Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Riittääkö 1,6 litraisen potku

Laguna hakusessa

Olen ajatellut vaihtaa autoa ja olen hieman katsellut Lagunoita, ajamassa en ole vielä käynyt. Huomasin nettiä selaillessani, että Lagunassa ei ole enää 1,8 litraista kait saatavilla. 2006 mallista eteenpäin näyttää olevan 1,6 ja 2,0 litraiset bensamoottorit tarjolla. Saattaa toki olla jotain 500 litraisiakin, mutta tällaiselle perusjampalle riittää tavalliset vaihtoehdot.

Onko 1,6 litrainen farkku Laguna ihan nuhapumppu vai pitäisikö ostaa suosiolla 2 litrainen?

10

1825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sun tarpeista

      Nurkka-ajossa, rauhallisessa maantieajossa 1,6:lla pärjää vallan mainiosti. Ohituksetkin hoituu, kun osaa käyttää vaihteistoa ja antaa koneen kiertää.

      2,0 tuo sitten lisää vääntöä matka-ajoon, kaupungissa lähinnä lisää kulutusta.

      Nykytrendin mukaisestihan koneessa pitää olla vähintään 250hv ja se täytyy myös elvistellen liikenteessä tuoda esille.

    • 1.4

      Minä olen tähän asti autoillut 1.2 ja 1.4 litraisilla autoilla, mutta täällä Suomi24:n palstalla minulle on kerrottu että niillä ei pysy edes liikenteen mukana.

      Mitä nyt teen?

      • rellunpippana

        Laita siihen 1,4 - merkin päälle 2,0 - tarra, niin taas pääsee. Ei älykääpiöt lähe varalta ohi.


      • 1.4
        rellunpippana kirjoitti:

        Laita siihen 1,4 - merkin päälle 2,0 - tarra, niin taas pääsee. Ei älykääpiöt lähe varalta ohi.

        Täytyykin kuuklettaa löytyiskö sopivia merkkejä...


      • Laguna2

        Mulla oli ennen nykyistä -04 2-litraista farmariLagunaa Megane farmari 1,4. Mun mielestä tämän päivän 1,4:n riittää varsin mainiosti monenmoiseen ajoon. Jos ajattelee että nykyisisssä koneissa on n. 100 heppaa; eli siis saman verran kuin kaksilitraisissa vielä ehkä 90-luvun puolivälissä. Meganella tuli tehtyä aika monta reissua mm. Leville, eikä kyllä ollut mitään ongelmia, reissut sujui mukavasti. Nykyinen auto on mulla ensimmäinen joka on isommalla koneella, ja nyt on alkanut kaduttamaan; tekis mieli vaihtaa pienempään. Seuraava auto tuleekin olemaan 1,4:sella, pelkästään jo bensankulutuksen vuoksi. Monet muutkin järkisyyt painavat.


    • kannattaa ottaa laguuna 3.0lkoneella, niitähän näyttää saavan pikku rahalla. :)

    • megaano

      Jos ajat pääasiassa yksin tolla 1.6 koneella pärjännee nippa nappa, mutta jos kyydissä on usein paljon porukkaa tai tavaraa 1.6 ryytyy Lagunan kokoisen auton alla täysin. Itsellä oli Megane II 2 -litran koneella ja se oli just passeli, voimaa oli joka tilanteessa riittävästi ja ohituksissakaan ei tarvinnut huudattaa konetta täysillä kierroksilla.

      Kannattaa lisäksi muistaa, että raskaasti kuormitettuna 1.6 kone kuluttaa saman tai enemmänkin kuin 2 -litranen, joka toimii vähemmällä kuormituksella. Itsellä oli kokonaiselta vuodelta laskettu todellinen keskikulutus 7,3 litraa/100km tolla 2.0 Megane farkulla, mitä oon kavereita haastellut samantyyppisessä ajossa moni ei pääse tohon edes 1.4 koneella.

    • anugaL

      Ei ole potkua lainkaan :-) mutta jouheaa ja vähäkulutuksista menoa. Itse ajelen pääasiassa maanteitä rajoitusten mukaan jo silloin ihan ok. Ohi pääsee kun veivaa hiukan. Kaupungissa valoista lähdettäessa ei paljon tarvitse kisailla kun tietää että ei kuitenkaan pärjää. keskilukutus minulla 6.8-7,2 litraa.

    • käypä koeajolla

      Mene hyvä ihminen ja koeaja se 1,6-litrainen.

      Mistä ihmeestä me tiedämme mikä on sinulle riittävästi. Täällä kun on punaniskaista pappaa joka sotkee keskiviivan päällä 15km/h alinopeutta sillä 1,4-litraisella piristimellään ja teinipoikaa jonka märissä päivunissa edes 500hv ei ole riittävästi.

      Lagunaan löytyi kyllä monta muutakin konetta:

      - 2,0l mtalapaineturbo jossa oli 168hv ja tuo olisi lagunan kaltaiseen mukavaan maantielullaan ihanteellinen kompromissi suorituskyvyn ja polttoaineenkulutuksen välille

      - 2.0l täyspaineturbo jossa oli 200hv mutta tuo oli ylivireinen kone yhdistettynä kovaan alustaan ja niin järkyttävään hintalappuun etten ole koskaan moista nähnyt liikenteessä (15hv tehokkaampi 3,0l V6 automaatilla oli halvempi)

      - 3.0 V6 jota taidettiin myydä vain automaattina. Mikäli bensa olisi ilmaista eikä co2 päästöillä väliä, mitään muuta moottoria ei edes myytäisi. Tyhjäkäynniltä punaviivalle tasaisesti vääntävä kuminauhamoottori jonka kanssa nopeus nousee eleettömästi kaikilla nopeuksilla kevyellä kaasun painalluksella.

    • lagu 2 1.6 vm 03

      Mainioisti riittää. Ainoa haittapuoli ettei sillä pääse 200 km kerhoon. 190 ottaa.. Vie bensaa kohtuullisesti eli 7.7 l/100 km normiajolla. Ohitukset hoituu ihan riittävällä tasolle eli ohi pääsee helposti..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe