Puhuvia papukaijoja ?

Sari-Anna

Mikä rotu tai lajike tms pitäisi olla kyseessä jos olisin kiinnostunut hankkimaan papukaijan tai kaksi joka osaisi puhuakin jotain ts. matkia tms. En tunne lintuja missään mielessä joten auttakaa ummikkoa. Erityiset kiitokset myös heille lukijoille jotka oikeasti vastasivatkin jotain tähän viestiin.

6

2394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      Katsoppa mitä vastailin tuohon hieman alempana oleva ketju otsikolla "paljonko...", siinä pyöriteltiin vähän samaa aihetta...

      Tiivistettynä siis periaatteessa kaikki papukaijalajit (siis ihan lajit, ei rodut(= yleensä ihmisen jalostama lajin alamuunnos) joita ei juuri lintumaailmassa ole saatikka lajikkeet(=kasvipuolen termi joka vastaa eläinten rotua) undulaatista hyasinttiaraan voivat oppia puhumaan mutta ei se mitenkään automaattista ole ja harvoin niitä "valmiina" löytää. Lisäksi linnun hoitoon ja linnun persoonallisuuteen lemmikkinä kuuluu paljon muutakin kuin se aina jankattu puhuminen, joten aiheeseen kannattaa todella perehtyä ennen kauppaan ryntäämistä.
      Etenkin isommat papukaijat joita parhaina puhujina pidetään ovat varsin vaativia hoidokkeja.

      • Ystävä

        Ensimmäiseksi papukaijaksi soveltuu vallan mainiosti nynfipapukaija.Helppohoitoinen,pienikokoinen joten sopii lapsiperheeseenkin(kun ei suurta nokkaa tarvitse pelätä)Meillä ollut/on ainakin kaksi nynfiä ja kumpikin oppinut sanoja,ja kauniita muita ääni valikoimia.Mutta korostan niin kuin äskeinenkin viestin kirjoittaja ettei papukaijaa tule ottaa vain sen puhelahjojen takia.Sillä se on aivan kuin pieni lapsi ja tarvitsee huomiotasi tosi paljon.Minulla tällä hetkellä jako papukaija ja tytölläni nynfipapukaija.Jako kerjää joka ilta rapsuttelua,ja kovalla puhepurpatuksella se yleensä pääseekin sohvan reunalle istuskelemaan kanssani.Omapäisiä yleensä kovin moni laji,vähän niin kuin kissat.Mutta harkitse tarkkaan vaihtoehtoja ja sitä että papukaijat ovat pitkäikäisiä,onko varmasti aikaa,,sillä ainakin hyvin moni laji yksin ollessaan pitkästyy ja keksii vaikka mitä joko tuhota jotain tai itseensä kohdistavat(nyppivät höyhenensä)ainakin jako papukaijoilla taipumusta tähän,mutta sekin lintu kohtaista.Ne ovat omia persoonia siinä missä me ihmisetkin.


    • Aran emäntä

      Hei!
      Sanon samaa kuin kaksi muutakin vastaajaa, eli että papukaijan ottamista lemmikiksi kannattaa harkita tarkoin ja hankkia paljon tietoa etukäteen. Vaikka olisi tietoakin, todellisuus voi silti yllättää. Ainakin isot ja kaikki ilman paria tai parvea olevat linnut vaativat hyvin paljon huomiota ja seuraa. Opettaminen vaatii paljon kärsivällisyyttä ja jämäkkyyttä. Myös siivousta kotona tulee rutkasti lisää, sillä linnun pitää päästä oleilemaan paljon myös vapaana.
      Ja jos iso papukaija voi huonosti, pitkästyy, ottaa vallan perheessä tai tulee mustasukkaiseksi esim. joillekin ihmisille, elämä on ikävää paitsi tietysti linnulle itselleen, helposti myös isäntäväelle (kova ääni, vahva nokka jne.)
      Pelottelinko jo liikaa? Voin kertoa myös sen, että ihania, rakastettavia otuksiahan papukaijat ovat, kun ne onnistuu jotenkin opettamaan säällisille tavoille ja niille on riittävästi aikaa! Juttelut tulevat siinä omia aikojaan, jos ovat tullakseen. Kaikki linnut ovat yksilöitä, ja lajien välillä on toki paljon eroja. Kannattaa aloittaa tutustuminen tosiaan vaikka nymfeistä, kunhan muistaa, että nekin voivat elää 20-30 vuotta, ja että kaikki linnut kärsivät ja stressaantuvat suunnattomasti omistajan- ja paikanvaihdoksista.
      Tietoa papukaijoista löytyy netistä ja kirjoista runsaasti. Mielenkiintoista tutkimusretkeä!!!

    • popeyeyepop

      Älä todellakaan osta papukaijaa
      puhekyvyn vuoksi!!
      mm. Harmaapapukaija on erittäin älykäs lintu
      kun sitä kohdellaan arvokkaasti ja annetaan paljon (HUOM. PALJON) huomiota. Jos et tunne lintuja "missään mielessä",
      niin älä todellakaan osta tätä lintua. Undulaatti on
      vähän helpompi ja se viihtyy kaveriundunkin kanssa
      eikä ikävysty. Harmaapapukaijasta löytyy netistä englanniksi parempaa tietoa ja tarkempaa kuin suomeksi, plus enemmän. Kaikki harmikset eivät opikaan puhumaan välttämättä ja osoittavat älynsä toisilla tavoilla, harmaapapukaija on myös tunteellinen ja kiintyy helposti yhteen henkilöön.
      netistä löytyy paljon paljon tietoa. Harmaapapukaijaa pitää kohdella arvokkaana ja erikoisena persoonana.Muista: älä hätiköi!

    • mita

      Papukaijaa ei ikinä saa hankkia sen puhekyvyn takia!Tottakai se on mukava lisä että se osaa sanoa sanan tai muutaman mutta se ei saa olla syy sen hankkimiseen!!

      Vaikka jollekin tietylle lajille olisi ominaista puhekyky,ei ole taetta että juuri sinun ostamasi lintu oppisi puhumaan.

      Isot linnut maksavat todella paljon ja tulevat olemaan sinulla loppuelämäsi ajan.Esim.Arat n.80 vuotta,amatsonit 50 vuotta jne.hinta luokka on amatsoneilla n.1500 e ja Aroilla jopa enemmän.

    • don

      Minulla on puhuva siniotsa-amatzonpariskunta, kaunis, terve ja vilkas, aloittelee pesintää. Myyn parin olosuhteiden muutumisen vuoksi ja vaikeaa tekee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      87
      1971
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1695
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1626
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe