Kihlauksen kriteerit

--ilman sormusta--

Kun mieheni kanssa ollaan puhuttu monesti, että aikanaan menemme naimisiin ja hankimme lapsia, niin olemmeko kihloissa?

Sormuksia meillä ei ole, mutta niitä on katseltu ja semmoiset on aikomus hankkia lähiaikoina.

Mutta siis, alkaako se kihlaus sormuksista vai siitä kun on alettu pitää tulevaa naimisiin menoa itsestään selvänä asiana?

7

1734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiribati

      eli periaatteessa olette jo kihloissa. Mikään ei silti estä sitä, että laitatte kihlapäiväksi jonkun tietyn päivän vasta tulevaisuudessa; päivän jolloin mies kosii sinua (tai päinvastoin) ja vastaat (hän vastaa) myöntävästi. Monelle se kihlapäivä on kuitenkin tärkeä merkkipäivä, joten onhan se kiva mennä perinteen mukaan.

      Mutta ainakin teillä on tärkein asia kunnossa, eli olette sopineet naimisiin menosta. Aivan liian monet "menevät kihloihin" vaikka todellisuudessa vain merkkaavat toisensa sormuksella ilman aikomustakaan mennä naimisiin.

    • pikkum

      Meilläkin hieman sama tilanne. Ollaan kyllä todennäköisesti joskus menossa naimisiin, joten sinänsä voisimmekin olla kihloissa. Itse kuitenkin pitäisin kihlausta ihan selkeänä sopimuksena avioliitosta. Meillä kuitenkin ollaan vielä "sitten ehkä joskus viiden vuoden päästä"-linjalla, eikä "vaikka heti". Eli ajattelisin, ettei kihloissa voi olla "vahingossa", vaan vasta sitten kun asia on SELKEÄSTI yhdessä päätetty.

      • meinata

        Päivämäärää ei tarvitse heti sopia, mutta kuitenkin pitäisi olla päätetty, että mennään naimisiin. Eikä, että ehkä mennään. Tai todennäköisesti mennään. Koskaanhan ei sitä 100% varmaksi tiedä, ennen naimisiin menoa voi sattua jotain joka purkaa kihlauksen. Mutta selkeä päätös ja tarkoitus pitäisi olla.

        Eli harkitaan ennen kihlausta eikä sitten vasta kun on kihlauduttu.


      • ...
        meinata kirjoitti:

        Päivämäärää ei tarvitse heti sopia, mutta kuitenkin pitäisi olla päätetty, että mennään naimisiin. Eikä, että ehkä mennään. Tai todennäköisesti mennään. Koskaanhan ei sitä 100% varmaksi tiedä, ennen naimisiin menoa voi sattua jotain joka purkaa kihlauksen. Mutta selkeä päätös ja tarkoitus pitäisi olla.

        Eli harkitaan ennen kihlausta eikä sitten vasta kun on kihlauduttu.

        Meillä on yksi lapsi ja ollaan puhuttu että mennään naimisiin ennen seuraavan lapsen syntymää, eli siis molemmat ovat varmoja siitä että naimisiin mennään ja lapsia yritetään saada lisää. Toiset ilmeisesti katsoisivat jo tämän kihlautumiseksi. En kuitenkaan koe olevani kihloissa ennen kuin mieheni minua kosii (ja toivoisin saavani sormuksen myöskin) vaikka tiedänkin meneväni hänen kanssaan naimisiin jonakin kauniina päivänä :)olenhan sitoutunut hänen lapsensa äitinä häneen jo lopuksi elämääni.


    • ei vaadi sormusta

      Riippuu millä tasolla on puhuttu. Onko se sellaista haaveilua ja JOS joskus mennään naimisiin niin...? Jos olette jo siinä vaiheessa, että olette puhuneet sormusten hankkimisesta niin todennäköisesti olette sitten kihloissa. Mutta jos asiasta on epäselvyyttä, että oletteko lupautuneet menemään naimisiin vai ei niin ehkä asiasta kannattaa keskustella?

      Joskus jos ei varsinaista kosintaa ole ollut voi olla vaikea määrittää sitä tarkkaa hetkeä, koska ollaan päätetty mennä naimisiin. Sormuksiin voi laittaa minkä päivän vaan, ei kai sen niin väliä. Mutta kihlaus ei suinkaan ala sormuksista, paitsi jos samalla hetkellä sovitte naimisiin menosta.

      Kihlaukseen ei tarvita sormuksia. Pelkkä sopimus/lupaus on kihlaus ja sen merkkinä voidaan pitää sormuksia.

    • _*_

      Hääpäivä lyöty lukkoon niinkin pitkälle kuin, että kirkko ja muut tilpehöörit jo varattu, mutta ei olla varsinaisesti kihloihin menty eli ei ole sormuksia.

      Ajateltiinkin että jos sitten vaikka siinä kirkon portailla ennen kuin alttarille astellaan... :D Ehkä kuitenkin aikaisemmin varmaankin pari kk ennen päivää.

    • sormuksista se alkaa, jos n...

      Minusta kihlaus on sitten, kun sinua on kosiskeltu. Eli oikeestaan itse pidän, että ollaan kihloissa, kun on kosiskeltu ja on kihlasormukset sitten hankittu. En kuvittele olevani naimisissakaan, jos siihen ei ole häitä pidetty ym=)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      165
      6911
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4087
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2065
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1999
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1849
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1591
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1583
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      20
      1564
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1408
    Aihe