Kieltäytykää jollette halua!

Riksu82

Ahdistavaa lukea kun ihmiset ovat suostuneet kummeiksi ja valittavat siitä kun joutuvat sitten olemaan lapsen kanssa ja antamaan sitä aikaansa ja huomiotaan. jos hyvät ihmiset teistä ei ole kummeiksi, niin älkää ottako tehtävää vastaan. Kyllä vanhemmat ymmärtävät ja jolleivat se on heidän häpeänsä. Kummin tehtävähän on antaa kuitenkin aikaa lapselle ja tukea häntä, samoin hänen vanhempiaan. Lapsihan siinä kärsii kun kummi ei sitten halua nähdä häntä, kun kuvittelee että hänessä vikaa. Se on oikeasti todella surullista kun vierestä katsoo. Ei se raha, vaan se läsnäolo. itselläni kaksi ihanaa kummilasta joille annan mieluummin rahan/ alituisten lahjojen sijaan aikaa ja elämyksiä ja lapset tykkävät kun pääsevät vaik kummille hoitoon tai yökylään, se palkitsee oikeasti tosi paljon kun lapsi kysyy milloin voin taas tulla yöksi tai kun ovat kylässä että voinko jäädä hoitoon:) Ihania ja palkitsevia hetkiä kaikille suloisten kummilasten kanssa.

5

790

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei läsnäoloa

      Käsittääkseni kummin tehtävä on määritelty seurakunnassa "tukea vanhempia kasvatustehtävässä ja tukea lapsen kristillistä kasvatusta". Mitkään laatuajat ja yhdessäolot eivät siten alunperin kuulu kummiuteen.

      • siihen kummiuteen kuuluu, e...

        Edellinen viesti oli tosi tekopyhä. Vanhemmat oottaa väh. viidenkympin synttärilahjaa vauvallekin. Vaatimukset kasvaa, kun pentu kasvaa.


      • odottaa mitä vain
        siihen kummiuteen kuuluu, e... kirjoitti:

        Edellinen viesti oli tosi tekopyhä. Vanhemmat oottaa väh. viidenkympin synttärilahjaa vauvallekin. Vaatimukset kasvaa, kun pentu kasvaa.

        Mutta niihin odotuksiin ei ole pakko vastata. Joten en ymmärrä väitettäsi tekopyhyydestä. Selventäisitkö sitä? Kummin tehtävä on tukea lapsen kristillistä kasvatusta, lukee kummitodistuksessa, siellä ei lue, että sitoutuu ostamaan 50 egen lahjoja ja sit myöhemmin jo 100 egen lahjoja hamaan tulevaisuuteen saakka.


    • Alien007

      Minun mielestäni Suomi on sen verran kehittynyt maa että ensisijaisesti on valtion homma pitää huolta lastenklinikoiden yms. laitteiden tasosta, sekä kunnollisesta hoidosta.
      Alituinen lastenklinikoiden kummihössötys ärsyttää - sillä kyllä hallitukselta täppiä löytyy, jos todella tarvitaan!
      Olisiko peräti niin että VM on kyynisyydessään laskeskellut tietyn summan "pelivaraa" pienten kansalaistensa hoidossa siten "että ainahan voidaan luottaa kansan karttuisaan käteen".
      Ei vetele!
      Sen sijaan aion valita jonkun kohteen kaukomailta
      ja auttaa tätä säännöllisesti vaikka kympillä parilla kuussa. Kontakti, tässä tapauksessa kaukosellainen on tärkeää. Näillä lapsilla ei ole klinikoita sun muuta, hyvä kun löytyy kuppi riisä tai jauhoja päivässä.
      Tässä maassa asustelee viisi miljoona sielua, joista valtaosa elää vain omasssa itsekkäässä kesämökkimaailmassaan.
      Jos vaikka pari miljoonaa vaivautuisi hankkimaan kuukausittaisen kaukokohteen (kympillä parilla), jo tämän avustuksen kerranaisvaikutukset olisivat uskomatonta luokkaa.
      Lopuksi pikku vinkki kummi.fi:lle: Jättäkäää veks se hölmö Mietaan mainoksenne. Kyllä nämä kohteet parempaakin tarvitsevat kuin paketin värikyniä. Ainakin kansanedustajilta.

    • näkemyksiä

      Eri ihmisillä voi olla erilaisia käsityksiä ja näkemyksiä kummiudesta. Toiset odottaa kummitädiltä juuri näitä lahjoja, toiset yhdessäoloa.

      Itse näen, että kummin "velvollisuuksiin"/kohteiliaisiin tapoihin kuuluu jollaintavalla muistaa jouluna ja syntymäpäivänä. Lahjan ei tarvitse, olla mitään kaikista kalleinta tavaraa. Pääasia, että muistaa. Nimipäivinä voi lähettää vaikka kortin ja vierailla sillointällöin perheessä tapaamassa lasta.

      Toisaalta en ymmärrä, enkä osaisi itsekkään varautua siihen, että kummina olo velvoittaisi jatkuvaan yhdessäoloon lapsen kanssa. Toisin sanoen lapsen jatkuvaan hoitoon.

      Henkilökohtaisesti kokisin jatkuvan lapsen kanssa olon ns.hyväksikäyttönä = lmaisena työvoimana. En ymmärrä, jos toiset vanhemmat vaativat, että kummitädin on jatkuvasti oltava lapsen kanssa. Tapaamiset/kyläkutsut sillointällöin on eri juttu.

      Nykyajan työ vie monesti ihmisiltä kaikki mehut. Vaapaa-aikaa on vähän ja aikaa omallekkin perheelle jää todella vähän. Mielestäni on siis kohtuutonta/epäkohteliastakin vaatia, kummilta jatkuvaa yhdessä oloa oman lapsen kanssa. Vaikka se oma lapsi aina kaikille se kaikista tärkein onkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9124
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2678
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      140
      2450
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      6
      1295
    Aihe