan jää jos täysikasvusia ovat. Kuitenki varmaa otat poikasina ne lehtikalat ni ei ne saa sellasii syötyy mitenkää. Eli ei huolta :) aikusinakaan eivät ainakaan inulta syöneet

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   280
   10643