Vauvan liikkeet...

rv25

Millaisilta vauvan liikkeet tuntuvat rv24-25? Itse saatan ehkä päivän aikana tuntea muutaman liikkeen tai en yhtään (varmaksi en voi sanoa, kun on niin hentoa että ei ota selvää onko vatsavaivaa vai vauva). Sängyssä pötkötellessä ja tunnustellessa en ole vauvan liikkeitä tai potkuja havainnut. Ultrassa rv 21 vauva oli liikkuvainen, mutta enkö vaan vieläkään tunnista liikkeitä? Eka raskaus kyseessä. Sydänäänet kuuluvat kyllä voimakkaina.

14

10558

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tammimamma

      muakin on tuo alkanut kiinnostaa :) en oo ku vasta 14 2 rv mut kiinnostaa todellapaljon. oon kuullu että liikkeitä voi alkaa tuntee viikolla 20-21 mut yksilöllistä. mua jännittää että viikko 20 sattuu justiinsa serkkuni häihin :D meneekö häät sivusuun kun yritän seurailla liikkuuko se :D

    • Esikoista odottava

      Missä kohtaa istukka sijaitsee sinulla? Jos etinen istukka (istukka kohdun etuseinämässä) niin vaimentaa tosi paljon liikkeitä.

      Minulla etinen istukka mutta jostain syystä n. rv. 18-33 asti tunsin hyvin liikkeet mutta nyt alkaneet vaimenemaan. Tosin ultrassa pari viikkoa sitten vaavi liikkui koko ajan mutta yhtään liikettä en tuntenut joten etisen istukan takia ilmeisesti vain voimakkaimmat huomaan.

      • ap.

        Niin istukka sijaitsee kohdun takaseinässä ja siksi ihmetyttääkin kovasti.


    • mulla =)

      Vauvan liikkeet on aluksi niin hentoja, ettei niitä välttämättä huomaa lainkaan.
      Tunsin esikoisen liikket ekan kerran rv18. Luulin, että on pieni elohiiri vatsalla, mutta sehän olikin vauva! Ne tuntuvat niin pieniltä hipaisuilta, että saa olla tuuria, jos ensikertalainen ne erottaa.
      Nyt on tokasta rv14. Olin tuntevinani ekan hennon hipaisun jo viime viikolla. Tai olen siitä lähes varma, kun on jo ennestään kokemusta. Sellaisia hipaisuja ei masussa muulloin tunne =)

    • ekat liikkeet

      rv 14 jolloin ne tuntui pieneltä kutitukselta, tai kuin perhosen siipien lepattelulta. Nyt olen rv 27 ja liikkeet ovat kunnon tömähdyksiä kun pikkuinen yltää jo mun alimpiin kylkiluihin. Mulla on istukka etuseinässä, se on vähän vaimentanut liikkeitä.

    • mammaksi tulossa

      liikkeet aikas paljon vaikka istukka on myös etuseinässä. Nyt mennään viikkoa 24. Liikkeet tuntuu välillä voimakkaina muljahteluna ja välillä vähän hennompina töytäisyinä.
      Iltaisin nukkumaan mennessä masuasukki tuntuu olevan virkeimillään:-))

      Käytiin viime viikolla rakenneultrassa toistamiseen ja pikkuinen köllötteli silloin perätilassa joten taitaa potkia jaloillaan melko terhakkaasti.

    • thezinni

      mulla tuntu liikkeet 19 4 ensimmäisen kerran..
      Olin nukkumaan menossa..

      Mulla menossa myös eka raskuas, mut niin mulle jo alussa sanottiin että saattaa mennä pitkälle ennen ku hoksaa tuntea liikkeet koska ei tiedä mitä odottaa..

      tuntuu kuin maha olis muljahtanu ympäri kun pikkuinen temmeltää

      • ap.

        Aika masentavaa kuulla että lähes kaikki muut jo rv 20-21 tunteneet liikkeet. Eikö tosiaan ole muita rv 25 olevia jotka ei vielä tunne tai tunnista ainakaan vauvan liikkeitä, vai olenko ainut? Jokainen raskaus/vauva on erilainen kyllä, mutta kaippa tässä pitää viikon parin sisällä käydä ylimääräisessä ultrassa jos en liikkeitä ala tuntea. Vai mitä mieltä olette? Onko turhaa hätäilyä ja ottaakohan ne ees ultrattavaksi, kun sydänäänet kuitenkin on hyvät?


      • Nimetön
        ap. kirjoitti:

        Aika masentavaa kuulla että lähes kaikki muut jo rv 20-21 tunteneet liikkeet. Eikö tosiaan ole muita rv 25 olevia jotka ei vielä tunne tai tunnista ainakaan vauvan liikkeitä, vai olenko ainut? Jokainen raskaus/vauva on erilainen kyllä, mutta kaippa tässä pitää viikon parin sisällä käydä ylimääräisessä ultrassa jos en liikkeitä ala tuntea. Vai mitä mieltä olette? Onko turhaa hätäilyä ja ottaakohan ne ees ultrattavaksi, kun sydänäänet kuitenkin on hyvät?

        Ymmärrän sinua enemmän kuin hyvin!!! Olen itse jo toista kertaa raskaana ja esikosta tunsin liikkeet kun rv oli n.21 JA ESIKKO LIIKKUI PALJON!!!! nyt aloin tuntea vaavin hipasuita jo rv.lla 16 mutta nyt kun on alkanut liikkeet tuntua selvinä potkuina niin niitä en enää tunnekaan kuin TOSI harvoin! Esim. kun joka ilta nukutan poikaa niin koitan tunnustella liikkeitä mutta eipä vain tunnu... :( Sit joskus harvoin tuntuu kunnon potku tai muljahdus mutta ei todellakaan säännöllisesti!! Sinulla tuo menee vielä ensisynnyttäjän piikkiin, mutta itseäni en ymmärrä.. Mutta ymmärrän tosi hyvin huolesi, mutta jos ultrassa sikiön on ollut hyvä vointinen niin USKON TODELLA että kaikki on kunnossa!!! :)


    • nasuliini 83

      Hei.

      Mulla kolmas raskaus menossa jotenka hiukan eri tilanne kuin sinulla.
      Mutta itse olen tuntenut liikkeet jokaisen lapsen kohdalla n,vklla 16 ensimmäisestä aluksi sellaista pientä muljausta ja sitten kunnon potkuja.
      toinen alkoi heti potkia oikein kunnolla, ja tämä kolmas alkoi eka pienistä liikkeistä ja sitten jonkin ajan päästä vasta kunnolla potkimaan,Nyt 24vk ja liikkeet ovat selviä päällepäin nähtäviä potkuja ja ilkeän tuntuisia muljahduksia :)

      Se liikkeiden tunteminen riippuu siitäkin että onko paljon vatsanpeitteitä.Eli jos vatsaa on muutenkin niin ei välttämättä liikkeet tunnu niin selvänä ja sekin että missä kohti istukka sijaitsee vaikuttaa liikkeiden tuntumiseen,itselläni aina ollut takana.

    • liikkeistä.

      Mä tunsin ekat liikkeet joskus viikolla 21. Nyt starttaa 29 enkä voi vieläkään sanoa liikeiden olevan voimakkaita. Kaverini, joka kerta haukotellessaan, parahti, kun sai potkun kylkeen. Mulla ne taas tuntuu ihme vääntönä, kun ilmeisesti vaihtaa asentoa ja potkut tuntuu, mutta vaimeasti. Jos ne sydänäänet kuuluu ja vaimeita liikkeitä tunnet, eiköhän kaikki oo kunnossa :)
      Mä oon löytänyt masukin takapuolen ja sitä kun silittelen, saatan saada merkiksi pienen töytäisyn johonkin päin :)

    • loka-mami

      Mä tunsin ekat liikkeet rv 17 , istukka on funduksessa, eli kohdunpohjassa (kattona sikiön päällä:)

      Tällä hetkellä potkut on ihan selkeitä muljahduksia ja töytäisyjä, ulkopuolinenkin tuntee ne selvästi jopa vaatteiden läpi. Liikkeet on voimistuneet viikko viikolta ja oikein hirvittää, että millaisissa mittasuhteissa ne on sitten ennen synnytystä...Niin ja myös hikka on pienokaisella ollut usein, sen tunnistaa tasaisesta ja hennommasta liikkeestä.

      Kaikki on ihan varmasti kunnossa, jos kerran sydänäänet kuuluvat, pian jo varmasti alat tuntea liikkeet kunnolla.

    • marrasMAMA

      Itse tunsin ekat potkut viikolla 18, nyt rv 20 2 ja potkii jo kovasti ja useasti päivässä. aamuöisin herään usein koviin potkuihin, joskus kutittaa kovasti :)
      Neuvolassa sanoivat, että yleensä kun vauva potkii, niinä aikoina, herää syömään synnyttyään.

      Minulla eka raskaus, olen hoikka rakenteinen, 18 vuotias nainen. ja maha aivan valtava ;)

    • Feliciaaa

      Minä aloin tuntea ekoja liikkeitä (eka raskaus) rv 19, mutta tuntui silloi vielä hyvin hennolta, myöhemmin siis rv 20 osasin todeta että oli ne hennot tuntemukset tosiaan vauvan liikkeitä. Nyt rv 21 tuntuu jo tosi hyvin! Tuntuu masun läpi käteen ja mieskin sai tänään pari oikein kunnon muksautusta käteensä. :D Oi ihmettä..

      Yleensä työpäivän aikana pikkunen nukkuu, kävelen ja olen seisomatyössä. Mutta kun pääsen bussiin istumaan niin alkaa heräillä ja muksautella ja kotona sitten selälleen mennessä herää oikein kunnolla treenaamaan. :,D

      Tässä vaiheessa istukan sijainnista ei tietoa, unohtui kysyä ekassa ultrassa. Rakenneultra onkin nyt sitten perjantaina. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2486
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1372
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe